Rabu, 28 Januari 2009

XTVT CUTI RAYA CINA

Pagi senin tu kemas2 rumah. Gotong royong laki bini. Hiks.

Lepak2 tgk tv, dh tgh hari skt siap2 nak gi Machang.

Saja je nak ke Pasar Isnin Machang. Kakak aku meniaga kt situ. Tapi sayang, bila sampai satay dah habis. huhu. Kempunan aku nak makan satay akak aku.

Lepak2 kjp. Pusing2 pun takde benda nak beli.







Lps lepak2 tu, kami pun balik rumah kakak dulu. Dina pun dh meraung kepanasan. Makan, mandi dan solat segala. Borak2. Bebudak tu pun siap mengaji, terus dorang main kt laman. Dina apa lg, meroyan sakan lah nak join the boys.

Tgk lah cubaan dia memanjat batu tu. Konon. Macam lah dapat. Hik hik







Pastu ajak semua naik makan kepok lekor. Anak buah dr tgnu baru sampai. Wah, sedap sungguh. Regu plk ngan oren sunquick.

Lps solat asar, lepak2 kjp, kami pun balik. Dina dan danish lena spjg jln. Sampai rumah 2-2 meragam tak ckp tido. Hangin aku.

Pujuk ajak tanam rumput dan pokok duri baru ok. Haish!!

Ari selasa lak, takdak xtvt. Dok melayan dina yg takmo tido. Lps lunch pakat tido berjemaah. Owh..heaven.

Bangun2 tu boring terus siap2 keluar. Mana lagi. Kb mall la. LPs tu danish takut bunyi gendang singa. Terus meraung ajak balik. Masih awal, belok ke tesco. Hiks. Lps dinner baru balik rumah.


4 ulasan:

Ungku Nor berkata...

whooaaa..batu sungai depan rumah!!
tu kalo tambah air terjun, pokok bunga bagai tu memang buleh buat rock garden cantik tuuu..hehe

MasNurin berkata...

aku teri teringin nak p kelantan. Last sekalu masa umo aku 9 thn pastu tak pernah p lagi. Teringin nak tengok pasar siti khadijah tu.

KV berkata...

kak ungku,
batu tu mmg dah ada kt situ be4 akak kite wat rumah. So, dikekalkan lah kat situ. Hiks

mas,
HIks..sian ko kan. Insyaallah ada rezeki nanti, sampai lah tu!

Mak Su berkata...

wah! bersemangat sungguh dia nak panjat batu :D