Ahad, 29 Jun 2008

MACAM MACAM CERITA

Huhu.. tk sempat nk update blog sgt minggu lps.Mcm2 hal.

Rabu tu sibuk cari baju utk pasukan boling wanita jabatan kv sbb pg khamis tu dh lawan. Punya lah susah nak complete kan baju sbb gemuk2 kv pn ada gak size standard. Tp yg dua lg tu kena cari xxl dan xxxxl. Fuhhh... berasap kepala nak jumpa weh. Last2 jumpa kt billion. Tu pun kena gi cari kat department big size.

Pagi khamis sibuk lawan boling. Kv main tah apa2. Mmg la tak pandai main tp takde lah seteruk hari tu. Rasa frust sgt sbb melibatkan kumpulan. Huhu.. tahun depan kv kena jd pengurus jelah. Sungguh sedar diri okeh!

Jumaat, kv blk kampung. Dah dekat sebulan anak2 tak blk kampung (kv slalu blk sokmo sbb dkt ngan ofis). Masak lbh kurang kv gi lepak kt kilang (bukan klg la, mcm bangsal) kakak kv kan meniaga pasar mlm.

Masa nak ambik mangkuk nak suapkn dina meehoon, kv jatuh terlentang. Dgn dina2 sekali. Mas tu mmg dina meraung sampai hilang suara. Semua org panik. Aduyaiii. Nasb baik tak jd apa2 kt dia. Kv tersadung tunggul. Nak elak dina terkena meja, kv pusing buat samesot, hah terlentang lah jwbnya. Dina kt atas kv. Mmg tk lps dia masa tu. Dlm2 menangis pun abih gak semangkuk mihun.

Blk rumah arwah mak, masa nak siapkan mkn tgh hari tu, kaki kv terpeleot plk. Hampir2 jatuh. Tak tau la napa ari tu asyik tak kena saja. Ptg nya blik rumah mil semula.

Hubby nk mkn nasik goreng ikan masin. Kena pi kedai beli telur dan sayur kailan. Kami naik motor je. Kebetulan mas tu dina kak long pi ambik. Kami tinggalkan dina ngan kak long je. Danish kt depan dlm bakul.

Sampai satu selekoh 90 darjah, terkejut kami sbb ada motor dr arah setentang. Kebetualan kami mmg perlahan. Selekoh tu penuh semak samun (jln kg) so tak nampak org kt depan. Budak tu rupanya tgh menekel pompuan. So, ambik jln salah lah konon2 beriringan.

Terkejut beruk sampai kv laungkan allahuakbar! Pom terlanggar. Hubby dah beak mmg motor kami brhenti terus. Budak tu plk yg langgar kami. Tercampak helmet dia (tk pakai pn). Masa tu takde ingat lain, takut danish kt depan tu cedera ke malayang ke. Masa kv ambik dukung dia tu, terus dia meraung sakan. Panik dn terkejut agaknya. Pas tu mmg fobia nk duduk dpn.

Budak tu dan kwn dia berkali kali mintak maaf ngan kami. Geram jgk rasanya. Tp msg2 tk cedera dan motor pun tak rosak, alhamdulillah. Pastu kami blah pi pasar. Danish diam je walopn kami dok usik dia. Sian plk tgk dia dok takut2 tu.

Pagi sabtu, msk awal sbb nk pi teman hubby lwn boling. Hari ni giliran peserta lelaki lak. Danish kami bwk, cuma tinggalkan dina kt mil. Lg pn kak long tau yg kami pi boling.

Tgh boring tunggu hubby habiskan game (eh, kv jadi pengadil bidan terjun sbb tak ckp staf). Dpt la nasik bungkus ngan air sama cam peserta. Petugas katanya. hihi.

Oh ya, tgh tunggu game abih tu, kv bawak danish jln2 sbb boling tu lwn kt kb mall. Rupa2 nya ada gempak selebriti astro. Dpt la tgk toi, nubhan, alif dan zizan. Ingat nak bergambar (mcm budak2 kan?) tp segan la plk. Lg pn danish sibuk nk naik kiddy rides tu. Bwk dia pi main dulu.

Ptg nya pi tesco sbb hubby nak beli spana blh laras. Pastu mcm2 la terbeli. Hik hik. Dinner kt food court tesco sblm gi mydin beli brg kedai MIL.

Blk rumah penat gilerrr.

11 ulasan:

Biarlah rahsia berkata...

bestnya main bowlingg...

lasak betul KV boleh singgah byk2 tempat...klu k.bie(skrg laa) tk sampai stgh jam..mesti gaduh nk blk...sbb asyik nk pitam jea

lindosh berkata...

dah lama laa tK men bolingg

Mommy Lily berkata...

naseb baik tk ape2 kan kv...syukurrr

YuszTieY berkata...

ore sejak umur 30 an ni baru sekali jah main boling tu pun kawan ajak inagt nok gi mana,,,tu pon sekali baling ja...huhuhuu
pahtu gano tuh kaki ok dah ke ,dah gi ngurut ko...

KV berkata...

kak bie,
masa peknen (sarat) kalo org ajak pi mana2 mmg tak layan. Tgk tv je lah. Langsung tk larat.

dosh,
akak ni pn terpaksa dik oii. Tp main suka2 pn dah lama tk join sejak ada dina ni.

mami lily,
alhamdulillah syukur.

yustiey,
kaki kv ok aje. Takde cedera sgt. boleh tahan lg.;)

AppleB berkata...

hari tergolek sedunia kah? sian ko asik la tergolek

*heheheeh gelak dlm hati..matilah mek lak kena kang*

Intan Rosnitta berkata...

Ciannya kv...mcm2 kejadian yg x diingini berlaku. Nasib baik dina & danish x ada apa2...

Dlm penat2 tu sempat lagi pegi Tesco & Mydin. Cayalah kv! :)

mama ranggie berkata...

sebbaik x jadi pape kan?

rina berkata...

siannyor... tp sib baik xde apa... take care.

pB berkata...

salam weh ...


sibuk nyor dioooorrrr

KV berkata...

appleb,
mmg hari tu aku pun terfikir, apa lah majal sgt ngan aku. Huhu

intan,
tu lah, apa2 hal anak2 mmg nombor satu merisaukan hati.

mama,
alhamdulillah.

rina,
tq

kak pb,
hari2 sibuk. Tak tercerita dlm blog rasanya. Asal tgh hari mesti tubik gi cari brg. Lelah capur penat.