Isnin, 22 Jun 2009

BANYAK NYA MAKANAN SEDAP

Cuti hari minggu aku asek makan sajork. Takdak keje lain katanya. Haha. Eh, makan kan best. Aku ni mcm kucing. Tak makan nasik takpe, tapi, janji lauk banyak. Huhu


Oh ya, ni kepak ayam asap api (alah, rasa dan bau dia mcm yg kat pizza hut tu). Aku beli yg frozen kat tesco, terasa nak makan terus goreng jer. Now dh abih stok, weekend ni nak kena beli lah nampak gayanya.



Udang galah yg hubby beli kt pasar siti khadijah. Ni bukan yg jenis besar2 tu tau. Tp masih udang galah liar. Pakcik tu tangkap pakai bubu. Dia jual 25 sekilo tp dia baik hati bagi 20 jek sekilo tu hari. Siap bagi lbh lagi. Alhamdulillah, moga makin murah rezeki pakcik. Hari jumaat aku gulai lemak kasi kering kuah. Hubby tak gemar gulai santan. Kalo kering nampak mcm keturup sikit kan. Hehe. Hari kedua masak tomyam. Ada sikit lg lebihan. Nanti nak wat masak megi. Haha


Ni lak telur ikan merah. First taim jumpa. 5 ringgit jer sekilo. Mmg syoorga!! Aku perap garam kunyit, bungkus ngan daun kunyit, panggang ngan bara tempurung. Makan panas2 ngan nasik. Sampai terpejam mata syoknya. Adoi la!

Mmg byk makanan sedap di dunia ini kan?



Salam sumbangsih
KV & Co

11 ulasan:

oren... berkata...

dasat ko..mkn megi taruk udg galah.. aku nih, megi kosong jek, telur pun tak bubuh...

kelantan mmg syurga mknan gamaknya :)

Mas berkata...

Dengan ini aku arahkan ko kongsi resepi udang galah takde kuah tu...aku pun nak kurangkan makan santan.Eh...aku lupalah, aku ada sinus..bole makan udang ke?

KV berkata...

oren,
hahaha..best tau udang galah or ketam masak megi. Eh terbalik lak

mas,
aku gulai lemak biasa jer. Cuma santan sikit pastu keringkan kuah nya. Eh, aku pun resdung pun boleh tahan tau, tp belasah makan seafood sokmo.

Diana@Mama Adam Mukhriz berkata...

wah mmg terliur la.. oh ye chicken wing yg frozen tu cam menarik ler .. kt tesco mmg ada yer ...

KV berkata...

diana,
kdg2 takde stok. Huhu

zailamohamad berkata...

Zaila suke kerutup, xkisahlah kerutup udang ker, hati ker, daging ker..semuanya sedap!!!

Sayap ayam tu jenama aper kak??macam sedap jah..nak cariklah..

sya berkata...

wah KV ni buat kak sya lapar je..

jue mj berkata...

wah... kalu hari mg je... mesti n3 mkn2... hui kira murah le udang tu rm20 je...tp kt perlis ni pun kadang2 dpt gak yg murah kalu rajin g pasar mlm...

atty's berkata...

blogwalking,,sedapnya tgk udang tu kv besau2

Zareda Norman berkata...

KV

bes bes makan makan.. telur ikan itu agak menggerikan sikit gambarnya kali ni.. hahhahha

KV berkata...

zaila,
akak pun lupa brand apa. Huhu

kak sya,
alahai...

jue,
best kan?

kakty,
tak besar sgt, sedang2 jer.

kak zar,
a'a, sekali tgk mcm benda lain kan? Haha