Khamis, 31 Julai 2008

MURAH REZEKI

Semalam, kv mengekor montot hubby pi kota bharu. Tujuan asalnya nak beli selak pintu utama. Ala, pintu yg belum siap2 dan menaikkan darah ku itu. Kononnya bila pintu sampai belah ptg, boleh la tukang psg besoknya (hari ni ler).



En. Hubby tgk kusyuk memilih selak pintu yg sesuai dgn poket nya. Kui kui kui


Pastu melencong ke kedai kain. Hik hik.. tu lah tujuan utama nak ngikut sgt montot hubby. Ehehe.

2-3 kedai gak pegi, tp hubby ckp beli kain yg kv dok aim. Kalo tak beli yg tu mesti asyik dok bersungut tu jea. Serabut plk dok dgr bebelan. Ahahaha...tau takpe.

So, pegi lah kedai kain yg tak jadi beli mlm sblm tu kan. Kv kurang berkenan kain yg hubby pilihkan ni. Ingat nak yg kaler hijau tu. Tp malas nak lwn ckp. Nama lg dia yg bayar kan. Harus lah mek menurut perintah gitu.

Mintak SA potong 4 meter. Bila diukur 4 meter, ada lbh lg 1 meter setengah. SA report kat tauke, so tauke bagi hadiah kat kv yg semeter setengah tu. Katanya kalo dia simpan pun takleh nak buat apa. Blh wat baju kurung utk dina. Wahaha...murah rezeki tul. Sib baik dengar ckp hubby. Merasa lah dina beraya sedonodon ngan mama. Sutera italy tu. Wahaha. Best best!!

Ni ha, walo pun tak lawa, tp best sbb dah la less 60%, dpt lg hadiah 1 1/2 meter.

Dah suka ati gitu, pi makan meehon celup belakang kb mall. Sedap sungguh!

Alhamdulillah murah rezeki.;)

7 ulasan:

cendawanintim berkata...

cantik la awak kain tuh...

mee celup, teringat mee tuh yang best jual kat pasar malam..huhuhu..

NBK466 berkata...

Kain bajuk raya keh tuh? he..he.he..

sya berkata...

KV.. cik abang tu merenung kunci cam org pompuan nak pilih gelang emas je

YuszTieY berkata...

mee celup tu teringat la zaman dulu suka make atas pasar siti khadijah...mokcik yg pakai gele sekert tgn brg kemas...huhuhuuuu..

Intan Rosnitta berkata...

Berkat menurut kata hb...

Sapa kata x cantik kain tu? Lawa lah kita tgk!

Murah rezeki kv. Alhamdulillah.

Purpleheart berkata...

Besh la, dapat jalan, dapat kain, lebih lagi 1 setengah pastu dapat makan..

Kakakdegil berkata...

sedap tak mihun celup ni?
dia macam mihun sup ke?

balik nanti nak cariklah..