Khamis, 5 Mac 2009

TAG TIG TUG

Aku nak jawab tag budak kejam yg suka sgt menyonteng ni. Suka sgt pedajal ahkak yer. Tapi takpe, ari ni gak gigih akak jawab tau. Nanti kan besok lusa aku cuti, byk ari lak berhutang ngan dia.

Ni ayat2 yg dia karang baek punya kt blog dia. Akak kopipes tempek kt sini. Cuma jawapan jek yg taip sendirik.
Lady of the valley
Sungguh bedebah perempuan ini tag aku yer.Harap maaf yer wahai adik tiri,aku dah pernah jawab tag macam ini.Tapi aku takan menghampakan permintaan kau itu.Makanya aku sengaja menukar tag kau itu dan aku sungguh suka hendak melihat para ibu yang menjengah blog aku ini menjawab tag aku.



Soklan dia;
1. Dalam sebulan,berapa kalikah cik puan menukar cadar?
Kalo malas sebulan sekali. Kalo angin rajin seminggu sekali pun aku layan. Giler punya pemalas. Tp kan, terima kasih pada pencipta ekon kerana menyebabkan suami ku itew kurang berpeluh. Kurang peluh, maknanya kurang kotor lah itu cadar. Kurang sikit lah tugas aku tukar cadar. Hik hik

2. Cik puan mengamalkan 'family planning' tak?
Family planning ni apa kebenda maksudnya ek?
Adakah merancang keluarga atau pun perancangan masa depan keluarga. Keh3x. Aku cuba mengelirukan keadaan. Biar pening semua org.
Jawapan aku;
Oh, itu sudah semestinya. Nanti anak aku berderet deret 2 orang setahun ko nak tolong ngasuh ke parin oii???

3. Adakah cik puan berpuas hati dengan jumlah anak sekarang?Ada perancangan untuk menambah?
Yer, sungguh puas hati sebab dah ada sepasang. Syukur alhamdulillah.
Tambah? Nanti2 lah aku pikir. Now, cukup lah 2 org tu.

4. Sanggup kongsi blog dengan suami tak?Maksudnya bersama-sama bikin entry.
Uh..takmo aku. Nanti dia merapu tah pape. (padahal aku takmo dia tau aku merepek kt blog ni walopun dia yg create blog ni untuk aku dulu. Hik hik)

5. Andai kata suami cik puan dalam diam mempunyai blog tanpa pengetahuan cik puan,tetiba kantoi bila dapat tahu dari orang lain.Pastu semua follower ialah gadis-gadis jelita,kalau lelaki pun yang blom akil baligh je baca,cik puan hangin tak?Kalau hangin,nak buat apa?Baling periuk ke?
Uishh!! Nak buat apa yek? IKut tahap mood masa tu lah. Lani tak jadi lagik, malas aku nak pikir. Buang karan jek.

6. Akhir kata,sila sertakan sekeping gambar cik puan ketika zaman sebelum kawen.
Oi parin, kosakan nyusahkan aku kan. Satu hal lak aku nak godek pc carik gegambar lama. Huhu..akak nanges!!



Ni je la gambar aku masa anak dara. Takdok dlm pc ni. Malas aku nak pi carik kt lain. Tu pun aku snap kt name tag keje jer. Hihi (ops, merah nya lecu aku!! Uwaaaa)

Eh, parin!! Akak boleh tag berapa orang eks?? Belasah je lah!!

Org yg aku tag ni pun wajib buat tau. Kalo tak, aku asah lite2 pedang samurai gak mcm piah.

Aku nak seksa,
1. Piah belunceh
2. Cok cok kendung
3. Kak ungku yg tenggelam dalam henbeg kat sogo
4. Nonie yg sibuk beli aiskrim kak nani (noks, aku pun teringin nak merasa)
5. Applepaibasi yg letih 'bergusti'. (Berapa round noks?)

16 ulasan:

AppleB berkata...

cisss kacang buncis. mek sudah terkena kah. matilah mek tatau nk jawap apa.

ketaq lutut dah neh hoohohohohoh

KV berkata...

appleB,
pis pis kacang pis. Buat lah yer.

CuTeMiUt78 berkata...

heh..heh..heh.. terselamat..

pB berkata...

rajing sungguh buat tag tag nie

kakpiah berkata...

hadeh laaa!!!!!!!!!!!!

cokolat berkata...

teros tepok dahi!!!

Sastri berkata...

haaa... sas pun ada 3 tag lagi hutang... :D

lempeng? lama tak mam lempeng... kalau dimam dengan sambal ikan bilis, sedapnyerrr...

F A R Y N berkata...

hahahaha..gumbiranya ati melihat tag ini...
kak,aku lom kawen..calon pun takde lagi...hehehe

pesanan terakhir,gincu mu itu sungguh menyerlahhhhhhh...hahahahaa

Jasfyra berkata...

uih..ala2 kejam sket tag ni..hahahha

~~ciklinn~~ berkata...

haiyooo baekknyer TAG kan..

mummysyafie berkata...

zaman dulu kan suka pakai lipstik terang² ni..hihihi...kiter pun sama.

NONIE AZIZ berkata...

huishhhhhh....kena tag lapulak (padahal dalam hati suker giler) nak kena tengok gambo moda2 dolu)

Ungku Nor berkata...

mengong la ko..

aahhhh..tak senang!
aku bizi nak pi sogo ni!!
biziiiii..biziiiiiiiiiii!!!!!!!!!!!!!

;p

Ungku Nor berkata...

satu lagi..

err..bila nak tampal gambor kusi batu weihhh.

ujan tetiap petang nih, dah resmikan kusi tu dgn acara 'makan colek sambil mengompat' ke belom..ekekekeke

p/s..tau dah pasal apa awak tag akak.
saje nak tgk rupe akak 'sebelom & sesudah' la tu kan??
sengal...;p

KV berkata...

kah kah kah,
pada sapa yg kena jawab tag tu sila buat yer. Hik hik

Tijah berkata...

hahaha!

aku sungguh suka tgk senarai org yg kena tag tu.

kalu korang betul2 ibu misakli...sila buat yer korang!!!