Khamis, 31 Julai 2008

PESTA BUAH

Kalo pi pasar Peringat kv mmg suka singgah kat area ni. Pesta buah katanya. Kat sini mmg segala jenis buahan tempatan (yg bermusim) ada dijual.





Mcm2 gelagat blh tgk. Penjual nya, pembeli nya. Kecoh betul. Tp suasana meriah sakan la!

Best jadi penonton ni.

16 ulasan:

bat berkata...

besh tuh nengok gelagat ore jual buah...

saya berkata...

sedapnya duriannnnnnnnnnnnnn..kv poslah ke saya..hehehhee

nanonano berkata...

menyaknyehhhh entry terlepas..
ishk ishk..

ehh sayep nmpak cm cempedak la??
goreng celup tepung bes tu...
waaaaaa~

Alinlai berkata...

wow bestnya.... ehhh bleh pos mai sini ka? kwang kwang kwang... lawak je nak balik kg bulan depan... bleh mkn puas2 harapnya hmmmm.... yezzarrrrrrr

Zareda berkata...

bukan kat KB jer musim buah, kat KL ni pun sama.. hubby akak dah 2 hari tak de sore..

kak zar dah berapa hari dok penin baud eroyan dalam rumah, dari semalam lagi dok menenyeh deroyan buat tempoyak

viruspadu berkata...

tgk ajer ke?

beli ke idak?

YuszTieY berkata...

ore tok pernah gi lagi tuh pasar peringat...jauh dekpon dgn wakaf bharu...
best ek tgk gelagat ore jual n pembeli...

Ungku Nor berkata...

selamat pasang pintu lawo.
selamat tempah baju kain sutera itali.

selamat makan deroyan..hehehe

Intan Rosnitta berkata...

Kat rumah ni semua dah demam gara2 musim buah. Tapi x serik2. Sedap.

Lepas baik demam ni boleh makan lagi... :P

Sastri berkata...

duriannnn... takleh mam banyak walau suke sangat... paling banyak 2-3 ulas sahaja sekali mam... huhuhu...

cempedak? waaaa... lama dah tak pekena cempedak goreng... huhuhu...

Mak Su berkata...

fuhh. deroyan di sini sana

pB berkata...

tahun ni , jadi sungguh buoh duyae nie ....


rato riti ado ..
termasuk lah buoh seto ....





rindunyor nok kelik Koto Baru ...
hu hu hu




psttt...
brapo pasae baju rayo tahun nie ...

nono berkata...

durian mmg sedap...tp syg sesangat..nono xle mkn..huhu..tp klu tempoyak mmg leh naik antu..ske sgt2..hehehe..pelik kn??..well..nnt klu KV free view la blog nono..i'm a new blogger...:)

cendawanintim berkata...

ske tengok gelagat orang jual buah kan..

KV berkata...

bat,
best, mcm2 pesen.

saya,
ahaha...pening posman nanti.

nana,
cempedak celup tepung mmg best. Hati2 kalo yg jenis badan berangin. Hihi

alin,
balik nanti makan puas2 tau!

kak zar,
kat kebun hubby dh habis duriannya. Anak2 buah nak blk cuti sekolah ni pun tk sempat nak merasa. Kena beli lah agaknya.

vp,
tgk je. Mmg tak penah beli. Hihi

tiey,
kt wakaf baru pun mesti bertimbun timbun nu!

kak ungku,
yay! akak dh boleh melawat blog saya. Byk masa ngadap pc kah? Wahahaha

intan,
hihi...setahun sekali je! Layan!!

sas,
hati2 ngan darah tinggi.;)

maksu,
dh musim dia kan.;P

kak pb,
baju raya ingat nak buat nyk skt, tp tailor dh tak terima. Kena cari sesapa yg free.
Blk ler kb cuti skolah nanti.;)
Tp syg durian kami dh habis. Kalo dak boleh pi 'berjoget' dlm kebun. Huhu

nono,
selamat dtg ke blog kv.;)

cendawan,
mmg best jd penonton,;P

Mommy Lily berkata...

tak tahan la baca blog kv nie,..semua sedap2 belako.

buah binjai la, mee celup la, sook lado, ayam percik...aduhhhh

lmbt nyo nk kelik rayo nk baham semuo2 tu