Khamis, 19 Februari 2009

EKSOTIK LAH SANGAT

Pagi td, aku nemankan opismate gi beli sarapan. Aku? Mesti lah bawak bekal. Hik hik. Tapi saja ngekor dia. Aku kan suka berjalan tgk org. Hobi gitu kaedahnya.

Opismate aku dok sibuk nk mkn nasik kerabu lah, nasik dagang lah. Aku tak layan. Aku kan gaduh ngan nasik (err..buat sementara lah). So aku merayau rayau ke lain. Sempat tu. Hiks

Meh tgk apa yg aku beli. Zassss!!!

Telur sotong. Yg telah dimasak. Rebus kut. Sbb aku tgk ada serai bagai. Best makan ngan nasik. Tp aku ratah gitew jer. Aku kan hantu lauk. Bukan hantu laut tau. Korang jangan!!





Pastu beli etok. Etok ni dah sap masak. Tp bukan masak kut. Salai. Aku tatau la cemana proses menyalai nya tuh. So, takleh nak crite k. I'm soriii.





Erkk..itu je lah aku nak cerita. Ihiksss. Makanan eksotik ni kan suka sgt aku makan. Tp eksotik kah?

24 ulasan:

rina berkata...

ada ek org jual telur sotong semata2... x rajin tgk. syok tu kalu ada...

etok tu sedap... masin2 gitu.

Ummibatrisya berkata...

masa pergi kelantan hari tu, ummi tengok macam-macam makanan yang boleh di cuba

tapi ummi takut nak cuba :(

lain kali kalau ke sana cuba semua makanan-makanan itu :)

Zareda Norman berkata...

telur sotong tu buat kari sedap nokss....

macam kat line klear tu...

KV berkata...

rina,
tak pernah cuba ek?
sedap tau.

ummi,
len kali kena cuba tau. Hihi

kak zar,
kari sedap ke nok? Nak kena try ni.

~~ciklinn~~ berkata...

ermm linn takpernah jumpa org jual telur sotong...selalu kalu beli sotong baru ada telur sotong dlm bdn dier... sedapkan..nak2 buat samball... wallah...

etokk tu pun sedapnyer... rebuss jerkan...

bat berkata...

entahnya bukan senang nak dapat tulur sotong katnya...

tapi besh aa tempat KV memacam ada giteww... *jeles bah*

Mummy Dasy berkata...

Jual telur sotong jek baru 1st time tgk

cendawanintim berkata...

bestnyer telur sotong tuh...

kat teganu, yang tu dipanggil lokan nok..sana panggil etok2 erk?

MasNurin berkata...

ko ni nok, buat aku terliur jer. Uwaaa mana nak carik telo sotong dan etak tu???

aNIe berkata...

KV...kalau akak lah...bagi lauk camtu...semata2 lauk je...boleh habis berpinggan-pinggan...hehehehe

~dARlee zURiS~ berkata...

alaaa..sedapnye etok tu
huhuu..teringin nye...

AppleB berkata...

*menung nengok gambar telur sotong tuh sambil meleleh air liur*

mek takleh nk berkata2 hahahahahha

Mak Su berkata...

bergaduh ngan nasik? moga berjaya dalam pergaduhan :)

kv, kira eksotik ler tu, maksu tak pernah dgr telur sotong. 1st time ni. erotik tu biasa ler dengar. oops!

KV berkata...

ciklinn,
pernah makan etok eh?

bats,
sini pun ikut musim gak la. Tp ada la sokmo. Ikut musim sotong bertelur.

mummy dasy,
owh, tak pernah jumpa eks?

cuni,
lokan tu yg besorrr. Etok ni bentuk lokan tp saiz ibu tgn jer. Yg jual yg dh masak. Salai.

mas,
kat perlis takdak ke noks??

kak anie,
saya pun mmg hantu lauk. Hihi

zuris,
sedap. Tp sakit2 lidah kan.

appleB<
jgn sekali kali ko berkata kata. Ahahahah.. Sian kt hang.

maksu,
ops..erotik kah?

Sastri berkata...

first time tengok telur sotong... camana rasanya?

etok tu sama ke macam lokan? tak pernah makan laa...

KV berkata...

sas,
telur yg dlm badan sotong pernah makan dak?
etok tu saiz kecik. Tp bentuk sama ngan lokan.

- tety - berkata...

awat x rajin napok telur sutun nih... mmg ada jual kt pasar eh?

huhuhu beshhnye make nasik kabu pepagi...

Mummy Rizq berkata...

tak pernah try lah telur sotong tu.. sedap ker?

Ms Minnie berkata...

macam sedap je telur sotong tu... nak sikit!!!!!

yaya berkata...

wah entry makan2 nih memang menggugat nafsu mkn....

Purpleheart berkata...

Er sotong ada telur ya? kat mana telur dia. Sori ye soalan tah pape tapi ni la pes time dengar..

nasazfrog... berkata...

uhhh mesti sedapkan telur ikan tuh tapi tak penah mkn pun...

KV berkata...

tety,
umur2 ni tok rajin jupo ko?
Nasik kabu sungguh sedap. Hiihii

marlina,
kalo selera kv mmg sedap lah. Selera org lain tak tawu. ;)

minnie,
mai sini ler.;P

yaya,
haha..meggugat eh? Sabar!!

sue,
pernah tak beli sotong segar kt dlm badan dia ada telur. Ha!! yg tu lah telur dia. Dorang belah sotong untuk keringkan. Telur tu dorang jual asing la.

nazasfrog,
sedap banget. Bagi penggemar seafood lah. Hihi

izman berkata...

dua2 aku suka. terutama etok. kalau balik rumah sedara mara kat kelate, confirm 2-3 cupak etok salai aku beli.