Isnin, 14 Julai 2008

WEEKEND

Mula2 skali nk ucap berbillion tq to applepiebasi kt labuan nu sbb sanggup naa bersusah payah menukar layout blog kv ni. Gigih ko noks. Huhu. Terharu aku!


Ok la, sambung cerita kv n co pulak ya. Cerita weekend lps. Takdak yg menarik benornya crita kami. Mcm ulang tayang channel esterok gitu ler.

Kenkononnya nak pulun jahit langsir. Tp langsir ke mana, kami ke mana. Ekeke. Mlm lps dina tido baru blh jahit sesikit. Tu pun kena berpadu tenaga. Moi, hubby n mil.

Ok, pagi jumaat bersih kawasan rumah baru sesikit. Nak tunggu tukang buat lambat lg. Huhu. Lps tu pi pasar minggu jelawat nak cari lauk basah. Wah wah wah.. tgk harga ikan terbeliak bijik mata. Mahal weh! Malas nak beli. Nanti nak beli kt tesco jer. Lagi jauh lbh murah.

Beli lauk lain. Perut nk masak air asam, pastu beli petai (makan ngan durian cicah budu). Kuih muih dan mcm2. Kv pun lupa dh beli apa. Tp kali ni first time bawak dina pi sama sbb MIL takde gi sawah (masih tanam padi tau).

Ptg nya pi tesco. Misi utama nak cari lauk basah. Misi kedua nak hilangkan ngantuk. Aduyaii... ngantuk nya. Tp tk boleh tido sbb dina tk tido. Karang dia merayau rayau turun tangga ke hapa, haru pulak. Hmm...lambatnya rumah baru siap. Nanti kunci je semua pintu senang dina dok dlm rumah je. Rumah skrg mmg takleh dok kalo tgh hari. Panas membahang apatah lg nk tutup pintu.

So, makan2 dulu. Minum kt foodcourt sesambil makan big apple. Danish lak tak nak. Beli la baulu kartun kt dia.



Pagi sabtu lak, masuk kebun. Ingat nak cari kulat (cendawan) sisir. Takde batang kayu yg tumbang. Hmm... takde rezeki kv nak makan la. So, cari durian luruh. Dpt la sebijik dua. Skrg ni baru 'buang buruk' org tua ckp. Masih tak elok sgt. Baru bljr gugur kan.


Ptg nya, dina tk tido lg. Huhu. Syaitan bergayut kt kelopak mata kv ni mmg susah nk halau. So, siap cepat2 kluar la.

Destinasi mula2, singgah mbj sbb nk beli cat pintu yg belum cukup lg. Ingat nk beli gak kepala paip tp takde yg sesuai. Kena beli kedai hardware dekat ofis la gitu.
Danish n dina sementara menunggu abah beli cat.

Pastu gi kb mall (ahahaha). Jalan2 pusing2 dan minum. Beli buah anggur dan balik.

Habis dah cerita hari minggu.;P

23 ulasan:

cendawanintim berkata...

nak big apple........

Intan Rosnitta berkata...

Balik KB nanti wajib singgah Tesco ni..mcm best je! :)

Zareda berkata...

ingatkan barang barang basah ni kat KL jer mahai.. kat KB pun samam ek?

KV berkata...

mahyuni,
kat kt takdak ke noks?

intan,
ehehe.. alah sama je mcm tesco kt lain

kak zar,
ya ampun kak zar oii...mahal sungguh! Terbeliak bijik mata.

bat berkata...

tak aci maks nak gaks renovate umah huhu..*iza mine u yach*..hoho

paperpun besh erkk dpt makan durian bagai

HAPPYIRFA berkata...

SALAM KV..
wah..rumah baru ek..
serba serbi mahal sekarang.nak tak nak terpaksa terima jugak

KV berkata...

mamabat,
hihi..kat sinun kan mcm2 pilihan ado. Renovate je .

KV berkata...

irfa.
salam jugak. Rumah baru tu ntah bila dpt masuk pun tatau la.

viruspadu berkata...

musim durian bestttttttt

AppleB berkata...

mek malu ler nk puji2an. tak perlu lerr. mek tlg ikhlas tau.

mek udah muak makan durian. tu hari dok pesta durian giant berbijik2. naik muak mek tau.

Mak Su berkata...

wah.... nice lah layout yg baru ni

KV berkata...

vp,
kv suka durian yg belum masak tu tp yg dah tua. Org kelantan panggil 'daging ayam'. Hehe

apple,
wehehe... takpe lah, dh mmg betul ko tolong aku kan.;P

maksu,
org sudi buatkan, kv tukang pilih jer.

Diana@Mama Adam Mukhriz berkata...

sangat2 santek layout baru nie .. nmpk freshhhh .. 2 minggu lps mkn big apple ..jenuh carik yg spicy tue .. x der plk ;-(

Kak Lady berkata...

KV...yang pertama akak nak cakap...blog dah cantikkkkkk!!!

Akak suka blog roll yang ada kat tepi tu yang update kat kita kalau ada kengkawan yang dah update blog...tapi akak cuba buat tak boleh lah...

Seronok pi jenjalan shopping mopping ni...kalau ada anak kecik tgh pandai merayap ni ...memang tak boleh nak tido kalau dia tak tido nanti kita lelap dia buat kerja senyap2....bahaya tu..

CikguZue berkata...

gambar durian celah dedaun tu menyebabkan tak sabarnye saya nak balik ke tanahair. tentu kat kebun tu dah byk dedurian yg mula gugur. buang buruk pun, tak pelah...huwa...nak balik.

jom datang ke blog saya. ada hadiah nak bagi. sudilah kiranya menerima.

lindosh berkata...

big appleee satuuu

YuszTieY berkata...

tak reti la nak tukar umah baru takut abis ilang...camner nok wak ni kv ..

nak durian222222222222

kat kelate pon mahal...camner la tpt la..mesti lagi mahal deh...siannya ko kita semua...

@in berkata...

durian + budu ..wauuu..besh tuu...teringat waktu study kat dungun dulu.mak kawan saya buat, fresh dan sangat sadap.. rasa nya dah 7, 8 tawun tak makan budu ni.

KV berkata...

diana,
kv suka yg ada kekacang tu. Hihi

kak lady,
kv taip sendiri satu2. Ekeke. Ikut arahan dia. Tp apple tukar layout tu, dia tolong taipkan semula. Punya lah gigih. Hihi

cikguzue,
Tq agi award kt kv.
Durian tu kalo jarang jumpa mmg best.;P

dosh,
jom!

tiey,
lbh krg kut ngan harga kl. Ehehe

KV berkata...

@in,
hehe... kat sana takdak jual budu ker?

NBK466 berkata...

Oh..wujud lagi rupernya KB Mall itew..ingat dah kena demolished sbb lama tak TUBIK dlm blog nie..he..he..he..

rina berkata...

byk ke pokok durian kt kebun kv... bleh serbu ni... hehehe.

jambu batu butir merah tu dh lama x makan. alasan lagi nk serbu rumah kv.

dina makin cun. lagi alasan utk serbu rumah kv.

rumah baru kv dah nak hampir siap ek. makin bertambah alasan untuk serbu.

muahahaha.

KV berkata...

abg shahrul,
huhu... tiap2 minggu wajib pi kb mall tau. Wahaha

rina,
insyaallah siap rumah nanti wajib rina kena datang tau. Arahan ni! ekeke