Rabu, 3 Jun 2009

PASANG PAVING BLOCK

Pegola aku kan masih belum lesai lantai nya. Haha. So, aku telah memaksa hubby memasang paving blok kat lantai nya supaya nampak kemas.

Hari minggu lps, hubby mula mengerjakan lantai pegola tu. Lantai = tanah.

Mula2 gali dulu nak samakan level.




Dina ngan danish pun sibuk nak membantu.




Dalam 1 jam setengah, hanya ini yg mampu kami siapkan. Letihh


Pastu, fikir punya fikir, kami takleh nak sama kan level paving blok tu dgn lantai poch, nanti air bertakung kat situ pulak. So, buang balik paving, timbus semula tanah kasik sama level. Pastu baru letakkan pasir dan atur paving blok. Dan konkrit tepinya wat frame. Pastu cat konkrit tu.


Dan, tadaa...



Dah siap. Nanti boleh beli kusi laman taruk kat situ.


Lps ni, sesi mengecat pagar rumah pulak. Hehe

24 ulasan:

Purpleheart berkata...

Fulamak Kv dasat tuu.. jimat betul sebab dapat buat sendiri. Kalau suruh orang tu mau beratus2 melayang..

pB berkata...

mujur che abe tu reti serba serbi.
buleh jimat kos ...

my little family berkata...

KV, gigih sungguh che abe dio..hehe..klu leh bt sendiri mcm ni meme untung, jimat sket kan?

KV berkata...

sue,
mmg boleh jimat kos

kak pb,
sbb bini dia pun menolong sama. Hehe

MA,
mana yg boleh wat sendiri tu, buat jer.;)

CuTeMiUt78 berkata...

wah... dah cantik la KV, pasni harus la bertambah2 cantik kan

cendawanintim berkata...

dahsat tu mekkkk....jimat upah pasang paver...cayok..cayok!

HappyIrfa berkata...

come weh umah mu

~dARlee zURiS~ berkata...

gotong royong psg sdri?
bagusnye..jimat2.tak susah2 nk bayar kat org ek
pasnie leh wat air terjun mini kat sebelah tu lak
heheee..

Diana@Mama Adam Mukhriz berkata...

wahhh cantikkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk

Ummibatrisya berkata...

wah...

semua buat sendiri, jimat duit :)

atty's berkata...

wah kv..besh..besh..dpt buat sendiri..teror mu kv..ngn abe mu..

saya berkata...

wahhhh... dah jadi kontraktor pulak dah ni. hehhehe..tapi hasilnya blh tahan lawo..

green apple berkata...

pehhh...buat sendiri okkkk.

aku pun tgh design-design kolam ikan ni.

agak-agak kalau rumah aku sok tetiba ada pagola cam ko, nanti jgn lupa buat entry khas aku plagiat rumah ko ok??

MaMaMi berkata...

Iniler dikatakan tangan tukang, semer bleh jadik, makmi tabik spring korang anak beranak KV.

Zawiyah berkata...

kagum la dgn keja2 contruction family KV ni esp cik abe KV tu. KV jd project manager ko? he he

edyan7 berkata...

nanti aku datang satu family bawak bakul nak petik (mengaut hasil) resberi tu, aku nak duduk kat bawah pegola hang tu tau...

huhuhu... syok sendirik... mmg kelass ko dan suami... boleh jadik kontraktor...

ez berkata...

salam..
akak KV..cantikla..puas ati kan kalo wat sendiri..dpt tgk hasil sendiri kannss..heheh

jue mj berkata...

bestnya ada umah sendiri.... bleh wat mcm2... duk umah kerajaan ni payah sikit le nak touch up umah... nak beli hiasan pun pikir 4,5 kali... nak beli umah sendiri... duk main ooo sommm lg ngan hubby tak tau nak settle down katner.... maklum la kg lain2 benua...

rina berkata...

aritu my k.long ada offer orkid dlm pasu... tp x tau nk gantung mano... kalu dekat2 buleh pass ko kv doh...

i.am.belle berkata...

nampak kemas. senang dan puashati kalau buat sendiri. itupun sebab kalau pandai buat. sapa yg tak pandai tu jenoh jugak mcm aku tak reti la xD

WanHidayat berkata...

Salam akak....dasat ooohhh...

Tak perlu upah org kan...nak seribu daya, mahu seribu cara...

Tahniah apa2 pun...

KV berkata...

cute,
takpe, kita wat satu2. hehe

irfa,
kalo melinmtas ke kb nanti, singgah rumah aku.

zuris,
air terjun tu kena upah member lah. Haha

diana,
simple jek. Tp leh jumat kos.;)

ummi,
ekonomi gawat kan, selagi boleh berjimat, jimat lah semampunya. Haha

kakty,
dh mmg bidang kami kak. Ada kena mengena walopun sipi2.

saya,
hari2 tgk org wat kerja kan, harus boleh tiru. Hehe

apple ijau,
demi mu, aku rela diplagiat. Akakaka

makmi,
benda simple boleh ler.

cza,
bukan projek manager, tp org suruhan. Sampai sakit pinggang tau!

yan,
harus byk dpt untung tu, sendiri tauke, sendiri tukang. Wakaka.
A'a, nanti dtg rumah aku makan malberi di bawah pokok orkid bergantungan di pergola (wahaha..tak boleh blah perasan)

ez,
simple dan kecik boleh la, nanti nak wat laluan kete mmg kena upah org la. Tak larat. Hehe

rina,
uwwaaa... rugi2.

belle,
sbb hang bidang lain, ni mmg akak belajar dari kecik dan keje pun bidang ni. Buruh kasar katanya. Hik hik

KV berkata...

dayat,
takat yg simple2 boleh lah. Tak larat eh. Sakit pinggang. Hik hik

~LIZA~ berkata...

rajinnya u buat sendiri.. tapi kalau boleh buat sendiri ok la kan. save sket duit..