Ahad, 14 September 2008

SAMBUTAN ALA KADAR

Mula nya tak plan pun nak belikan dina kek. Kv dah bersungut dekat hubby. Tp hubby cakap tak payah lah sbb dina belum mengerti apa2. Lagi plk bulan puasa, katanya. Geram betul. Malas nak bergaduh, kv diamkan aje.

Tapi bila di'sound' oleh pengasuh dina, tau lak malu hubby ku itu. Wahaha. Yg penting gambar kenangan tu kan. Besar besok, dapat lah dina tgk birthday party dia cemana. Betapa selekeh nya. Huhu. Yg penting niat, kan.

Bergegas gi kb mall nak cari kek. Nak gi kedai lain mmg tak boleh sbb hujan lebat giler siap taufan bagai ni dan jem kt kota bharu ptg tu sungguh mencabar jiwa dan raga.

Pusing2 cari kek, akhirnya terjumpa jgk lah dekat kekdai kek cintaku. Selamat. Pastu gi beli menda alah lain utk combined dgn kek tu. Walo pun kelam kabut dan berbuka puasa dlm kete (on d way balik) tp alhamdulillah sempat beli apa yg nak.

Jam 9.00 mlm, jiran2 terdekat (keluarga pengasuh dina dan keluarga sepupu MIL) datang. So bawak kluar kek dan segala menda lain. Terus tiup lilin dan potong kek. Senang, ringkas dan padat. wahaha

Kek yg sempat kami beli. Seb baik ada.



Menu utama, kerang rebus. Pastu jajan je lah. Semua dh kenyang masa berbuka. So, takde menu berat.


Dina excited tgk lilin menyala


Cubaan meniup lilin tak berjaya. Danish yg tolong tiup kan.


Tersengih sengih nak potong kek. Semua org gelakkan dia. Wahaha.


Walopun simple, namun kemeriahannya tetap ada. Hihi

Semoga dina sihat sokmo, berperangai baik, berguna utk agama, bangsa dan negara.

11 ulasan:

**KITE PUNYA** berkata...

salam KV,

Selamat hari jadi tuk dina

okinokiyo berkata...

KV, betul yg penting niat.tak kisah la dah reti ke x..
dia dah besar nnti dia appreciate la parents dia ada kek utk dia even dia kecik lgi..best apa kann?

Zareda Norman berkata...

Selamat Hari Jadi buat DIna.. ala kenapa dina tak pakai baju ropol ropol.. hhehehhehe..

June berkata...

Happy Birthday Dina Comel :)

Yatie berkata...

Happy birthday utk Dina .. semoga menjadi anak yg baik and bertanggungjawab ... Amin.

Mommy Lily berkata...

heppy birthday dina...

biar ringkas asal ada tanda ingatan kt anak bila dia besar nanti kan

rina berkata...

happy 1st bday dina... kerang rebus tu menngancam...

Ungku Nor berkata...

Happy besday Dina,
dah besar sok blajar pandai2, jaga rope,jaga badan,jaga diri, jaga pangai.
nanti auntie nk carik calon menantu, senaaanggggg..ehehehe

YuszTieY berkata...

ok lah tu..ader gak majlis potong22 kek dr tak ader,,kenangan tuh..
siap letak atas anok kasa[par tembaga tu}kek tu...
dina pakai baju baru beli.....

- tety - berkata...

Happy 1st Bday Dina...
huhu sama bday mth ngn aunty la... ;)

oren... berkata...

happy birthday utk dina, yer..

aku pun gitu..kalo ikut logik, setakat umo setahun, tak yah le beli apa2..tapi kesian plak..lagipun, kalo beli, mmg ada tukang makannya (kakak dan abang)..cumanya, takdelah bawak jajan pi nurseri sbb naufal pun kecik, tak reti nak makan jajan..maybe bila umo dah 2 tahun, bleh buat goodies dan agihkan kat nurseri..