Rabu, 11 Februari 2009

EDISI BALIK KAMPUNG

Yehaaa..Jumaat lps kami balik kampung. Sungguh sukahati. Yay!!

Tujuannya nak balik menjenguk kakak aku yg sakit tu ari.

Alhamdulillah, dia dah makin ok. Dah start meniaga dah pun. Terpaksa dia ckp. Lg pun kalo tak meniaga fulus tak masuk. Tak macam kami yg keje makan gaji ni. Boleh cuti or MC. Insaf aku kejap. Haha

Budak2 layan tgk canel Animal Planet. Siap tgk unta beranak. Terkagum abih budak2 tu. Haha..



Dah boring main dalam rumah (boring tgk tv benornya). Dorang layan lak main kt laman. Tgk kambing. Dina sungguh excited. Mbek. Embek. Menceceh jer mulut dia. Haha







Pastu lps solat asar ngikut kakak aku pi pasar malam. Akak aku kan peniaga pasar malam.Zaman muda remaja tu ari mmg aku lah salah sorang pekerja dia. Masa belajar, pantang ada cuti, harus ngikut dia gi meniaga.





Puashati. Akhirnya dapat gak makan satay kakak aku. Lama dah teringin.

9 ulasan:

Zareda Norman berkata...

cam tulah kalau bisnes sendiri.. sakit pun kena kerja.. kak zar pun insaf..

Harap kakak KV cepat sembuh..

MasNurin berkata...

Yelah KV, aku pun insaf. Lagi satu sebab insaf ler aku amik insuran yang ada medical kad. Kenapa lah ko tak snap gambar satay tu. Teringinnya nak makan satay hj samuri.

Jasfyra berkata...

kakak ko meniaga satey ek kv???kalo aku p kelantan nanti ko belanja aku mkn sate kakak ko ek..hehe

saya berkata...

seronok meniaga apasar malam tapi penatnya hanya allah je yangtau. bertambah penat kalo tak jualan tak habis. huhuhu.. sedih2..dah merasa dah semua tu..

KV berkata...

kak zar,
ye lah, kv harus bersyukur byk2. Kakak kv dah makin ok.

mas,
aku takde kad medikal. Tp insuran ada. Tp anak2 ada kad medikal.
Hiks..lupa nak snap bebetul gambar satay.

zura,
ok set! Nanti aku bawak pi.

saya,
mmg sedih bila jualan tak habis. Kalo hari hujan mmg teruk lah sikit. Namun rezeki dari Allah jua. Kena percaya kan.

AppleB berkata...

noks..mek pun pernah mrasa membantu kuarga berbisnes dulu2. kalau mek demam pun kena gak bangun pi nolong kat kedai. kang kalau mek tk pegi, dah kelam kabut lak tk cukup kakitangan.

KV berkata...

appleB,
kapayahan hidup mengajar kita supaya lbh strong kan? Huhu

Ummibatrisya berkata...

nape tak upload gambar sate :)

ummi ni pengemar sate, tapi sate ayam aje, sate lain tak makan :)

nono berkata...

salam,

kak....terliur la satay...xyah tgk pic...dgr name pon dh terliur nie.....hehehehe