Isnin, 1 September 2008

BAJET, MERDEKA DAN PUASA

Salam merdeka buat seluruh warga malaysia.

Kv memula tu 'bercita cita' nak nengok bunga api kt stadium. Tetiba kawan lama hubby call ajak kluar minum. TErpaksa bagi can kt dia dulu. Siap bawak danish sekali tu. Jam 12 masih belum balik. Nyampah betul. Kv pun layan astro dgn dina.

Tp nasib baik tak kluar, dengar crita jem nya ya rabbi. Lg satu, bunga api takde sgt. Sikit je. Buang karan je kalo kluar. Hmm...seb baik aku tido.

Oh, cerita pasal bajet lak. Terima kasih lah pak lah sbb bagi bonus sebulan gaji. Punya lah excited nunggu kut2 pak lah umum kenaikan cola. Hmmm...hampeh!

Takpe lah, kv beli coca cola lah nanti.;P

Puasa? Hari ni 1 ramadhan. Eid mubarak buat semua kenkawan. Moga dpt menjalani ibadah puasa dgn penuh penghayatan.

Tahun lps kv tak berpeluang puasa sbb melahirkan irdina maisarah. Dgn hubby2 sekali kurang meriah puasa tahun lps. Bazaar ramadhan pun tak sempat dia pegi.

So, tahun ini insyaallah dapat puasa dgn lbh tenang dan harus aktiviti wajib mengunjungi pasar ramadhan. Bukan sbb nak membeli, tp merasai kemeriahan bazaar. Setahun hanya sebulan kan. Bukan selalu.

5 ulasan:

shafa berkata...

Kv kita doakan agar Cola kasi naik la kan. Bagi la RM500 ker. Kl naik kita pun dapat merasa la gak..kesan2 nya tue.

KV berkata...

shafa,
wahahaha....pedas tu!

Zareda Norman berkata...

Alhamdullillah Kerajaan bagi sebulan.. walupun Petronas khabarnya bagi minimum 6 bulan tahun ni, tak apalah duit gomen dah habis ke projek mega mega..

sya berkata...

KV.. kak sya pun terlebih excited pasal bonus tu walaupun bos belum bagi lampu hijau tapi selalunya bos akan ikut gomen.. lagipun dah dibajet dah.. tapi tak COLA tu.. tunggu lagik satu pilihanraya kot. he he he. apa2 pun syukur ALhamdullilah

Selamat Berpuasa utk KV sekeluarga

Alex Lacey berkata...

bonus2 neh k.we tok amik pot la sbb k.we memang tak pernah dpt bonus....nanti nak kena survey kerja lain hok ado bonus lah...dok pung tawakal amik phd masuk local U kekekeke....yer yer jer...

Selamat Berposa KV