Khamis, 26 Mac 2009

MINI BIKES

Minggu lps masa gi shopping kat tesco, kami tgk org ramai dok kerumun kt sebelah tesco tu. Ingat kan menda, rupa2 nya perlumbaan mini bikes.

Makanya, kami anak beranak pun melayan lah nengok sama.






Dari dulu lg kepingin nak beli bikes ni utk danish. Tp nak tunggu dia besar dulu. Ni bukan anak yg nak ni, mak bapak yg over excited. Haha.

Bila menengok nya tu danish pun teruja lah. So, kami janji ngan dia, kalo dia dapat membaca dgn lancar kami beli kan mini bike ni. Kalo malas belajar, takde motor. Dia angguk je. Hihi. Bukan nak merasuah anak okeh, sekadar merangsang supaya dia rajin belajar.

Jgn plk nanti ada yg salah faham.;)

19 ulasan:

Zareda Norman berkata...

KV

geng geng rempit cik hubby ada juga beli mini bike ni utk anak anak dorang.. memang superb.. cantik dan pakai petrol.. teringin jugak nak beli tapi anak dara ku ittew tak minat motor ler pulak..

macam KV cakap ler.. mak bapak yang over eksited sebenarnya.. ehheheh

NONIE AZIZ berkata...

hihihihi...baba ngan aku hari tu dah nyaris nak beli kat Nurin pocket bike ni..tapi aku pikiaq2 baik aku tak yah beli pasal yang nak kena kawal budak2 ni aku..ada potensi hidup aku bertambah sibuk!!hahahaha..nampak sangat aku malas nak layan anak2 main kat luaq rumah..

KV berkata...

kak zar,
a'a, mak bapak yg over excited. Hihi

Nonie,
ahahaha..ko yg kena jadik matron ek.

bat berkata...

NYah,

occay apa bulih pupuk anak minat sukan giteww..

edyan7 berkata...

woisshhh.... hari tu aku dah kena... berguling-guling dak zikr tu kat depan kedai tu... malu aku...nnt le aku rasuah dia bila dia besar sket...heheh opppss... jgn salah paham...!

sebenarnya..macam ko cakap le... mak bapak yg lelebih kan... nanti kalau pakai yg diesel (ke petrol, tak sure aku) kena lah pulak bawak gi stesyen minyak...ahhahha

atty's berkata...

nie geng2 rempit nie..
bahaya ni kalo bior anak2 kt tepi jalan..bukan nya depa nie pro.

~~ciklinn~~ berkata...

comell kan tgok budak2 ni... linn pun suka tgok..anak2 nak main tapi takut lak kitaorg nak bg...rasa bahaya lak sbb motor tu pakai petrol...

Mrs LVoe berkata...

mini bike? ade jiran depan umah sha belikn utk anak yea. sguh comel tgok depa.

Angah berkata...

Aku pun nyaris terbeli pocket bike nih... pandai salesmen tu hahaha

Mummy Rizq berkata...

haa.. haa.. tak mengaku ko nak rasuah anak yer!!!!

Ma_sUyinFiqah berkata...

aku ingat lagi kazen aku sebelum spm 9 thn lepas, suoh mak dia beli motor. Dia cakap mak belikan orang moto nanti orang bajar pandai2. Yelah tu...nak tau pe jadi. Pas beli motor dia merempit ke sana sini dan thn depannya dia dapat spm - sap.

KV berkata...

bat,
wakaka..semangat kesukanan kah?

yan,
seb baik danish takdak guling2. Haha

kty,
a'a, jgn main kt jalan. Bahaya kat org lain. Kena main kat laman jer.

linn,
biar cukup perkakasan keselamatan dia. Insyaallah. Biar dorang berdidiplin baru blh bagi main.

sha,
sungguh comel kan?

angah,
abih tu ko beli ke tak?

mar,
wakakaka...rasuah secara tersembunyi tuh.

KV berkata...

mas,
wakaka..tu motor besar, boleh gi jauh. Yg ni leh main kat laman jer. SAP dia dapat? Huhu

Mummy Dasy berkata...

sama ah kak dh lama teringin nak beli tp tu ah Danish kecik lagi ni pun ayah dia yg over... me slalu gak rasuah camtu kat budak2 tu...

Alinlai berkata...

ehhh org besar pun bleh naik mini bike ni gak kan? beli untuk kita jer la... anak2 tu biar besar skit ho ho ho

Mak Su berkata...

mak nyer pun boleh guna gaks mini bike tu, gi pasar :)

kirana berkata...

abg ipar saya mmg ada moto kecik ni..bising ya amat enjin dia..

ada la club depa...tak igt nama apa..tp dia selalu gak masuk pertandingan

cendawanintim berkata...

anak aku nok, penakut ya amat...motosikal yang pakai bateri charge tuh pon susah nak nak naik..pe laaaaaaa...

KV berkata...

wah, ramai gak peminat pocket bike ni.