Selasa, 28 Oktober 2008

RAYA PERINGKAT NEGERI

Ahad lps, jamuan raya peringkat pejabat je. Ringkas dan tah pape. Malas nak upload gambar.

Hari ni plk sambung raya peringkat negeri. Semua jajahan berkumpul di daerah bachok. sEtiap jajahan perlu menyediakan menu yg telah di tetapkan. Kiranya ada mcm2 lah. Kami kena sediakan ketupat dan rendang. Senang jer. Ketupat tempah ngan makcik kedai. Nak berapa ratus bijik, sediakan duit jek.


Gambar tak ikut aturan k. Layan je lahh!!


Masa ni dah penat dah. Tak muat perut dah. Letih banget.



Pengunjung tengah berkerumun antara gerai2 yg ada kt situ. Plg best rojak buah. 2 kali kv tambah tau. Hihi


Ni lah gerai kami. Plg simple.


Masa ni baru sampai, tgh kemas meja.



Apa2 hal pun posing dulu. Ekeke


Layannn..



Ni pun tgh siapkan meja.



Geng pakai baju melayu tu, gerai dorang ada nasi kerabu. Tak sempat nak makan kenyang sesangat.

Menu lain pun byk. Satey, mee kari, lemang, gulai kawah, roti jala, puding segala mcm, nasik dagang, laksa dan laksam, apa lagi ek. Lupa daaa..

Air yg plg istimewa disediakan oleh tuan rumah ialah air kelapa. Bergelas gelas aku togok. Hihi

Setiap jahahan kena sediakan wakil utk persembahan. Kami upah anak staff je. Takde sorang pun yg layak naik pentas. Wakaka.

12 ulasan:

nanonano berkata...

wowooo..
laksam pom ado..
sedap tuu..

CuTeMiUt78 berkata...

wah..meriahnya.. ni kira open office utk penutup raya ke..

Aleeya berkata...

bestnye..meriah2

Mak Su berkata...

wow! mengah perut, ek

pB berkata...

rayo sungguh sungguh hairrrr

Purpleheart berkata...

Fuuyoo beshnyee.. meriah sungguh..

sya berkata...

KV kak sya nak minum "AIR KEPALA" tu ... camana lak rasanya...

aNIe berkata...

Wah!! Banyak gerai tu KV...sedapnya...meriah plak tu...

cendawanintim berkata...

sakan tuuuuuuuuuu!!!!!!!

KV berkata...

kak sya,
wahaha...semalam taip cepat2 sbb nak kluar. Tu yg byk typing error. Gerai pun jadik gerao.Maafin daku.

Ungku Nor berkata...

mak aihhhh..ni open house ke pasar malam nih..hehehe

Intan Rosnitta berkata...

Buat kat mana ni kv? Meriah sungguh...

:)