Isnin, 1 September 2008

MISI MENCARI TERATAI

Hik Hik... punya la kv dok paksa hubby suh pi ambik pokok teratai kt tali air nun. Jauh gak dr rumah actually. Kena pi dgn kete.

Dah berkali kali janji ngan ofismate nak gi ambik. Asyik tangguh jek. Last2 hubby yg kena paksa. Hari ni kan dah puasa. Karang kena turun dlm air tak best pulak. Batal puasa lak.Hihi. Tu yg ptg semaam kecoh skt tu.

Ptg semalam, dgn gigihnya kv n co ke tali air tersebut. Dah la dekat dgn jalan. Seb baik org tak ramai lalu lalang. Wahaha.

Tp level air tinggi sgt la. Tu pun hubby try gak tarik2. Asyik gagal jek. Tercabut pokoknya, tp akar takdak.

Dapat la 2-3 pokok. Tp tak best sbb daun2 tertanggal.

Hubby tgh mengusyar level air. Hik hik



Cubaan pertama mencabut pokok teratai.



Cubaan seterusnya.



Dina kusyuk memerhatikan abahnya. Tatau la, kv selalu gagal dlm cubaan mengambil gambar sendiri. Huhu

Blk tu sempat lg singgah kedai runcit kemboja beli eskrem. Sakan anak beranak layan eskrem lak. Hihi

Sampai je kat rumah terus cari tanah liat dan masukkan dlm pasu. Masukkan air.


Tgk lah kalo teratai tu hidup, kv snap gambar. Kalo 'uzur', kena tunggu air kering lah, pi ambik yg lain. Haha

12 ulasan:

Zareda Norman berkata...

lorr.. amik terati nak buat hiasan.. ingatkan nak amik buah teratai tu nam masak.. ehhehe..

Kak zar sekarang tanam pokok herba.. cantik dan ada ada kegunaannya dalam kecemasan..

KAKTINY berkata...

mak aii.. sanggup 'kejan (singkatan kerjakan.. hahhaha)' hubby gi amik teratai nak buat hiasan... aduhai..

nak sangat... meh kaktiny antar jer teratai plastik siap pasu lagi kat KV... sian kat hubby tuh.. kena dera ngan bini.. kalau time ngidam camner ler agaknyer yer... hihihihi

Kak Lady berkata...

Salam KV...

Selamat Berpuasa buat KV sekeluarga ....

Semoga ramadhan kali ini akan lebih membawa berkat pada kita...

Banyaknya pokok teratai...suka tengok...

KV berkata...

kak zar,
pokok herba pun tanam gak. Campur2. Hihi
Eh, kv tak penah rasa buah teratai. Huhu..

kaktiny,
kalo kt kelantan, 'kejan' tu maksudnya mendesak. Hihi
Yg plastik tak best, tak dpt tgk bunga berkembang.

kak lady,
selamat berpuasa utk kak lady gak. Masak apa yer?

Umi_Aliesha berkata...

Salam kenalan...ingatkan nak ambik buah teratai..lamanya x mkn buah teratai...ssh nak cari kat area klang valley nih...

KV berkata...

umi aliesha,
hihi...kv tak penah try makan buah teratai. Cemana ek rasa dia?

Sastri berkata...

penah tak cuba mamam buah teratai goreng? :)

selamat berpuasa kak... :)

KV berkata...

sas,
apa2 yg melibatkan teratai mmg akak tak penah mamam. Huhu

Umi_Aliesha berkata...

kalo umi..rsnya mcm kacang gajus goreng tu..lemak2 gitu...

rina berkata...

selamat berpuasa...

Jasfyra berkata...

ooo..nk wat tok hias ek...
ingat nk makan ke apa..
sbb aritu ngk kt tv3 depa amik teratai tu tok makan

bat berkata...

selamat berpuasa KV sekeluarga..