Ahad, 19 April 2009

STOK MAKANAN

Kenkonon diet, tapi stok makanan aku bertambah tambah. Ahahaha


Ni ikan kering, ikan ubi ke ikan uli2 ek. Sedap macam keropok.



Udang kering. Dua2 ni aku kirim ngan opismate yg gi Kota kinabalu. Pi ziarah anak dia.


Ni lak etok yg hubby cari dlm tali air depan rumah. Biasa aku masak rebus serai jek. Tp sbb danish akan sakit perut bila makan, hubby dah tak gi cari dah. Kesian lak kat dia. Menangis nangis sakit perut. Bisa sungguh.


Durian sayur atau durian belanda. Yang aku kait kat rumah akak aku. Peram seminggu baru masak. Sedap wat smoothie.

Eh, aku carik gambar kacang cerdik ngan sotong kering yang aku kirim kat opismate gi Golok, tp takde lah pulak. Tatau ke mana menghilang.

Byk betul stok makanan aku. Haha

9 ulasan:

De' Sal berkata...

Lama dah akak tak jumpa durian sayur tu.Ikan kering tu sedap,akak pernah makan, kawan bawa balik dari sabah.

Ungku Nor berkata...

duyan blander tu makan gitu pun best kan?

KV berkata...

kak sal,
kami siap tanam pokok ny alagik. Tp masih kecik la. Hihi

kak engku,
wah, ari ni tak keje kah? Hahahaha
A'a, mkn mcm tu pun ok, taruk dlm peti ais. Sungguh mabeles!!

Tijah berkata...

lamer siut tak makan durian belanda. best buat esblended kan??

my little family berkata...

durian belanda tu dah lama tak makan. dulu ada gak pokok kat rumah

~Eila @ Along~ berkata...

kv, syoknya byk stok..udang kering eila takleh makan..kalo tk..gatal idung sokmo..resdung mai plak..

Zareda Norman berkata...

KV

ni macam kak zar jugak.. kalau pi mana mana suka beli banyak banyak stok makanan pas tu terperuk dalam esbok sebab kalau masak pun tak de orang nak makan..

n berkata...

ETOK TU ORG PUTIH PANGGIL CLAM. Kalu kat sini kami beli masak tumis bawang putih sikit masuk tin tomato atau fresh tomatoes parsley cincang halus halus buh black and white pepper pepper secukup rasa didih . rebush spageti makan jadi seafood pasta.

menda tu angin dulu tak leh makan tapi kalau masak air saya bubuh halia tumbuk lumat supaya balance yin yang etok tu.

esok bila dia dah besar ok. masa kecik saya pun sakit angin sampai tarik dan kepala out.

shuzana berkata...

amboi..byknye stok..hantar uk sket bleh tak..?