Isnin, 15 September 2008

HENFON BARU

Some one special call hubby ptg khamis lps. Huk hik huk hik dorang gelak.

Tetiba...

H: mama!! ada org nak sedekah kan mama henfon. Nak ke?

Kv: Ha??

H: Nokia E51. Nak ke?

Kv : Yg mana ek? Ke E71 (idaman kalbu tu!!)

H: Tak. E51. Dia ckp nipis jek. Hmm...nak ke tak nak ke, bi dah cakap nak. Wahahaha. Ambik je lah. Org bagi free pon. Ahad ni dia suh gi ambik. Nanti bi pegi.

Kv: ye lah.

H: nanti kita tgk kt kedai yg mana E51.

Kv: ok



Benornya, 'org tu' kesian kt kv dok pakai henfon sabun ni ha!!!


Dah berabad aku pakai. Tak penah rosak pun. Cuma kv nak tukar baru sbb nak camera yg lbh terang. Senang nak snap gambar sana sini. Kdg2 segan gak nak bawak kluar digicam,kan.


Masa gi kb mall tu, kami cari gak model E 51, tpi tak dak. Yg ada E71 dan E66 jer. darat jgk kb mall ni. So, kami pun cari kt pakcik google. Hahaha. Weh, mahal jugak walo pun kv kurang berkenan ngan pesen dia. Nak E71 jugak.

Kv berkenan giler ngan E71 sbb dia seakan akan black berry. Ni lah akibat terpengaruh ngan siri kardashians. Wahaha. Nak yg kaler putih tu. Huhu..lawa gilerrr!! Nanti nak masukkan dlm wish list. Np5 8g dah tak masuk senarai. wahaha. Tamak tu!


Ni lah henfonnya.


Nipis dan elegan katanya.

Bersyukur lah. Kalo nak kluar kan pitih sendiri, 1k jugak tu. huhu.

Hubby cakap, pakai yg ni dulu, nanti2 dia belikan e71 tu. E51 tu biar dia je yg pakai.

Tp sound dia best gilerr. Kamera pun 2.0 megapixel. Boleh lah kan.


Buat 'org tu', terima kasih byk2 sbb masih ingat lg kt kv. Adik mu yg sememeh ini. Wahaha. Makacih, bang! Nanti kita bukak puasa sama2 yach!

22 ulasan:

pB berkata...

dok orghe nok bui , ambik jah lar ...

jangae dok malu malu pulok ...


reseki jangae di tolak

Ungku Nor berkata...

banyak cekadak betol.

kalo tanak, bak sini je..ehehehe

atty's berkata...

besh nya org nak kasi free..bilo nak dpt hp free nie

Aku Bukan Bidadari berkata...

Beli ar sony erikson, bset wohh.. sound dia best..gmbar clear giler, biler g cuci 4R pun terang..tak caya cuba ar try..

sekali pakai sony pasti x mo pakai henpon lain dah..

Yang Benar,
Saya Tak Ada Share ngan SONY. hi hi hi

Zareda Norman berkata...

HP pree.. saut jer.. hehhehe

.K.I.T.E. .P.U.N.Y.A. berkata...

salam..

alhamdulilah.. rezeki KV kan
bkn calang- calang hp
blh buat ala berry 2 gitu tau

sya berkata...

Wah untuknya dapat tepon free.. kalau kak sya tepon free apa jenis pun amik aje walaupun model lama 2210

bat berkata...

wah rezeki di bulan Mulia tuh bebs.. huhu

KV berkata...

pb,
ya -ya, mesti tau bersyukur. Rezeki jgn di tolak. Sungguh sedar diri ni. Hehe

kak ungku,
wahaha..tak boleh kasi kt sapa2 (kecuali hubby) nanti 'org tu' kecik hati lak. Wahaha..byk cekadak tul!

atty's,
susah nak dpt brg free kan? Alhamdulillah syukur!!

tiara,
kalo kamera, 2-2 akak pakai sony. Henfon tak penah lagi.

kak zar,
a'a..saut jerr!!

kite,
fungsi dia sama gak ngan blacberry, cuma keypad je kiut sket.

kak sya,
2210? Yg mana ek?

bats,
rezeki di bulan mulia. Alhamdulillah.

kirana berkata...

uiks dpt free!jelesnya


anw,happy belated besday to dina!

mama ranggie berkata...

wah..rezki di bulan ramadhan nih..

AppleB berkata...

mek jelesssssssssssssssssssssss!!!

huwaaaaa

anyway happy belated besday to Dina. Hug hug kiss kiss for Dina

Mummy Rizq berkata...

ok lah tu.. free babe! laki aku pakai e71. memang cunnnn....

aNIe berkata...

Sonoknya dpt hp baru...orang nak bagi...amik je...rezeki jgn ditolak...

Hp sabun tu dah lama org tak minat kan?...dulu yang tulah nampak glamer...tapi takpe...Insyaallah satu hari nanti dptlah hp idaman hati tu...sayangnya cik abang tu kat KV...

Mak Su berkata...

errr. mak su nak numpang skit boleh? maksu nak henpon nokia sliding2 tu

shafa berkata...

Bukan senang nak Free KV..Kl org bagi belasah jer la kan model apa pun. Nanti lps nie blei lagi satu E71 kegemaran KV tue.

emmacommey berkata...

syoknye dpt fon free...

nk jugak...

hu3~

KV berkata...

ana,
besttt!!!

eira,
alhamdulillah...rezeki.

apple,
jeles ke noks?

mar,
hah, ni sorang lagi buat aku jiwa kacau. Nak e71. Uwwwaaaa!!

kak lady,
a'a kak, rezeki jgn di tolak. Dah dipakai dgn sepenuhnya pun. Hihi

maksu,
best kan kalo boleh tumpang2.

shafa,
mmg kena target ni. E71 tu!

emma,
hi hi hi

Intan Rosnitta berkata...

Rembat je brg free tu kv...abis citer!

Hahaha :D

NONIE AZIZ berkata...

Kalau ko nak gambo clear amik jer N82..5 megapixel tu dia camera...tak payah nak beli camera lagi dah...Tapi dah kalau dpt free rembat jelah noks...

nanonano berkata...

uitt..
rezeki..

baru nk pomot SE,
puan tiara kiter dah pomot,
ces !

KLMari berkata...

setuju dengan Aku Bukan Bidadari dan Nanonano...Sekali dah guna SE, tak pandang dah yang lain...Tapi kalau dah free tu kan, amik jelah yer tak..bukan senang nak dpt free tuh wehhh !!!!