Rabu, 30 Julai 2008

CERITA SEMALAM

Blk je keje, mandi dan solat terus masak cepat2 sbb byk keje nak buat. Frust betul 2 nos pintu utama tak sampai sampai. Uhuhu..mek kuciwa. Sentap noks! Target nak pindah 1 ogos dah kena KIV. So target terbaru 8~ 8~ 08 la pulak. Sama tarikh sukan olimpik katanya. Takpe kita bagi eot seminggu.

ok, sambung crita....
Dina mengamuk nak tido. MIL yg layan dia. Kami pulun wat keje lain. Mula2 punggah buku dan majalah kv yg bertimbun tu. Risau gak dimamah tikus. hihi

Majalah2 kv ni ari tu dah nak dibuang @ bakar oleh MIL. Tp cecepat kv sound kt danish suh simpan sbb nak beli rak majalah bila masuk rumah baru. Hihi. SElamat!!!

So, sementara beli rak majalah, simpan tepi dinding dulu lah. Tu yg kt rumah. Kat ofis pun ada. Sekerat lemari. Ahahah. Berkurun dh dok kat situ. Takpe,nanti bawak balik bila beli rak.;P

Pastu sambung pasang kayu langsir. Rel aluminium kv dah beli tapi takdak drill plk. Nanti nak pinjam ngan tukang. Sementara kami beli sendiri.


Sudah dinner, pi kb la plk sbb nak beli kain baju raya. Tailorina dh warning minggu ni je dia terima kain. So, hubby ngan baik hatinya ajak pi beli. Karang aku takdak baju raya laks.

Memula pi nagoya. Nak cari kain cotton. Tak byk yg best. Org lak ramai sungguh. Boring menunggu kat kaunter nak membayar nya. Seb baik dina wat pekikan maut. Baru cashier ambik perhatian. Boring ah, sistem kaunter takdak q. Ikut dan je. Sakit hati. Ingat lps byr nak cari lg kain lain. Tp boring ngan kaunter terus kansel.

Kv beli cotton bunga kecik2. Ingat zaman kekanak rebina dulu. Hihi. Satu lg kain jersi. Nak wat baju kurung pahang. Almaklumla, body tak berapa nak ada shape ni, kena lupakan la baju kebaya. Hoho...rindu kebaya2 ku yg tlh selamat disedekahkan pd anak buah. Mek sedih.

Pastu gi memory silk (kedai kain gak). Nak cari cotton lg. Tp dok menimbun atas kaunter cashier. Stok baru sampai katanya. Takkan nak pilih kain dok dlm plastik lg kan. Pastu tertengok sutera itali ada less 60%. Marveles sungguh. Tp boring sbb SA dok ikut montot sangat. Blah je dr situ. Hubby tanya napa tak ambik kalo dh berkenan. Ntah tatau!

So, janji ngan hubby nk gi semula besok atau lusa. Yay!

Pastu pi farmasi nak beli ubat selsema dan sakit tekak. Sambar gak bio oil. Dh lama nak beli asyik tak jadi. Cuba lah, mana tau dpt hilangkan parut strechmark yg huduh ni.



Ingat nak ronda uptown dulu, tp rasa dahaga lak. So, singgah kt kedai roti muhibbah. Wah, dah ada donut lak. Sebijik tiru 'epal besar ni'. Satu kotak nam bijik harga 8 hengget. Tp agaknya dh malam, so dorang offer 6 hengget. Kami pun order fesh oren sekali. Best makan anak beranak. Hihi.


Blk tu siap bersahur ngan donut lg kononnya nak puasa hari ni. 27 rejab. Sayang seribu kali syg, tak dapat nak puasa la plk. Penyakit org pompuan katanya. TP suara kv makin hilang la. Perit tekak dah ok, cuma time menelan je sakit.

Hari ni, bercakap pakai bahasa isyarat. Seksa la jugak. Mcm org bisu lak. Huhu

10 ulasan:

Intan Rosnitta berkata...

Kelas roti muhibah lo ni! :)

Dapat pahala niat posa je la kv...apo nak dikato!

Alinlai berkata...

supper donut wa cakap lu :) best tu jenjalan... dari kedai kain ke kedai makan, layannnnnnn!!!

bat berkata...

itulah kalah JJCM katanya..hehe

saya berkata...

kv, mag & paper lelama tu juallll..blh buat duit jgn bakarrr..hehehe.kalo pasal duit cerah biji mata saya.

cendawanintim berkata...

lorrrrrr, roti muhibbah cam donut kat BA kan...

sabar, nanti dapat la pindah tuuuu..

KV berkata...

intan,
tu la, naik grade dh roti muhibbah.

alinlai,
hihi...poket pun berasap gak.

mamabat,
yer2 JJCM katanya

saya,
syg ah nak jual, akak suka simpan wat koleksi.;P

cendawan,
kv pun baru perasan yg muhibbah dh upgrade. Hihi

AppleB berkata...

tempat aku gak still ulu takde donat2 pesen gitu. donat kg sajork yg ado huuhuhuhuhuh

haslina berkata...

banyak nyer majalah...peminat sungguh ek KV nie..
jalan sakannnnnn tu..

Yatie berkata...

kv, 8-8-08 tuh kan genap 9 thn aku couple ngan hubby .. ahaks ..

KV berkata...

apple,
sian kat nko. Hihi

haslina,
mmg wajib beli. Tak baca tak pe. Sungguh!

yatie,
ramai yg pilih nak kawen tarikh tu kan?