Rabu, 16 Julai 2008

SUNGGUH KENANGAN

Facebook telah menemukan kv kembali dgn kwn2 utm dulu. DBQ batch 96-99. Dgn tageline 'right on time'. Huhu... sungguh perasan githu. Wah teringat fakulti alam bina yg very the vast.

Melayari facebook membuatkan kv makin seronok sbb makin hari makin bertambah rakan2. Ada yg dh jd pegawai tinggi kerajaan, ada yg keje swasta dgn gaji yg waaaaahhh, ada yg merantau ke nagara salji mengejar cita2, ada yg set up perniagaan sendiri (terus tinggal diploma n degree yg ada), ada jugak yg jadi kuli mcm kv. Wah, terlebih suda.

Kami dulu seramai 80 org, di bahagikan kpd 2 seksyen mengikut urutan abjad permulaan nama. Kiranya satu sekyen tu 2 kelas laa.

Dlm kelas, suka menjeling antara satu sama lain. Ramai yg mempunyai secret admirer. Ahaha. Tp rahsia la. Mana boleh dedah kan. Maluuu

Tp bila jumpa dlm facebook, dah takde control cun control macho mcm dulu dah. Dah beranak pinak dah msg2. Mature githu kan.

So, kami create group dlm facebook tu namanya QS UTM bacth 96. Kat situ nanti mcm aktiviti boleh dianjurkan. Reunion misalnya. Wah, tak sabar tunggu menda ni jadi. Mesti seronok.

Tp kan kv ni anak2 kecik (mcm la org lain takdak anak kecik, tp dorang ada bibik. Huhu). So, agak susah kalo ada event yg buat jauh2. Tp yg pasti nya mesti lah dorang buat kt kl. Hanya kv je la yg dpt pegi ke tdk. Insya allah kalo ada rezeki blh jumpa antara satu sama lain.

Dlm facebook kan kita blh gak chat wif kwn2 yg online. Masa tu mcm2 la soklan kluar. Mu kawen ngan sapa? Awat mu tak layan aku dulu? Bakpo mu tok royat nok ko aku? Aku malu. Wahaha. Contoh lah tu ek.

Tp saja2 gurau senda. Mmg seronok la jumpa kwn lama walo pun di alam maya.

Ramai gak kwn chinese yg kv lupa nama. Nama dorang kn lbh kurang lg pun tak rapat sgt. Just say hye hye bye bye githu. Sbb gambar dlm face mcm artis hong kong tau.

So, nak mengelakkan kv pening, kv rujuk buku ni. Senang nak ingat,;P


Buku ni mmg penuh makna pd kv. Semua ada gambar dulu2 kt dlm ni. Ekeke


Ni ler kv masa belajar dulu. Sememh sungguh.
Kalo korang perasan, yg kt bawah tu ada tertaip kerjaya pilihan. Kv pilih nak jadi juru ukur bahan. Wahaha. Cita2. Masalahnya, kv tak sambung2 degree sampai ke hari ni pun.

Entah la, selain faktor masa, keluarga adalah keutamaan kv. Maybe rezeki kv blom ada kut. Atau Tuhan nk bagi rezeki kv kut lain kan. Mana nak tau.

Lg pun kv ni jenis malas study. Kalo exam harus kv tension. Seb baik ptk kv yg tahap 1 tu dh lulus. huhu

24 ulasan:

nanonano berkata...

sape pompuan tu??
hihihi :p

mama ranggie berkata...

ala..tomeinye akak masa skola dulu..

viruspadu berkata...

alololo

lainnya muka dulu

kakLuna berkata...

kdg2..bila kawan lama (yg lelaki) ckp yg dia minat kat kita dulu....rasa tergugat jugak hati ni,kan?tp cepat2 sedarkan diri balik yg bnda tu sudah tertulis begitu malahan psgn yg skrg ni la yg membahagiakan kita.

Ceera berkata...

bestkan bila dapat jumpa balik member2 lama.. macam2 benda nak tanya.. =P

KV berkata...

nana,
ntah eh, pompuan mana tu.

eira,
hahahaha...mana ada comei.

vp,
lain ek?

luna,
tu lah, walo pun cinta maut dulu, tp ada sbb tuhan jadikan msg2 takde jodoh. Hanya kawan. Hik hik

ceera,
a'a byk benda nak tanya sampai akak lupa apa yg nak ditanya. Hihihi

KLMari berkata...

aisey...satu uni ler kita...tapi KLM kat FSKSM...batch 94...hehehheh....

kirana berkata...

wah layout baru....

kite pon budak utm jugak...nk bgtau jugak tu ekkeke

KV berkata...

klmari,
FSKFM tu fakulti apa ek? Aahaha. Sori byk yg kv dah lupa.;P

KV berkata...

ana,
hihi tetap nak mention kan.

Intan Rosnitta berkata...

Kenangan mengusik jiwa kannnn :)

bat berkata...

ohh gituh erkk dah tauler kerjaya skang neh aper.. huhu.. musti related tuh bah..

paperpun masa muda comei giteww.. *meks nangis sebab huduh kaedahnya*

blackpurple @ jowopinter berkata...

O, dulu kerjaya idaman QS ek.

:D

KV berkata...

intan,
sungguh mengusik jiwa tau. Hihi

mamabat,
tu bkn kerjaya kv tau. Lari sket. Lg pun kv ni kuli jer. Sian kt mek kan.

KV berkata...

BP,
dah dulu belajar bidang tu, tatau nak pikir apa dah masa tu. Ekeke

Oren... berkata...

eh, comei appa gambar mu tu?

PuteriSatu berkata...

salam ..lama tak menjejakkan kaki ke sini...

Kopi Suam berkata...

Facebook tu memang berhantu sikit...at one time KS pernah addict kat facebook...syiokknyer kat situ sebab boleh jumpa kawan2 lama...heeh hehh

KV berkata...

oren,
hihi... comei kah?

Puteri satu,
salam kembali.

kopi suam,
hihi... mmg sungguh addict tau.

Mak Su berkata...

facebook? ahaks, maksu ada gaks, tapi rahasia.. hohoho

anda dijemput ke blog maksu, ceritakosong

Kak Lady berkata...

KV...memang seronok dpt jumpa kawan2 lama biarpun di dalam maya...

Kak lady tak pernah dpt jumpa langsung kawan sekolah...biarpun di sekolah menengah dulu...

Kadang2 cari jugak kat internet...tapi hampeh...

Akak dulu nak jadi cik gu...tapi jadi cik gu kat umah lah pulok

Mummy Rizq berkata...

KV, aku pun dah start aktif ngan facebook sebulan dua nie.. betul ckp KV. Jumpa kengkawan lama.. Yang dr ITM, dr sekolah menengah.. best sgt!

KV berkata...

kak lady,
kv pulak, nak jadik QS, tp dlm mimpi je lah kut.;P

mar,
ehehe... mmg menyeronokkan.

haslina berkata...

lea sama lah kita..saya pun budak utm batch 94..pastu da sambung degree utm gak...
mesti bgtau gak...
mesti seronok kan ada facebook tu..

ktorg budak2 civil ni manalah tahu padal face book tu cuma kt ada wat YAHOO GROUP jea..lagipun ramai yg kerja SITE lah..tu yg payah nak wat reunion..

eh..citer lain pulak..anyway semoga tak putus hbg.