Rabu, 6 Ogos 2008

TAK TIDO DAN KASUT

Mlm tadi dina tido jam 8.30 mlm. Fuh... selamat! Dah la letih ptg nya basuh2 rumah (utk kali ke 2) lg pun kv puasa. Lega sbb blh lah rest sambil tgk tv. Opss... sempat goreng karipap tu. Hik hik

Akan tatapi, jam 10 mlm dia bangun pulok. Ayyoooo!! Terus popo dan main. Wah, mata makin cerah. Jam 11 kami dah flat, ngantuk byk syaitan dok bergantung kt kelopak mata ni. Puas paksa masuk dlm buaian ke apa, ada dia kisah. Memanjat je keje dia. Grrrr..

11.30 mlm, hubby dh tak tahan. Ajak kluar. Kenkononnya dina akan tido dlm kete. Malas sungguh nak salin baju. Kesian lak kat hubby yg tension. So, angkut anak2 masuk kete. Destinasi? Takde hala tuju. Hmmm...

Budak yg takmo tido.


Pusing2 dina takmo tido jgk. Singgah wakaf che yeh. Tatau nak beli apa. Pi cari kasut utk danish n dina. Ada sepasang nike yg muat ngan kaki danish. Beli kan je sbb dah lama danish dok mintak kasut kan. Jumpa gak yg jenis 'tepek'. Kalo bertali susah lak nak pakai. Cari gak untuk dina. Ada 2 psg nike yg muat ngan kaki dina tp bertali lak. Lg pun cam tebal sgt. Takpe lah, nanti kalo jumpa yg best, beli utk dina lak.
Nike danish.

Jam 12.30 kami balik. Sampai ke rumah dina tak tido. Ayoyo. Paksa dlm buai pun takmo tido. Guling2, nampak dia dh lalok. Hubby angkat terus ke katil. Agaknya jam 1 pg dia lena kut sbb mak pak dia yg lena dulu. Huhu

Oh ya, cerita pasal kasut, kv pun beli kasut baru gak semalam. Wedges jer. Mmg aim nak cari wedges, lebih selesa sbb asyik jalan pantas je kan. Carik kt vincci tp byk yg tak sesuai. Jumpa kat oasis. Hmm.. beli je lah.
So, hari ni pakai kasut baru mai keje. Yay!

9 ulasan:

ratna berkata...

hik hik hik.. bebudak kalau dah tido awal pastu dia terjaga mmg payah nak tido balik..abis kita dikerjakan..

Sastri berkata...

lewat tido melayan dina ek... :)

lawa kasut dan kaki pemakainya tu... :)

viruspadu berkata...

pakai kasut baru

harus catwalk bergaya gitu

KAKTINY berkata...

CANTIKKKKNYERRRR...
bukan kasut.. gelang kaki tuh.. hihihihihi...

Intan Rosnitta berkata...

OOoOooO nampak kasut baru & gelang kaki juga... ;)

Alinlai berkata...

wah haru gak tu... kalau tetiap malam Dina tak nak tido awal, lepas tu ronda kat Wakaf Che Yeh... lepas tu membeli kasut ke ke ke... perghhhh no komen layannnnnnnnnnn!!!

oren... berkata...

ko jgn ajar sgt bebudak kuar mlm..nanti depa terbiasa dan meraung2 ajak keluar..

anak2 aku plak, depa tido awai pun, pastu kul 10 terjaga, mesti paling lewat kul 12 tertido balik..tapi, seboleh2nya kan, mcm si naufal, kalo dia tenyeh2 mata time maghrib pun, aku tak kasik tido lagi..aku suh dia main lagi sampai betui2 letih..hihihi...

Alex Lacey berkata...

anok2 k.we ni tok payoh tido dulu pun meme tido pukul 12 malam ke atas...hyperaktif memasing tuh...nok buak guano...

kasut lagii? best weh...

YuszTieY berkata...

siannya ko kv kalu dina wak lagu tu tiap male...mesti mepeh bgn pagi esok nok gi kerjo deh...
kasut lagi....sebulan berapa kali da soping kasut hehehehe...kasut tok kena tapi hok kilau22 simpul2 tu kena..kihkhkih...