Selasa, 26 Mei 2009

MAKAN MAKAN SEMPENA ANNIVERSARY

Nasib baik aku keje satu opis ngan hubby kan. Senang nak makan2 taim lunch hour tanpa di ganggu leh anak2. Wahaha

Nak kata meraikan tu takde lah jugak. Tp kawan kami telah baik hati telah membelanja makan kat satu kopitiam di tok bali. Nama lagi makan free kan, harus lah berdesup pergi.


Menu nya tak byk, tapi best2 semuanya. Rambang mata aku nak pilih.


Suasana dlm kopitiam tersebut yg aku lupa apa tajuk kedai dia. Haru lah.


Aku ngan hubby order ice blended capuccino. Kata sehati sejiwa kan.


Kawan kami order jus apple blended. Semua nak kena blend ni. Haha


Aku order mee goreng udang sbb terpengaruh dgn hubby asyik dok cakap sedap. Mmg sedap tp bit oily la. Aku makan tak habis. Lg pun portion dia byk jugek.


Hubby n fren order chicken chop. Mmg chicken chop kat sini puas hati makan sbb besar dan sedap. Harga pun murah jer.


Ni menu sampingan. Sotong besar goreng tepung. Sungguh rangup dan manis sekali.


Dan, kami balik dgn perut yg penuh. Kekenyangan yang membuntal. ;P





UPDATE!!!

Masuk opis, Kak S berikan aku 2 bijik ketupat sotong. Wah, meriah anniversary aku tahun ni. Hik hik

Tapi, jam ini aku tak mampu nak makan lagi la. Penuh. Bau nya harum sungguh menusuk kalbu. Nanti aku bawak balik makan ptg nanti. Dah la sotong tu penuh ngan telur. Tq kak!!!

18 ulasan:

atty's berkata...

kv..mana tak kekenyangan membuntal kalo rupa itu makannya ..dah ler semuanya sedap2..

kalo kty kan kekenyangan membuntal..
kalo kty kan kekenyangan mempaus dah..hehehe

Bapak berkata...

tahniah kv sempena anniversary ke-7

CuTeMiUt78 berkata...

mak aaiihhh.. sedapnya KV.. tgk gambo je.. tau memang sedap.. meleleh air liur ni hah :D

De' Sal berkata...

eh eh....balik kampung nanti akak nak pegilah kat kopitiam tok bali ni,kat ne tu....baru bukak ke...

nampak shedap chiken chop tu,meleleh air liur ni,hish......

KV berkata...

kak ty,
ahahah...mmg puas hati lah. Sedap2 semua.

Bapak,
tq mendoakan kami.;)

cute,
hehe..mmg sedap

kak sal,
kalo kak sal dr simpang tok bali, ambik jalan ke pasir puteh (kg kulim) dekat2 ngan pembinaan mcm2 tu.

cokolat berkata...

lapau la!!!
lapauuuuuuuuuuuu....

KV berkata...

cok, sabar. Ko kan diet dik! Hahaha

Biarlah rahsia berkata...

kv...
hepi aniversary...semoga bahagia sokmo sokmo...

oren... berkata...

bestnya ada kengkawan yg sudi nak raikan hari bahagia korang...

my little family berkata...

ketupat sotong? uwaaaaaa...peberet tuh..mkn sejuk2 bestttt..

sya berkata...

Keliorkak sya itu sotong2 yg sungguh gumuk gumuk tu

zailamohamad berkata...

wah..ketupat sutung!!!! i loike...

HappyIrfa berkata...

weh..tak tahan aku tgk ketupat sotong tu.tiap kali peknen aku mesti mintak nak makan ketupat sotong..spt biasa,permintaan ibu2 peknen ni akan dilayan oleh en suami.lgpun tp aku susah nak dapat.kalau key el tu cam co kit ke mesti ada.harap2 aku peknenlah dlm masa terdekat ni.buleh lah ngada2.hehe

aNIe berkata...

KV..terliur akak tengok ketupat sotong tu....

Kalau akak tengok gambar aje dah teliur...inikan pulak dpt mencium aromanya...mana boleh tahan...

Mrs LVoe berkata...

aduhhhh rasa yea dh 2 entry cite ttg mee goreng, harus kah sha masak mee goreng mlm nie?

jue mj berkata...

hepi anniversary, moga kekal bahagia ke anak cucu n cicit....

- tety - berkata...

perghh sume BEST!!!! lapar wehhh tgk...

KV berkata...

haha..ramai yg kempunan ketupat sotong nampaknya!