Isnin, 18 Mei 2009

MELEPASKAN RINDU

Lps drop Kak J dan Imi kat opis (dorang tinggal kete kt opis), Kami terus balik. Takde singgah mana2 dah. Eksaited nak jumpa anak2.

Tp samapi2 jer, anak2 takde. Rupa2nya dorang dok seberang jalan nun. MIL bawak dorang berkebun. Tanam jagung. Haha. Aku laki bini punggah bebarang bawak naik dulu. Pastu gi ambik dorang. Punya lah terlompat lompat danish tgk kami dah sampai. Hik hik. Dina lak terlopong tgk aku mcm tak percaya. Hehe. Lucu sungguh muka dia.

Terus balik rumah dan mandikan dorang. Dah tak sabar nak tgk menan masing2.


Tgk lah si abah melayan anak2. Blom sempat mandi dan tukar pakaian pun. Rindu sgt lah tu.



Sebagai menebus rasa bersalah kami tinggalkan dorang, ahad tu kami cuti sbb nak bagi can kt pengasuh dina rehat sehari. Tp danish skolah. Ptg tu baru bawak dorang gi jln2. Danish nak gi pantai. Sampai meraung raung. Tp tak boleh sbb abah nya dah janji nak jumpa bisnes partner kt kb. So, anak terpaksa mengalah.

Lps jumpa kawan kt kubang kerian kami terus ke tesco. Selain jalan2, nak jgk belikan hadiah untuk cikgu danish sempena hari guru. Aku tatau yg ahad tu dorang wat sambutan hari guru. Hehe. Makanya hadiah terpaksa delay sehari lah. Pagi ni baru danish kasi kat cikgu dia. Mmg eksaited giler dia tunggu aku dok bungkus hadiah. Dan pagi ni pun pergi sekolah tanpa rengekan sbb tak sabar nak bagi hadiah kat cikgu.

Selamat hari guru buat kawan2 ku yg bergelar guru. Jugak kawan sengal aku si chiffon ungu yg tgh induksi kt seri malaysia kuala terengganu. Dgn ucapan, nanti mu gi pasar payang, survey2 utk aku jgk. Wakakaka.

6 ulasan:

Ummibatrisya berkata...

shopping sakan kat kl,

syok ummi tengok

tumpang seronok :)

rindu kat anak-anak bila outstation lama-lama

dapat jumpa depa dan layan main mainan satu kepuasan yang tak terhingga :)

aNIe berkata...

Amboi...!! cik abe KV tu memang benar2 rindu kat anak2 tu...! Hehehhe

haslina berkata...

syoknyer shopping gitu...

Mummy Dasy berkata...

nmpk sgt rindu kat anak2...

pB berkata...

salammmmmmm

Ungku Nor berkata...

akak kesian tengok anjib bila tiap kali nak kuar rumah pegi keje..adeihss..