Isnin, 22 September 2008

KYROS KEBAB DAN COLEK

Semalam kami berbuka puasa kt luar. Benornya ptg tu pi husm nak ziarah kakak kv yg problem dgn kandungannya. Baru 6 bulan satu minggu. Perut dah sakit dan mengeras. Siap muntah2 dan ada tanda darah kt underwear. Kalo kami, tu mmg sign nak bersalin lah.

Tu yg cecepat dia gi hospital daerah, dan hospital daerah terus refer ke husm. Hmm...teringat kenangan nak bersalinkan danish dulu. Masalah kv pun gitu lah. Masih ingat lg katil mana yg kv duduk 2 mlm sblm bersalin tu. Dah la tak dibenarkan keluarga menunggu. Boleh masuk time melawat je. Tension giler.

Kakak kv dah selamat di injek 2 dos utk kembang paru2 baby. Doc kata baby ok, gerakan pun stabil. Cuma kakak kv tak boleh lasak. kena rehat jer. Doc nak tunggu sampai 7 bulan kalo boleh. Harapnya, baby mampu bertahan dan kakak kv pun sama.

Turun dari wad dh dekat nak berbuka. Beli soya tin dgn mesin jek. Berbuka dlm kete. Lps tu baru jalan. Tatau nak makan apa. Last2 gi kb mall. Kyros kebab. Situ jer org tak penuh.


Kami order tak byk sbb dah plan nak makan benda lain lps tu. Hihi.


Nugget tempura untuk dina n danish.



Croissant lamb utk hubby.


spagethi utk kv. Tapi dibantai oleh danish cukup2. Huhu



Dina dah mula buat perangai. Duduk atas meja. Lps tu nak turun. Meronda je keje dia. Dh la batuk selsema.



Tgk tu!!



Danish selamba jer.


Abah tgh sejukkan nugget nak kasi dina makan. Hehe



Siap makan, sambil makan sambil kejar dina tau. Kami pun kluar dari kb mall menuju ke cabang empat cherang.

NI lah akibatnya gara2 menonton majalah tiga. Terasa nak mencuba colek yg masuk tibi tu. Hihi


Masa kv sampai tu Q tak berapa pjg. So, masuk barisan lah jugak.



Best jgk sbb semua dia campur. Ayam, udang, sotong, paru, cucur, keropok, timun, nenas, taugeh dan apa lagi ek. Terlupa sudah. Tp kuah dia cair dan sedikit manis la. Seb baik dibantu oleh kiub2 nenas. Rasa gak masam2. Ok lah, not bad.

21 ulasan:

Zareda Norman berkata...

ambui.. dalam order tak bayak kat Kyros tu.. berpinggan jugak..

Kak zar pernah makan colek kat Kubang kerian.. sedap sangat, sampai sekarang cuba cari kat KL ni.. still tak dapat yangs edap macam tu

oren... berkata...

waahhh..dasat la..sekali Majalah 3 promot, terus pi serbu noo...

AppleB berkata...

masa aku tgk majalah 3 tu terus teringat kat ko tau. dan dan tu jugak nk ajak ko pi makan2 akakakakakakak.

croissant tu mcm sedap lahhh huhuhuhuhuh

*bilalah tabung v*v*s aku ni nk penuh :P*

- tety - berkata...

huhu sedappnya leh make 'colek'.... tp kalo time2 raya kompem x leh nk g serbu... sane sini jalan JEMMMMMMMM!!!!!

bat berkata...

keh keh keh sabo jeler semangat okes ... siap serbu teruih neh..

paperpun gambo makanan tuh adehh nampak menyelerakan sajork

KV berkata...

kak zar,
ahaha...kalo tak plan nak makan colek, harus byk lg kv order. Huhu

oren,
hihi...benornya aku baru tau situ jual colek bila kluar majalah 3. Sian aku!

apple,
hihi...harus kita dua balun tak ingat. Kan?

tety,
mmg konfem jalan jem. Adoii la.

KV berkata...

bat,
ahahah..masuk keje ari ni, member ofis perli. Rerupanya dia pun jakun mcm kv gak. Gi serbu gak mlm tadi.

Gee berkata...

KV, tempat jual colek tu hanya dalam bulan ramadan jea ke? Hari lain dia tak jual ke? Tgk majalah 3, nampak sedapnya..

nanonano berkata...

uit?
ayam udang sotong sume ade?
rase cmne plak colek tu?

rina berkata...

cherang area mana... pasir puteh ek... lama x mkn colek

Ungku Nor berkata...

nyampah kalo yg kuar kat tv ni, promote kemain besh padahal tade sangat pun..

sebab tu akak lagi suka pi tempat yang kengkawan promote.
tapi kengkawan tu mesti la setekak dengan kita..hehehe

Biarlah rahsia berkata...

tahun2 lepas...memang selalu mkn kat sini...sedappp...tp tahun ni...tgk kv mkn je laa...ada laa sekali tu hubby tapau...tp takut nk mkn byk2...sbb masih pantang skit2 certain makann tu...

cendawanintim berkata...

uihhhhhh, colek...... harussss ku cari jambu batu gak nih..

Purpleheart berkata...

Danish kuat makan jugak ye tapi kurus cenggitu gak..

Intan Rosnitta berkata...

Mahal ke harga colek tu? Maklum lah dah kuar tv kannn

Jasfyra berkata...

xpernah lg makan colek..wajib ler daku berjalan ke kelantan lg nih..uhukss

NBK466 berkata...

Bila masa COLEK nie masyuk majalah 3..tak perasan lak den...

sya berkata...

wah.. KV ni cam kak sya tau pantang tenguk citer JJCM nak aje pegi.. tang makan aje cepat terpengaruh.. yg lain ok je

Mak Su berkata...

mmg makan hatilah kalau makan kat luar ngan budak kecik, huhuhu

ADIEJIN berkata...

Baru nih ambo kelik poso klate. Beli percik kat kedai Yati di Panji, pahtu gi jjale kat stadium kelih kelih orae..Malae makae 'ccoleks kat PCB.. sedak kakloh...

KV berkata...

gee,
kalo mengikut majalah 3 tu dia berniaga bulan puasa je. Tatau la betul ke tdk.

nana,
rasanya sedap. Wahaha

rina,
cherang tu area kb. Menuju ke pengkalan chepa.

kak ungku,
ni lah pengaruh tibi. Ahaha

kak bie,
takpe, tahun dpn kak bie makan byk2,k.

cendawan,
hah..pi cari nu!

sue,
kdg2 je selera di bertambah.

intan,
plg murah kalo tak silap 6 ringgit kut.

zura,
mmg nak kena try tu.

abg shahrul,
minggu lps la. Hihi

kak sya,
hihi..ingatkan kv sorang jek.

maksu,
sejak boleh berjalan ni mmg tak boleh kawal tahap kebuasan dina. Huhu

adiejin,
ooo....makan kt pcb yer. Nanti kena try kat cherang ni. Braya kat mana?