Selasa, 26 Mei 2009

7th anniversary

Alhamdulillah, Allah beri kesempatan untuk aku suami isteri merayakan ulangtahun perkahwinan kami yg ke 7.

Tak sangka. AKu rasa baru jer kawen. Hihi. Dah anak 2 pun aku. Rasa macam muda remaja anak dara lg. Haha. 7 tahun lps, dgn 2 kali akad (akad pertama tok imam buat2 tak dengar. Sian laki aku) maka sah la aku bergelar seorang isteri kpd seorang suami. Masa tu umur 24. Lani ni dh 30.

Syukur pada Allah SWT yang telah memperkenankan doa aku supaya di jodohkan kan dgn lelaki yg caring, bertanggungjawab, penyayang. Aku jek yg kadang2 tak sedar diri. Selalu tak puas hati, selalu marah2, selalu merajuk, selalu emo. Kena buat azam sempena anni ke 7 ni. Supaya aku lbh rileks, lbh cool dan suami tak kecik hati.

Aku memohon pada Allah SWT supaya dikurniakan kasih sayang yg melimpah ruah antara aku dan suami, diberkati hubungan kami dan disetiakan hati kami antara satu sama lain.

Mebi anni kali ni hubby tak hadiah kan aku cincin.


Atau bunga (boleh aku buh bunga siti zubaidah ni? Lawa kan dia. Hehe)


Atau makan malam yg romantik (nak romantik cemana nya, anak aku yg buas tu nak humban ke mana?)


Jeng! Jeng! Jeng!

Macam yg korang sedia maklum, hubby aku bukan jenis romantik. Takde kejutan bagai eh. Kad pun jauh sekali. So, tak yah nak sedih2. Aku mintak je apa yg aku nak. Senang cerita.

Bi, mcm mama cakap semalam lah. Tak dapat ipod Apple, Blackberry Storm pun jadik lah. Haha. Larikkkk



Tapikan, aku rasa nak hadiahkan diri sendiri sebuah ketuhar lah. Korang ada idea tak oven macamana atau jenis/brand apa yg best. Aku nak yg boleh bakar kek, panggang ayam, bakar pizza dan sebagainya. Tak nak lah yg ribu riban, nak yg biasa2 jer. Aku bukannya nak meniaga pun. Baru terasa nak belajar wat kek jer. Hehe

Hadiah untuk hubby, aku takdak idea nak beli apa. Ingat nak beli wallet lah untuk dia. Wallet dia pun dh uzur sgt. Nanti kalu jadi beli aku tempek kat sini. Harus lah mencapap kan.

22 ulasan:

oren... berkata...

hepi anniversary kv...semoga kekal gumbira hingga akhir hayat

woish..tak acilah..ko kasik dia wallet jek, tapi siap mintak hp bagai...muahahaha...

KV berkata...

oren,
aku mmg zalim sikit. Biasa ah tu! Haha

kirana berkata...

happy anibesari!!!semoga kekal bahagia ...

dah 7 tahun ek..
gi le celeb bermalam kat mana2 berduaan heheheheh

MaMaMi berkata...

Happy Anniversary KV, semoga kasih sayang korang berkekalan hingga ke hujung nyawa hendaknya yer..

Hubby kv seghoper hubby ummi, tde maknenya nk romentik². Kemponan ler...kekekkeh. Nak pape kena sound direct.. kelesss gitu kan...ngeh².

risanur berkata...

hepi annivesari...moga bahagia selamanya...

De' Sal berkata...

Happy Anniversary untuk kv,moga bahagia berpanjangan.

June berkata...

Happy Anniversary Kak KV. Semoga bahagia dan berkekalan hingga ke akhir hayat.

cokolat berkata...

akak.. happy 7th anniversary!
selang sehari je ni kita akad nikah, kan?

yer kak.. aku mmg gatai nikah awai!
hahaha.. elak maksiat kak... :))

semoga kekal hingga ke akher hayat..

rina berkata...

happy 7th anniversary dear...

F A R Y N berkata...

hadiah yg sesuwai..
sila la tambah anak...
wakakakakaa

Mak Su berkata...

tahniah utk anniversary yang ke tujuh tahun :D

Aku Bukan Bidadari berkata...

wah dah tujuh taunnn..
tahniah akak..
semoga bertambah bahagia dunia dan akhirat...

bat berkata...

Happy Anniversary nyah.. semoga berkekalan hendaknya ke ujung nyawa..

*nah maks hadiahkan sebuah ipod nano jerk*..

anw..masa mintak tuh kena buat muka smegol sket.. hehe..

*luvs n hugs u*

Mummy Dasy berkata...

happy anniversary semoga bahgia hingga akhir hayat...

hahaha sama ah kite kak minta hubby yg mahal2 time turn kite bg dia yg murah2 jek..

kak try pakai panasonic inverter oven semua leh masak dlm tu..

Jasfyra berkata...

hepi enibeseri yg ke 7 kv

HappyIrfa berkata...

DEAR KV..
hepi anniversary ..semoga kekal bahagia hingga akhir hayat.amin

cendawanintim berkata...

hepi anibersi mek...moga ko bahagia selamanya..

tambah baby lagik mek..sempat jemaah lagik ngan aku nih!!

zailamohamad berkata...

Hepi eniberseri Kak KV & salam perkenalan..kito tukar link buleh??ambo ore Klate jugok;-)

~dARlee zURiS~ berkata...

hepi anniversary kak!!
semoga lagi bahagia n dapat baby lagi ek
hehee..

KV berkata...

tq to all my frens yg mendoakan kebahagian kami suami isteri. Beri taching uols. Meks terharu.

Buat zaila, bakpo kawe tokleh bukok blog demo? Kalu nal link, tak cukup tapak tgn, padang bas (eh takdok doh jadik Giant) tukar, padang ben alah ambo tadoh kae.

CuTeMiUt78 berkata...

happy anniversary KV.. semoga perkahwinan korang bahagia hingga keakhir hayat.. wow.. wish tak hingat punya.. tentang oven tu kan.. aku ada beli jenama penosanic rega dlm 300 je.. memang kecik skit la.. tapi blh la klu setakat nak bakar ayam ke.. nak buat kek ke.. piza ke.. just utk keluarga cam kita2 ni.. sesuai la tu.. cuba ko tgk kat court..byk pilihan..

chik star berkata...

hepy anivesery kak.
:)