Rabu, 18 Mac 2009

CERITA ANAK ANAK

Mula ngan crita danish.

Mamat tu dh mula boring dok kat rumah cuti skolah ni. Aku ingat dia gembira happy. Ptg semalam, serabut dok tanya aku bila skolah buka. Sibuk dok menghitung hari. Dgn sedih dia cakap dia bosan dok kat rumah. Kesian pulak dia. Ye lah, adik gi rumah pengasuh. Ptg baru balik. Aku ngan hubby tentu lah gi kerja. Ptg gak baru balik. Kalo cuti weekend takpe lah sbb semua org ada kat rumah. Aku pun tak dak idea cemana nak hilang kan boring dia.





Dina lak, berambut gonjeng.

Mmg minggu lps pengasuh dia ada komplen rambut adik panjang kat depan tu. Dah nak masuk mata. Agaknya dia suh MIL potong kut.

Tup2 balik keje aku tgk dah gonjeng rambut minah kecik tu. Huhu. Sungguh sedih dan sakit hati aku. Tapi simpan dlm hati je lah. Mmg huduh dan pelik lak rambut dia. senget benget. Balik kampung ari sabtu tu aku suh kakak aku alter sikit rambut dina. Baru lah ok sikit walopun ttp hampeh. Nasib nko lah wahai anakku. Haha

21 ulasan:

Zareda Norman berkata...

beli gameboy untuk danish.. ehhehe

i.am.belle berkata...

KV, anak kau sgt KIUT!

NONIE AZIZ berkata...

LAAAA..siannya danish...tapi lagi sian kat Dina...MIL ko ke yg gunting rambut Dina @ pengasuh tu yg gunting?

KV berkata...

kak zar,
dia jenis tak minat sgt kut benda2 gitu. Dia suka main lori pasir case excavator. Tatau ler. Ingat mmg nak beli ps2 ke apa. Ni abah dia punya syok. Tp dia jenis tak minat tv sgt.

belle,
kiyut tu harus ikut muka aku. Wakaka

nonie,
MIL yg potong sbb pengasuh yg suruh. Pengasuh kesian tgk dina berpeluh peluh rambut nak masuk mata. Tp MIL potong banyak sgt. Keciwa sungguh aku. Tp cerita kat sini je lah. Huhu

Mummy Dasy berkata...

Betul kak, my Danish pun tiap2 ari tanya "arini sekolah x"... kes dah boring duk umah asik kena marah nyakat adik jek

Ma_sUyinFiqah berkata...

aku bawak nurin p kedai cina potong rambut sebab kalu potong sendiri dia tak dok diam, mesti senget benget.

Ummibatrisya berkata...

sama dengan kakak batrisya ye

ummi pun sedih, tapi simpan dalam hati ajelah

at last pergi potong pendek terus, padan muka semua :)

batrisya yang happy!

apa kata bawa jalan-jalan cuti-cuti malaysia :)

Alinlai berkata...

he he he...gonjeng pun tetap comei... bawa je danish pi ofis :)

CuTeMiUt78 berkata...

cian danish... emmmm belikan ler game utk dia hilang boring.. dina.. gonjeng pun tetap maintain cute

Ms Minnie berkata...

alahai.. cian dina... nak wat cemana kan... takpe la kak kv, nanti akan panjang balik... hehehe

izman berkata...

anak aku yg cuti tadika, aku belikan buku mewarna dan komik. adik dia dapat satu elak berebut.

anak ko pun sepasang ye cam anak2 aku.

- tety - berkata...

p/s: KV, alhamdulillah, Armand getting better, tp still x leh discaj lg... huhuhu sian ank teruna tuh tetiap ari kena wt fisio... :(

Mrs LVoe berkata...

cute la anak2 akak. sha suka tgok

Mak Su berkata...

kih kih kih, tak per, nanti comel semula ler tu

saya berkata...

kene potong rambut elok2 untuk dina.. sian dia rambut gonjeng. hehhee

Purpleheart berkata...

Come la dina, pe pulak hodohnyee.. come sangat3x..

cendawanintim berkata...

takper la nok, rambut dina cepat panjang nanti....

iman dulu pernah jadi gitu gak...MIL aku buat...huhuhu

HappyIrfa berkata...

salam kv..
xde rezki nak jumpa.mana gambar kakak ipar baru?hehe

atty's berkata...

senang baby kalo rambut pendek..

F A R Y N berkata...

dina,
u rock la bebeh!!!

KV berkata...

hehe.. danish dah mula skolah pagi ni. Kelam kabut aku. Dah terbiasa seminggu rileks jer kan. Dina lak, cam biasa lah. Tunggu pjg lah rambut dia untuk digonjengkan pulak. Wahaha