Ahad, 24 Ogos 2008

AKAD NIKAH

Ok, mula cerita dgn mlm akad nikah. Hari rabu malam khamis. Keluarga pengantin pompuan menyewa dan tinggal kt kampung kami di pasir puteh nun. Sbb tu memula tu kv ingat akad nikah buat kt p.puteh sbb kenduri belah dorang pun kt pasir puteh.

Seb baik kv tak terus pi pasir puteh. Kak M bagitau majlis akad nikah wat kt masjid Gunung. Dekat dgn rumah tok sedara pengantin pompuan. So, dekat sgt lah ngan kampung hubby (rumah kv n co lah). Kami pun tunggu dekat masjid tu lah. Rombongan lain belum sampai. Azan isya' baru dorang sampai. Terus solat dulu.

Lps solat, abg kv turun pakai sampin. Dan kami pun touch up sket wang hantaran atau kat kelantan kami panggil 'duit belanja'.


Pengantin tgh pakai sampin.



Wang hantaran dlm album jugak rantai dan cincin emas.


Sebelum naik masjid. Anak buah dan hubby antara tukang bawak dulang.Kakak kv tgh final touch up cincin.


Kekekeke... tak sah kalo tak posing dulu.Kami tgh menunggu akad nikah berlangsung.



Upacara akad nikah. Sekali lafaz, maka sah lah abang kv dah selamat menjadi suami org. Ada hubby ambikkan video, tp kv malas nak upload dlm blog. Layan gambar pun boleh lah.


Wah, pengantin dah tak sabar2 nak sarung cincin ni. Masalahnya, belah lelaki jek bawak cincin, belah pompuan takdak. Huhu


Posing berdua.




Bergambar sebelum turun dari masjid.

Adik beradik kv. Dulu 8, kini tinggal 6. Semoga takde perpecahan antara kami. Insyaallah.
Keluarga sebelah perempuan. Yg pakai baju hijau tu wali (adik pengantin perempuan).


Eh, ada lg gambar pengantin posing.
Tok imam dan saksi.



HIks, acara posing 2 dulu sebelum berangkat balik.

Jamuan makan lps nikah kv tak pergi. Sbb nya? Buat kt pasir puteh nun. Dh tgh mlm sgt kami nak harung. Yg lain takpe lah, on d way balik rumah masing2.

Balik rumah, goreng telur mata cicah kicap. Dan tidooo.

Alhamdulillah selamat satu acara. Yg plg penting tu.

Lg 3 hari perlu di harungi.

1 ulasan:

WanHidayat berkata...

Salam akak....nnti sy akan akad nikah gak...hehehe...tak tahu lah bila, belum bersedia kot...bila tengok org akad nikah, kita plak yang lebih2 nervous...hehehehe

Wish you have a great sunday akak!!!