Selasa, 15 Julai 2008

HUBBY CUTI

Hari ni hubby cuti semata mata nak cuci sawang dlm kebun dia. Gigih noh!

Dulu be4 peknen kn dina kv slalu tolong hubby cuci kebun time durian gugur. Bila dh peknen nak jln tk larat, hubby pun automatik malas sama. Habih tu kami upah org jer.

Tp tahun tatau la hangin apa, rajin nya menjelma. Siap ambik cuti tu. Hihi. Lantak dia lah. Kalo jumaat sabtu mmg tak sempat kaedahnya. Byk agenda lain.

Td kv terima sms dr dia. " Sedap nya isi durian kuning ni". Oooo perli kv lah tu. Mcm la kv ni gemar sgt mkn durian.

Kv pun malas nk sms dia terus wat call.

Hubby : Hello. Hihihi (seronok sgt lah tu)

Kv : Oooo... sukahati je yer! Bi tau dak bos bi kat ofis ni nak mati!!!

Hubby : Hah! Bakpo??? Yo ko mama ni???

Kv : Ho lah!!

Hubby: Bakpo ma???

Kv : Bi tok tau ko ari ni ado penyerahan sub station? (projek dia jaga)

Hubby : Tok tau pon! Simi takdok ko??

Kv : Adoyaiii. Macamana bi ni? Takkan tatau langsung?

Hubby: Sungguh. mmg tatau. Dulu dah set date tp KIV. Abih tu simi (ofismate) tak tau jgk ker?

Kv: Dia ckp dia lupa (simi sibuk training volley ball sbb 2 hari lg ada macth)

Hubby : Pastu lagu mana? (bukan lagu rock tau)

Kv : Dah ok kut sbb dia tgk simi ada.

Ahahaha. Kv gelak sakan, tp mula nya panik jgk.

Hubby n me kan satu ofis tp lain department. Tp cerita dept. dia sampai gak ke telinga kv. Sbb bos dia pun baik ngn kv.

Masalahnya bos dia ni uzur sgt. Sakit buah pinggang tahap kronik, kencing manis, lelah dsb. Ada satu2 masa terpaksa pakai diapers mai keje sbb daya kemutan hilang gitu.

Agaknya dia terkejut (naik darah) bila tgk dua2 org harapan dia takde (hubby + simi). Dia ni kalo kena bambu dgn bigboss cemana sekali pun dia releks jer. Kluar bilik bos tu siap gelak2 lg. Tp tak marah ngan anak2 buah dia. Tp situasi gini (anak buah takdak) dia jd cemas dan panik. Nanar dan semput. Kesian dia. Hiks

Ye lah, cari hubby, hubby cuti. Cari simi, simi takdok. Dia tatau rupanya simi dah 2 minggu dok training volley ball kt blkg ofis ni. Huhu

Lps keadaan reda td, kv masuk gak intai2. Kv tgk dia dh rilek tp masih lemah. Hihi

Pastu dia ckp ngan anak buah dia yg pompuan;

"Kalo saya mati tadi awak semua lah yg bertanggungjawab"

Gelak guling2 kami dengar.

Sian dia kan.

11 ulasan:

mama ranggie berkata...

nak sikit durian tu kak!

cendawanintim berkata...

daya kemutan???ke salah baca nih...haishhhhhh...dah pk ke lain nih..

nanonano berkata...

xske duyan?
same le kiterr..
hihihi..

wahh !! syiokknyee satu tempat kije ngn hubby,
nak cmtu gaka rr..
tp xde lak calon kat opis neh..
haisshhh..
:p

Intan Rosnitta berkata...

Cian kat bos tu. Nanti suruh hb bawak durian bg kat dia sikit!

Kita pun x brehi durian ni... :P

KV berkata...

mama,
mai la rumah kv, boleh pi kebun.;)

cendawan,
betul, eh ke kt situ org sebut apa. Dia tak boleh tahan n*j*s keluar. Dia tak rasa.

nana,
dh jodoh akak ngan ofismate.;P

intan,
hihi..bos dia kentang pantang byk benda tau!

bat berkata...

kehkehkeh sabo jeler..

tapi kesian dengo citer Boss suami si KV tuh..huhu *insap*

Mr penyubiru berkata...

cian kat bos tu.anak buah pun satu,dah tahu bos cenggitu,jgnlah sakat lebih².hehe

AppleB berkata...

kesian sgt tp nk gelak gak hohohoohohohohoh

green apple berkata...

aku pun nak cuti beb.
tapi tak lolos camne???????????

Yatie berkata...

lamanya dah tak makan durian .. huhuhuhu ... kat sini dorang jual, sekg 40 hengget tuh .. mmg takde beli laaa nmpk gayanya...

HAPPYIRFA berkata...

salam kv..
sian kat bos tu.
byk ke buah tahun ni?