Selasa, 19 Mei 2009

BERUS JAMBAN PUN AKU BELI TAU!

Wahaha..tajuk kasi ganas sikit.

Balik keje ptg semalam baru aku berkesempatan tgk benda apa yg aku sempat beli kat ikea hari tu. Aku ingat aku ada beli sudip tiga beradik tu, rupanya non ado.


Yang plg best, aku beli berus jamban kaler shocking pink iniey! Haha. AKu siap ckp ngan hubby. "Bi! Mama belikan bi berus jamban! Hahaha!" Suami ku hanya mengeleng kepala. Hik hik. Sbb nya, tugas cuci 3 bijik tandas dan 1 satu bilik basuh tu adalah tugas hakiki suami ku di hari minggu. Bagus kan suami ku.;P





Plastik bag holder ni aku ambik kaler pink jugek. Biar campur aduk kaler kt dapur aku tu. Haha. Tempek bawah suspended kabinet atas peti ais.



Ingat tak pinggan yg aku mkn meat ball kt ikea tu. Aku belikan jgk utk anak2 aku. Tah pape je mama dorang ni kan.



Dan harus lah mecing ngan gelas2 nya. Wahaha




Fry pan agar senang suami ku nak goreng daging burger dan telur dadar.;P




Kuali lbh dalam senang aku nak goreng mee di pagi raya.;P

Chopping board flexible ni dh lama aku berkenan. Asyik tgk dlm majalah jer. Harus aku beli. Dah berkurun tak pegi ikea kan. Sian aku kan?



Ni pun aku beli tau. Bekas berus gigi. Hik hik. Nanti senang nak sangkut kt tandas. Kaler hijau sbb tandas aku kaler hijau gak. Sedondon gitew.




Dan tak lupa pelapik periuk ini. Agar gulai2 ku tidak basi dok berlawan dgn mozek granit kabinet aku itew.




p/s: Nasib korang lah terpaksa layan en3 tahpape aku ni.;P

12 ulasan:

Mummy Dasy berkata...

yang pinggan tu sama cam mymom beli tapi mangkuk hihihi dia syg nak pakai baru2 ni Daneen dah rasmikan makan sup membebel org tua tu... me pun dah lama ngidam chopping board tu aritu xdpt beli...

Tijah berkata...

hish! ko kalu pegi habib jewel aku tak kisah sgt. tapi ko rembat kuali & pan tu...

wah!!! jeles nih jeles...

Queens berkata...

haahahah haru sungguh.. hi hi hi
(eh apa maksud kak basi? kalo x letak lapik tu basi ke??)

Purpleheart berkata...

Tak apa Kv, layan je, bukan tiap-tiap bulan gi ikea, setahun sekali pun payah kan, maka ....

kirana berkata...

hahaha..berus jmaban pon masuk blog gak tu ehhehehe

borong sakan aihhhh kv..

shaliza berkata...

beli jgn tak beli KV...sekali2 turun KL dok?

chik star berkata...

sye xpenah pi sane pon kak
:(

cokolat berkata...

aku bekas pensilpon beli dekat ikea kak.. brg2 dekat ikea mmg best2 dan sgt practical!
tempat letak plastik tu dah ada karer fink ek? aku punye karer merah.. dulu ada dua karer je.. merah n futeh!
sesekali pergi kak.. harus rembat macam2, kan?

my little family berkata...

KV, hahaha..gelak2 sbb ms akak p IKEA aritu pun akak beli benda2 tu jgk..termasuk la berus jamban & bekas plastik sampah tu, tp kaler putih- senang nk matching..kakaka..

Mama-Danish & Sarah berkata...

somi aku tak pernah cuci bilik air. tu tugas hakiki aku.....huhuhu....

Mrs LVoe berkata...

alamkkk sha lupa la beli pberus jamban. dh patah ms sha cuci toilet.. kasar kan sha. hahaha

marinahunny berkata...

wakakaka kv, bynk tul shopping...huhuhu