Khamis, 25 September 2008

PERSIAPAN RAYA

Kv ni kdg2 suka buat persiapan last minit. Tatau kenapa. Punca utama, malas. Huhu..ntah bila lah nak hilang.

Minggu ni benornya byk benda nak buat. Tp separuh baru lesai. Perabut dah gi beli, tapi tak bersusun lg. Puncanya, kv demam selsema yg teruk. Hampir2 tak boleh nak puasa. Alhamdulillah, Allah beri jgk kekuatan utk kv bertahan. Selamat puasa aku. Hihi

Tgk tu, sofa bersepah sepah tak susun lg. Siap berbungkus plastik tu! Mula2 tu angkut sofa lama letak kt ruang menonton dan master bed room. Lps tu alih meja konsol yg berat nya aduhaiiii...kv nak fengsan uols! Sungguh. Pastu mmg tak boleh dah. Tak larat.

Kononnya nak sambung belah mlm lps buka puasa. Tp bila dh mkn ubat selsema, faham2 je lah. Mata ni langsung tak boleh nak bukak. Aduyaii





Tapi, seb baik pekerja kedai perabut tolong letakkan meja makan kat tempat yg sepatutnya. Selamat sikit tenaga aku. Huhu


Kabinet dapur dan dinding adang pun akhirnya dah siap di pasang. Tension menunggu tau. Sampai kan pengasuh dina perli, katanya, sampai raya pun dah tak siap kabinet rumah adik.


Kv gi jugak ssf. Kenkononnya nak beli bunga yg telah siap di gubah. Mak aii...berpulun bijik mata memandang tag rege nya. Mmg lawa giler, tp rasa tak sanggup lak nak kluarkan pitih. Hubby dah beri lampu hijau, tp kv rasa tak sampai hati la. Tak jadi beli. Aci tak takde bunga bagai raya nanti?


Lawanya. Huhu...


Pas tu kenkononnya nak gubah sendiri. Ptg semalam gi lah pkt pasir tumboh, Huh...6.30 pak guard dah katup gate. Aduyaiii...

Oh, karpet tak beli lagi. Jalan dah mula jem. Hohoho..wa tensyen!!


Oh ya, rumah kv dah pasang pelita tau. Semalam pun siap topup lg pelita. Mlm ni mesti lg meriah. Lampu lip lap baru sangkut separuh. Lagi separuh malam ni. Nanti dah ok, kv snap tempek dlm blog.

Tatau la, siap ke tdk apa yg kv nak tu. Huhu

26 ulasan:

atty's berkata...

tkpe kv..pelan2 susun perabot tu..

Alinlai berkata...

susun lepas Raya le... sure ada tenaga ke ke ke... Selamat Beraya sakan KV dan keluarga :)

Ijah @ Fariza berkata...

kemas sampai malam raya pun syok jugak...meriah gitu...hihihihihihi..

Zareda Norman berkata...

serba baru raya ni ek..

Salam aidilfitri dari kak zar sekeluarga. maaf zahir dan batin

AppleB berkata...

selamat berkemas la yerr. kalo tak larat toksah buat. aku ni pun dah rasa tersumbat hidung huhuuhuhuh.

NONIE AZIZ berkata...

AKu ni KV...baba pandang aku pandang baba memasing malas nak ngemas rumah huhuhu

pB berkata...

amboi rayo sakae tahung nieee

Nik Ha berkata...

Org naik umah br musti raya sakan nih..he..he..

KV berkata...

atty's,
ingat ari ni nak susun nya.

alinlai,
best gak idea tu. Boleh minum air yer!

ijah,
mlm raya? Sibuk nak main bunga api!!!

kak zar,
bukan serba baru, tp mmg kena beli. Kalo tak, rumah kosong jek.
Slamat hari raya utk kak zar jugak. Balik mana dulu? Hehe

appleb,
noks, kalo tak kerna semangat nak raya harus dok berlonggok kt situ lah gamaknya.

nonie,
ahaha..sama! Tido lagi best!

kak pb,
takdok sakae mano eh. Lagu tu jah.

kak nik,
biaso jah.

aNIe berkata...

KV...wah!! bab pelita tu dah ada semangat raya...KV sama ngan akak...suka buat kerja last minit...

SELAMAT HARI RAYA buat KV sekeluarga dari akak...

Jom ke blog akak amik ekad raya...nak antar yang betul2 tak berkesempatan...

Maaf bermaafanlah kita bersama ye....

mama ranggie berkata...

meriah betul raya thn ni ye!maaf zahir batin dr mama ya!

Yatie berkata...

mmg semangat betul ye kv, umah baru perabot baru .. glamer kv raya nieh .. ahaks .. apa2 pun jaga diri bebaik ok .. jaga kesihatan:)

KLMari berkata...

Go KV, go !!! Bagi semangat dari kejauhan jelah ek...Selamat hari raya, moga sentiasa gembira dan ceria....maaf kalau ada salah silap...:)

Alex Lacey berkata...

eh....malae rayo buleh lagi kemas...sempat punya tu...kekekek

Gee berkata...

kv, selamat hari raya. maaf zahir dan batin..

Intan Rosnitta berkata...

Harap2 buleh la tgk banglo kv raya nanti...

:D

Ungku Nor berkata...

kat nilai 3 ntah camne la gaknye dorang jual bunga lelawa tu.
tak berani nak pegi..takut terbeli hehehe

green apple berkata...

takyah bukak plastik sofa tu, raya-raya ni orang selalu buat perangai tumpahkan kuah..

biar dorang tau sket tu sofa baru.

- tety - berkata...

wahh syok nih... betul2 semangat raya!

Selamat Hari Raya utk kv & co.

bat berkata...

Selamat Berhari Raya KV..

mohon ampun maaf yach..

chik Star berkata...

wah !
akk meriahnyee.
sekrg ramai org demm lar kn.
abah as pon demm gak.

kirana berkata...

wah2 sakan raya ,..seme baru...besnyaa!

cikdinz berkata...

perghh...sofa baru.
raya sakan ni..

CikguZue berkata...

selamat beraya. maaf zahir batin. memang letih nak siapkan rumah baru,kan...tak pe slow2...

Mommy Lily berkata...

selamat hari raya

maaf zahir batin dari mommy lily, babah lily & lily :-)

sepanjang perkenalan kita mgkn ada salah dan silap jadi sudi2 kan la maafkan kita

viruspadu berkata...

SELAMAT HARI RAYA & MAAF ZAHIR BATIN

dari vp, laloque dan An-nisa