Ahad, 29 Mac 2009

PUJA UMUR

Dah tiba masa puja umur. Wakakak

Harap maaf, jgn keliru. Itu hanya istilah. Takde lah memuja ke apa. Sekadar meraikan hari keputeraan sultan kelantan.

Org2 tua panggil puja umur. Aku masa kecik2 dulu mmg konfuse keliru. Hak hak hak. Bila dah besar, dah cerdik sikit baru lah tau maksud sebenar nya.

Makanya, sempena keputeraan ni, kami kat sini akan bercuti besok dan lusa (isnin dan selasa). Org lain mcm2 plan nak gi makan angin. Aku? Tatau. Ingat nak pi teganu. Harapnya kancil tu ok2 jer. Ingat nak bermalam kat sana satu malam.

Tp pagi ni aku pi jab dina setahun setengah. Tatau la plk kalo dina demam. Plan kena kansel. Hubby ckp, kalo tak jadi pegi besok, foward ke minngu seterusnya. Hihi

Kat kota bharu, dah berwarna warni lampu neon. Mcm2 acara ada.

Gambar ni aku snap mlm td. Salah satu pintu gerbang berhias. Nanti lah, kalo ada masa aku pi jalan2 kt acara2 yg di adakan, aku tempek kat sini.




Blog ni takkan berupdate isnin dan selasa.



p/s: Opsss!!! Lega aku obri dah tersingkir. Huhu

21 ulasan:

Mummy Dasy berkata...

wah kak sakan bercuti..jelesnye..

my little family berkata...

Puja Umur, yeaaaaaaaaaa...sronot sbb MA balik kel minggu depe kot. Leh bwk Anis & hubby tgk2 pintu gerbang. emm nk kena apply cuti dah ni.

AF? mmg dah xtengok dah.. xtau bila nk tgk..xde kick dah..bdk2 tu pun mgada2 dah. nyampah esp adik Izwan Pilus tu..

Mrs LVoe berkata...

cantik yea pics tu. best la u jalan2.. sha pun boring yea esok keje

Mommy Lily berkata...

wuuuu dah lama tk tengok puja umur...rindu nyo nak tengok lampu malam2

lily last week jab 1 1/2 tahun juga. tk demam. bagi makan ubat terus wpun tk demam. 8 jam sekali makan ubat sampai 2 hari. insyaallah. tmpt cucuk tu bengkak sikit la lily sakit nampak mcm sakit skt kt situ la. letak minyak mestika

cendawanintim berkata...

puja umur..ni pestime aku tahu...

jaga diri nok..

aNIe berkata...

KV...akak pun memula baca tajuk confuselah jugak...yelah...tak paham...kenapa nak puja umur...rupa2nya meraikan hari Keputeraan Sultan...hehehe

Obri ke yang tersingkir...akak tak pernah tgk konsert mlm sabtu...selalu tgk ulangan je...Obri yang Adlin kata dia nyanyi mcm org psycho tu ke?

Zareda Norman berkata...

selamat bercuti

- tety - berkata...

kalo time 10/4 tu rs po ada lg dok lapu2 begermelapan kt KB tuh eh??
tety balik kelate 10/4-13/4 nih... huhuhu

pB berkata...

SALAM

taim PUJO OMO jah la banda koto baru tu terae ...

edyan7 berkata...

ooo..puja umur...tak pernah dengar istilah ni...heheh... tapi tahun 2002 aku ada buat praktikal wiring untuk pameran kat taman tunku anis (tak salah aku le namanye...kang gena gam lak)... aku buat untuk daerah tumpat...hhehe... mmg meriah le masa ni...best!

baby AF berkata...

uhhhuu...teringat jaman dolu2..ayah slalu bw gi tgk pitu gerbang..ahaks2..
beshhnya coti2 lg ore klate..

NONIE AZIZ berkata...

jalan kak jgn tak jalan

izman berkata...

dirgahayu tuanku sultan kelantan. sebab aku ada sikit darah kelantan, aku turut sama doakan kesejahteraan baginda.

daulat tuanku.

CuTeMiUt78 berkata...

wah.. seronok la cuti kan..

cokolat berkata...

xsuka obri ke?
sian dia...






akupun xsuka,
hahah!

bat berkata...

tudiah nyah sakan berCCM yach...

Ma_sUyinFiqah berkata...

ko tak suka obri nok...tapi aku rasa sidi lagi kayu. Rini terkuar dengan bermaruah sbb last concert dia best. Sidi cam nyanyi kat concert sekolah tadika jer.Anyway cepat2 hapdet yer dengan n3 coti ko tu.

Aku Bukan Bidadari berkata...

uik puja umur?? pelik no

Mak Su berkata...

selamat bercuti, esok kerja semula :)

HappyIrfa berkata...

aku nak suggest kat bos nak cuti 2 hari sempena 'puja umur'.sbb aku warga negeri kelate.hehe

KV berkata...

hik hik..nanti kv update pasal xtvt cuti keputeraan.