Rabu, 19 November 2008

SAMA TAPI TAK SERUPA

Hadoyaii...macamana boleh tak perasan. Kv kononnya beli baju raya untuk dina n danish.

Tapi kan, tau2 lah bila bershopping ngan dina. Dia pun sibuk nak memilih sama. Capai mana2 yg patut ar.

Bila balik rumah, baru perasan yg baju nya patent sama. Warna jer lain.

Hoho...rasa bodoh lak! Sungguh!

Tambah2, baru kv perasan 2-2 lai tu saiz 3. Cemana boleh terlepas pandang. Masa ukur kt badan dina (dina dlm carrier). Nampak ok jer. Tp bila tgk saiz 3, sah konfem lah besar kat bahu. Huhu. Tahun depan baru leh pakai (umur 2 thn lbh).

Sabar je lah!!

Nak wat cemana, silap sendiri. :(





Oh, kalo korang perasan, ada tiset sekali dgn dress tu. Tiset tu dorang bagi free.


Seb baik baju danish ok jer. Sbb beli baju utk danish mmg kena ukur betul2. Siap pakaikan kt badan nak tau muat ke tdk. Sbb mamat tu kurus kering. Susah nak cari saiz.

Makanya, kena pi cari baju lain lah utk dina. Hampeh!!

15 ulasan:

Aku Bukan Bidadari berkata...

takper lar kak.. warna tak sama hi hih

Zareda Norman berkata...

eh dah nak raya balik ek.. ehhehhe

pergi je tukar saiz dina tu KV...

CuTeMiUt78 berkata...

baju utk raya aji ke kv... ok ler tu.. color je lain..

Intan Rosnitta berkata...

Tak perasan sgt, color pun cantik...kira ok lah tu.

atty's berkata...

takpe kv..cantik je..tak pasan sama pun

Sue@MamaMaryam berkata...

hehehe..chanteknya gaun tu kv.. meh jual kt maryam satu!!!

Biarlah rahsia berkata...

dah nak raya haji rupanya...

belum beli ape2 pun lg utk salsabila ni...

dina pun kurus jugak KV...

nanonano berkata...

warne xsame..
xpe lawo jekkk

KLMari berkata...

Eh bila kena pi cari baju lain utk dina, maknanya leh kuar shopping lagi tu...best tuh !!!! Heheheh....:)

sya berkata...

KV baju raya Qurban ke? Tapi tak nampak sama design.. kaler pun lain ok gak tu

lindosh berkata...

boleh simpan bila besar nanti

shafa berkata...

KV p jer tukar balik saiz baju tue. dah tak lama dah nak raya ni. Qurban x KV?

Ungku Nor berkata...

Anjib lak over-size.
memang nak kena beli plus-size je pulak manjang..hehehe

berkenan tengok bebudak laki pakai slack tapi cam dia..adeihss..pinggang 29 ngkaauuu..mana nak jumpa saiz kekanak..hehehe

KV berkata...

baju dina tu, takpe la, simpan jer. Dah besar skt boleh pakai ak nanti. Hehe..alasan nak gi shopping lagi ni. Raya ni, kami ambik gak satu bahagian. Kalo nak makan daging, jemput dtg rumah kv tau!

Jasfyra berkata...

kalo p tukar baju lain xleh ke kv? or xyah tukar..1 wat baju raya, 1 lg wat baju basahan kt umah..tp siyes...cantik ar 2-2 baju tuh..

kv, anda telah ditag..silalah jawab ye..hehe