Rabu, 13 Mei 2009

CIK MEK MOLEK

Pagi ni, MIL bekalkan aku ngan kuih cek mek. Bagus sungguh mertua aku kan? Hahaha

Tapi aku tk gemar sgt kuih2 manis ni. Rezeki opismate lah.

Punya lah mlm td bersungguhan MIL rebus ubi keledek, kupas dan tumbuk. Disertai dgn pembantu nya yg kecoh sekali. Sapa lagi. Si minah bam2. Org tumbuk ubi dia sibuk nak masukkan kunyit lengkuas. Adoi la! Pastu blom lumat lg dah tambah ubi lain. Kecoh betul dua beranak tu. Haha

17 ulasan:

Mama-Danish & Sarah berkata...

aku suka makan cek mek ni. bila sampai part gula tu, aku buang dulu gula dia, baru ngapppp. hihihi.....

rina berkata...

adoiii sedap tu. minggu ni mai kl dok... wat mari cik mek 1 bekaslah.

bat berkata...

adoii beshnya KV... beruntung yeww
err tapi meks pun tak baper gemor kuih manis huhu

KV berkata...

ain,
aku pun kali makan buang part gula kt dlm tu dulu.

rina,
insyaallah besok gi kl. Tp takdak cek mek dah. Terlepas tarikh. Hahha

bat,
mek pun kurang gemor kuih manis.

Ummibatrisya berkata...

ummi suka kuih ini, selalu gak buat

dulu adik ummi dok maktab kelantan, habis segala jenis makanan kelantan dia perkenalkan kepada kami

kami pun suka :)

mak mentua yang sangat baik hati :)

Zareda Norman berkata...

antara kuih yang kak zar suka buat sebab senang.. just lenyek ubi rebus, tepung sikit dan gentel, masuk gula, goreng.. heheh harus jua buat wiken ni kot.. dah lama tak masuk dapur ni

Queens berkata...

tiara panggey cucur manis.. dia wat ngan susu kan???

kirana berkata...

OOOOO NI KE KUEH CIK MEK MOLEK...HEHEHHE BARU KU TAHU DAN BARU TENGOK

saya berkata...

rezeki jangan ditolakkk.... kv, sedap ke telur penyu tu? tak pernah rasa la.. hehehhe...

HappyIrfa berkata...

salam kv..
lama x make kueh cek mek molek ni.
nak wat sendiri,agak malas.hehe.
sori ye kalau aku nak tegur sikit,
bunga pink yg cantik ni membuatkan aku susah nak baca apa yg ko tulis.sbb tulisan kena tutup ngan bunga tu..mgkin aku je kot,org lain ok agaknya..

Mak Su berkata...

aiyooooo, sedapnyer!!!! cek mek!

KV berkata...

ummi,
ahaha..dah kena 'dadah' kuih kelantan dah ni!

kak zar,
walopun mudah tp tak pernah terai buat.;P

queens,
wah sakan ko yer nak berqueens bagi neh! Weh, buh susu kah? Akak pun tatau. Haha

ana,
kuih kelate lah ni.

saya,
a'a, rezeki jgn ditolak. Telur penyu tu, hang terai dulu baru tau!

irfa,
ahaha...mengganggu eh? Nanti aku tukar bentuk pat segi. Tp ko boleh hide kan dia. Klik je butang hide tu.

maksu,
cedapnya!!!

atty's berkata...

nangis tgk kuih nie..kty suka kuih nie ..sgt2..tau

- tety - berkata...

lama giler doh x make cek mek molek nih.... wahhh sedappp!!!

Mrs LVoe berkata...

1st dgr kueh nama cek mek.. ape rasa yea?

my little family berkata...

KV, si minah BAM2? mcm2 nama KV bui ko dio..hehe

kaezrin berkata...

ohh this is my feveret okiiiiiessss