Ahad, 28 Disember 2008

CAMERON - DAY 3

Hari ketiga, sarap roti bakar dan ayam goreng semalam. Ada lagi saki baki nasi dan meehon goreng. Sesambil tu masak simple je, sardin dan telur dadar. Lps semua dh mkn dan packing jam 10 kami dh check out.

Destinasi pertama gi red giant strawberi. Self plucking katanya. Salad mmg murah giler. Layan kekanak ribena main rides dan shopping brg2 hiasan. Masa ni terjumpa legging utk dina. Terus sambar. Tapi malas lak nak gi tukar sbb legging tu sedang elok je ngan dina. Kalo ambik saiz besar sket baru leh pakai lama.

Kt sini sempat makan dan minum segala yg berasaskan stroberi. Aiskrim, cheese kek, smoothie, aiskrim goreng dan macam2 lagi. Semuanya stroberi. Haha

Pastu gi beli bunga2 sket. Dah tau mmg bawak balik rumah pun bknnya lama bunga tu hidup. Takpe lah, sekadar memenuhi keinginan.

Dah tgh hari, kami pun beransur keluar. Singgah kt Kea farm nak beli sayur dan buah. Dan jugak brg2 lain.

Jem dari brinchang ke kea farm tu mmg teruk giler. Semua org nak gi kea farm la. Tp nak tak nak mmg kena berhenti gak. Lagi pun kat mana lagu dh nak shopping. Kat kea farm, semua ada.

Semua bernasur keluar. Tp kami berhenti kumpul lps simpang pulai - kampung raja. Anak buah nak blk kl, kami lak nak blk kelate. So, sesi babai kt situ lah. Semua org pening dan mabuk. Haha

Masa menunggu tu, hubby dan anak2 buah sibuk panjat lereng bukit nak ambik orkid liar. Macam2 jenis orkid kami dpat. Yg plg best, hubby jumpa pokok periuk kera yg lawa. Besar lak tu. Terlompat lompat kv hepi banget. haha.

Bila dah tgk my hubby jumpa pokok yg best2, msg2 dh tk tahan, terus pakat panjat lereng bukit. Hihi

Pastu singgah RnR gua musang utk makan tgh hari (jam 4 lbh) sambil solat jamak. Pastu tukar tayar kete kembara abg ipar kv. Jam 6, baru beransur pulang. 7.30 mlm sampai rumah akak kv. Singgah solat jamak skjp terus kami blk. Beli burger (lapar semula). 8.30 mlm baru sampai rumah.

Alahmdulillah, family day yg julung kali kami buat ni berjaya. Niat dan hasrat nak berkumpul dan mengeratkan silaturrahim dimakbulkan Allah taala.























6 ulasan:

Jasfyra berkata...

kv...
bestkan p cameron..
saya teringat2 lg masa p arituh..eehe
p ramai2 best..
eii..comey dina pakai sarung tangan tuh

Zareda Norman berkata...

KV

puas hati kan cuti ke CH...

self plucking strawberry tu memang bes kan

Mommy Lily berkata...

owh ke cameron la dia. syok nyeee... beli pokok bunga byk2 ye

atty's berkata...

selamat menyambut tahun baru hijrah 1430 dan tahun baru 2009 masihi
semoga apa yg dicitakan..akan berjaya utk tahun baru ini.

KV berkata...

zura,
sarung tgn tu, dina pakai kt kaki lah. Takmo pakai kt tgn. Mcm kaki itik jadinya. Haha

zareda,
alhamdulillah..hasrat dah tercapai.

rina,
takde lah byk mana pun beli nya, ambik syarat jer. Haha

atty,
awak pun kita mendoakan yg sama. Terima kasih yer.

Ungku Nor berkata...

ada ura2 nak jenjalan ke CH tapi taktau la bila..hehe