Isnin, 30 Jun 2008

KAIN PASANG

Rasanya ramai yg dh sibuk cari kain pasang utk raya.

Tp kalo kv beli buat masa la ni utk raya, rasa nya tk sempat beraya lah kut. Ekeke. Asal siap jer, mesti menggetik nak pakai.

Kebetulan ngikut hubby pi beli mozek utk poch, kv terrr singgah salem aziz textile kt tanah merah semalam. Kononnya nak tgk kain utk langsir, tp langsir nya tah ke mana, kv asyik menyibuk kt kain pasang. Huhu

Kv sempat sambar sepasang kain ni. Chiffon cotton katanya. Material dia sejuk, dan kain nya kv tak pernah jumpa (darat nya aku), so beli lah sepasang. Memula pening tatau nak yg mana. Peach pun lawa, pink pun lawa. Last2 ambik hitam. Teruk kena kutuk ngan hubby. Huhu. Meks sedih tau. Nak beli sepasang lg hubby tak kasi. So, belah dgn perasan merajuk kt hubby.
Ni ler kain yg dikutuk teruk oleh hubby tu. Chiffon cotton. Dah hati berkenan, ada aku kisah. Wahahaha (jahatnya ngata hubby sendiri ;p)

Tadi plk ngikut hubby survey kain langsir (belum beli lg ok, pas tu tatau nak jahit kat mana, dan agak2nya terjahit sendiri karang tatau ler, mcm pandai). Singgah salem aziz textile (jakel) wakaf che yeh, pastu gi kamdar. Dah bersungut ngan hubby nk beli kain lg sepasang. Hubby malas nk layan. Hihi

Dah siap survey harga dan material lbh kurang utk langsir tu, kv pun menyibuk la dekat kain pasang. Jumpa satin cotton la pulak. Huhu... meroyan sakan nak jugak. Hubby anggukkan dan tolong pilih. Ahahah... tk jd nk merajuk.
Ni ler kain yg hubby tolong pilihkan. Satin cotton katanya. Tak berkilat ok!

Actually, kv menyibuk nk beli kain pasang ni sbb bulan ogos ni abg kv nk kawin. So, sebagai adik, harus lah ada baju baru utk hari besar tu, boleyh?? Ahahaha

Mcm hubby kata, pompuan ni mcm2. Macam la ada org perasan baju baru ke baju lama. Ehehe. Takpe utk kepuasan diri sendiri.

Baju raya nanti beli yg lain. Ahahaha. Giler keji.;P

11 ulasan:

Biarlah rahsia berkata...

k.bie pun duk cr ms nakgi salem aziz gak ni...nk cr kain utk raya before bersalin...

jauh nya pi cr mozek sampai kg. k.bie tu...ada yg murah ke kat t.merah tu?

KLMari berkata...

Waduh..sakan pilih kain untuk baju raya ek....Untuk Dina cemana plak tuh? Sama jelah KV dengan KLM dan ;agi 3 orang kat office ni...pantang ada masa free, tak kira jumaat, redah Jalan Masjid India, Jalan TAR...dah beli, kumpul bebanyak, hantar kat tailor....time nak bayo baruler terasa menggigil tangan nak hulur duit...Tu pun jenuh gak carik tailor yang upah dalam RM30-RM35...Kedai yang biasa KLM hantar tu, baju kurung aje dah amik RM80....pitam meksss !!! Idak ler lagi kuhantar ke sana kecuali kebaya....hehehehheh

p/s: Dah baik dah ke lebam lebam jatuh hari tu?

nanonano berkata...

tggu ar bulan 8 neh kite sopim sesame kak..
:D

AZWA berkata...

Salam KV.

Kedai Salem Aziz tu jakel punya ek...fuyooo...masa 'tersesat' ke situ last month memang rambang mata...semua cantik2 dan muroh sokmo belako! Nak gi lagi la kat sana, tapi bila ek....huhuhu

Ijah @ Fariza berkata...

Akak KV,
Saya suka klu beli kain pilih sendiri sebab klu hubby yang pilih memang tak berkenan kat hati..hahahahha..bila dah pilih tu paksa hubby cakap cantik...muahahhahaha...

cendawanintim berkata...

beli, jangan tak beli...

soping raya lain citer plak..kan..

CikguZue berkata...

wa...dah beli kain utk baju raya. bestnyer...yg beli tu, design yg terkini kat M'sia skrg ke?
nampaknye kami tahun ni pakai baju kurung lama je. huhu....

pB berkata...

pesen bungo besar besar ko lonni ???

Intan Rosnitta berkata...

Jauh tersasar dr nak beli mozek sampai ke kain pasang... layan je la kv oiiii! :)

Sungguh berbaloi rajuk kv sampai dpt kain sepasang lagiks. Mcm2 jenis kain lor ni dih? Mmg darat la intan bab2 kain nih...

YuszTieY berkata...

WAHHH...loni ore pakat cari kain baju nok wak rayo doh ko...sedihnya...ore dah 3 thn ni tak ader baju kurung baru tuk raya...huhuhuuuu
nampak gayanya kalau ore balik mesia dekat2 nok raya mesti semua tuke jahit pakat geleng belako toksir ambik tempahan..kena call ko mak ni suh cari kain pi jahit lalu...
mesti dina mare tuh baju dia tak beli sekali...

rina berkata...

asalkan nama cotton seme saya minat. lawalah yg satin cotton tu.