Isnin, 20 Oktober 2008

BUKA AKAUN

Akhirnya, stelah sekian lama asek dok tangguh, semalam, dpt jgk kv buka akaun simpanan utk anak2. Slalunya kv masukkan dlm akaun ASB hubby @ kv sendiri. Pastu kami catatkan ngan pensil. Hihi. Org bank slalu gelakkan catatan kami tau!

Bila ofismate cadangkan kv bukakan akaun Tabung Haji utk anak2, kami fikir bagus jgk, sbb bonus tahunan telah ditolak dgn zakat. Tak yah nak pikir kluarkan zakat dah duit dorang. Kan?


Suasana kt tabung haji.



Borang2 nak kena isi. Sbb 2 org, menulis pun kejar masa (nombor dah ambik awal2). So, byk benda tertinggal tulis. Seb baik kerani kaunter tu baik hati. Cakap pun lembut jer. Dia tolong betul kan semua. Terima kasih ya kakak kerani kaunter!


Tapi kena gak sedas. Sbb kv penama kan, so dia tanya la, 'penama ni takde akaun sendiri lagi ker?' Wahaha. Malu siot!

Takpe, keazaman utk diri sendiri ni. Tahun ni, apa2 pun jadik, harus bukak akaun tabung haji utk diri sendiri okeh!


Buku akaun dorang.



Dpt 2 bijik tabung.



Kat rumah, masing2 berebut nak masukkan syiling.



Dina tak puas hati, nak laaagi byk syiling dari abang dia. Pandai tu!!!


Wah, syok masukkan tabung sendiri.

10 ulasan:

bat berkata...

baguih la tuk masa depan diroang gaks kans..

hehe maks nyer kena sedas tuh haruslah kans kena bukak jugak

Intan Rosnitta berkata...

Bagus ni. Menabung utk kegunaan di masa depan.

Intan dah bukak akaun TH kat budak2 masa umur dia 2 bulan lagi. Masa tu still cuti lepas pantang kannnn. Bank-in segala duit yg org sedekahkan masa baby lahir.

Skrg ni akaun budak berdua tu dah maju ke dapan esp si along tapi akaun ibu & ayah x bertambah... lagi berkurang adalah.

Hehehe :P

Mak Su berkata...

amboi, kushuknyer dina mengadap tabung.. caiyuk caiyuk

Zareda Norman berkata...

KV
Bagus buat simpanan untuk anak anak.. kalau boleh buat sekali insurang pendidikan.

Anak kak zar sejak baby memang dah ada akaun BSN, kami target setahun kena saving untuk anak 1K. kena target kalau tak asik bolos jer saving budak tu..

Tapi idea akaun tabung haji tu bagus jugak kan..

pB berkata...

gambar last tu


seksinyaaaaaaaaaa


maluuuu ...tutup sikit

Nik Ha berkata...

K.nik pun dah bkk akaun TH kat Hakimi since dia lahir. Masukkan duit yg org sedekah, kalau tak takut ummi/abah teliur lak kan..he..he..Duit2 ry dia tiap2 thn masukkan kat situlah.

Bab kata intan rosnita akaun anak yg bertambah, ummi & abah statik je & ada kemungkinan nak berkurang ..huhuhu.k.nik buh dlm ASB lak so terabai la sket TH tu.nak kena tambah gak tu, plan utk g haji nanti kan.InsyaAllah.

atty's berkata...

bagus ajo bdk2 mnyimpan dari usia muda

Aleeya berkata...

menabung mmg elok dibiasakan dari kecik ..gud2..

bila tengok tabung duit tu teringat tabung aku masa kecik2 dulu..tapi skang tabung tu tak tau gi mana he he

Ungku Nor berkata...

hishhh..
apesal taim akak bukak akak nye akaun kat tabung haji dulu dorangs tak kasik tabung lawa tu aa??
akak pun nak jugaaakkkkkk!!!

oren... berkata...

best la dpt tabung...

ari tu aku bukak akaun, tak dpt apapun..huhu..