Selasa, 5 Mei 2009

AKHIRNYA BOLEH TENGOK TV DENGAN NYAMAN

Cuaca now panas giler kt rumah. Aku tak tau lah kawasan org lain. Tp kawasan aku panas mengetik. Ptg2 balik keje mmg kena telan panadol 2 bijik. Kalo dak kepala aku sakit berdenyut macam nak pecah gitew. Teruk sungguh panas nya.

Bila malam, Tiga daun tingkap kat family hall tu mmg kena bukak nak suh angin malam masuk. Dan dgn nyamuk2 sekali masuk. Malam mmg seksa bagi aku. Panas, belengas, muka rasa pijar dan gatal2. Dulu masa rumah kayu takde lah sampai mcm tu sekali. Dina lg teruk. Ruam gatal penuh dekat kepala dan leher dia.

Last2, hubby pun ckp nak pasang ekon dekat family hall. Lg pun kalo kat rumah mmg situ kawasan lepak kami.

Sabtu tu, terus singgah beli ekon kat kedai letrik yg biasa kami beli brg.

Dina tgh mencari idea cemana nak turun. Geram aku. Dia suka main kejar2 dan nyorok2. Dah lah kedai siam tu tepi jalan besar. Gerun aku ngan lori bas menderum tu.


Dan pagi semalam, bebudak tu dah siap pasang ekon. Malam td boleh tgk tv dgn nyaman sekali.

Alhamdulillah, syukur.

18 ulasan:

- tety - berkata...

wahh makin nyaman la kt umh loni... SYOK tuh....

KV berkata...

tety,
hilang sikit belengas

kakpiah berkata...

skarang mmng panas weh..
berbahang jer..

tp ko jgn amalkan mkn panadol tu slalu..
tak elok utk hati..
*pesanan khidmat masyarakat :D"

Mummy Dasy berkata...

wah..mmg syok klu kat hall ada aircond sejuk & nyaman saja..

KV berkata...

piah,
oh ye ker? Tq noks

su,
nyamann

oren... berkata...

last week, panas la jugak..tapi nih dh masuk 4 hari, hujan direct, dari pagi ke mlm, sambung ke subuh, sambung ke esok pagi...mmg sejuklah...

tp bila hujan gini, baju lak tak leh sidai..semua sidai dlm umah..bau pun tak berapa best..

marinahunny berkata...

waahh kv ni..beli ekon mcm beli sayur je..hehehehe..waah bnyak nye duit dia..hhuhuhu

saya berkata...

wahhh..nyamannn...hehhehee...

kirana berkata...

tak belengas la pasnih
cepat tul solution :P

bat berkata...

adoila.. beshkans.. dapat nyaman n shejuk sajork sambil nengok tv nun..

Zareda Norman berkata...

memang cuaca panas sekarang.. malam malam kena on ekon dan kipas sekali..

Aku Bukan Bidadari berkata...

hoh ..ada ekon best best best..

my little family berkata...

tok se psg dlm bilik etek ko? hehe...

MaMaMi berkata...

Kv,

pasang lam bllik, sure terbabas tido punye nih..ngeh².

KV berkata...

oren,
ada gak hari hujan siap ribut kilat bagai, pastu panas membahang tetiba. Pelik ah cuaca skrg.

marina,
bukan byk duit, tp utk keselesaan apa salahnya kan.

saya,
emmm...sungguh nyaman

ana,
dah lama dok mikir apa solution nya. Hihi

bats,
boleh layan k drama dgn selesa. Hihi

kak zar,
mmg kalo mula2 psg ekon mmg kena pasang kipas sekali. Setengah jam baru boleh katup kipas tu.

tiara,
best2

MA,
dlm bilik dah lama ada. Cuma nya takkan nak lepak dlm bilik sokmo kan.

KV berkata...

MaMaMi,
dlm bilik tu mmg dah ada lama dah.

Mas berkata...

wah...nyaman bangat. Skrg kalu ujan pagi2 sejuk sgt kalu taim panas...rasa cam nak tido kemban jer. Muahaha.

Mama-Danish & Sarah berkata...

kita serupa lagik la kv. awal bulan lepas, rumah aku pun taruk aircon kat hall. tak tahan ngan bahang panas sekarang, sampai kadang2 tu aku pun mudah jer naik angin. bila panas badan jadik cepat penat. kalau dah penat dah anak pulak buat kerenah memanjang, mana mak rimau tak melenting. keluar taring jugak dibuatnya.