Selasa, 1 Julai 2008

KECURIAN

Minggu ni ofis kv dimasuki pencuri lg. Ni kali ke 2. Kali pertama masa kv 3 hari dlm pantang ku (lupa lah).

Kes pertama dulu meja hubby kena kopak teruk. Masa bos hubby call suh dtg segera tu mmg kami panik giler sbb tak tau cerita. Tp bila bos dia slow down crita baru la lega. Sbb tak de menda yg berharga pun dlm laci meja hubby tu.

Modus opreandi (wah) kali ni pun tetap sama. Rasanya org yg sama kut. Mula2 masa jaga round dlm jam 3 pagi masih clear. Bila jaga round sekali lg jam 4 pg, habis kecah satu ofis. Panik jaga. Tp dia tak terus call big boss. Takut tido terganggu. Lesai subuh baru dia call bagitau.

Yg peliknya, semua alatan yg canggih2 dia tak ambik. Kalo hilang menda2 alah tu semua mmg menangis tak berlagu lh kami. Eh, digicam pn dorang tak ambik tau. Rasanya dia nak duit ngan brg kemas je kut.

Kali tk byk kerugian compared ngan dulu. Dulu kesian ngan kak Zan sbb dia simpan brg emas dia kt ofis. Habish hilang semua. Kali ni pun hanya laci dan bilik yg berkunci jek yg dia tuju.

Pak polisi tgh menCSI kt bilik bos kv.;)

Hihi.. gara2 terpengerauh ngan siri CSI, kv rasa cam polis kit atah apa2 plk. Haha. Teruk kan. Punya la kuat pengaruh tv!


Meja ofismate kv. Tp meja ni kuarng kecah.


Lac kabinet kt meja CC yg telah dikopak. Dulu duit pejabat simpan dlm tu. Tp alhamdulillah sbb lps kejadian pertama, ofis dh beli peti simpanan.



Ni meja kak Zan, teruk gak kena kecah. Ingat org bodoh lah yek. Sekali dh terkena mmg akan ingat sampai bial2. Awww

Sealin ofis kv, byk ofis area sini kena pecah masuk. Budak2 ni kan, cari la benda lain nak tambah penadapatan pun. Masalahnya, sampai ke hari ni pun penjenayah masih belum tertangkap. Agaknya dia pun tgh dok gelak kan kami ni. Hmmm

11 ulasan:

mama ranggie berkata...

dugaan semua tu...sebbaik x byk hilang kan!

Ijah @ Fariza berkata...

eh, Opismate kak KV simpan emas kat opis?...bahayalah sekarang kan..opis pun diorang nak rompak ntah ape2 ntah...

Helena berkata...

zaman barang2 naik ni.... akan banyak kecurian, samun dan rasuah berlaku.....

Tapikan..... polis kita ni.... bab CSI n siasat menyiasat ni ok ke? Sejak Helena kecik, bila rumah berdekatan dimasuki pencuri..... sampaila hari ni punya kes kecurian kat taman ni...... tak pernah pun dgr polis dapat tangkap sipencuri..... mmmmm

Intan Rosnitta berkata...

Budak2 isap dadah kot kv? Dia org ni selalu target duit & brg mas je, yg lain2 x pulak ambik. Tgh lalok la tu.

Sabar je la. Harap si pencuri tertangkap gak nanti!

Mak Su berkata...

pencuri kecil-kecilan kot... harapnya pak polisi dapatlah menghidu jejak dorang tu secepat mungkin, kan, risau dibuatnyer

achik berkata...

mak aih.. abis berkecah..

opis lama saya dulu pun penah kena pecah masuk 2 kali.. tapi xde la berkecah teruk camtu.. dan seb baik yg hilang pun banyak.. pak polisi x datang pun.. hampeh..

Sastri berkata...

sekarang ni, zaman harga barang naik, minyak naik, gejala mencuri, merompak ni cam makin berleluasa plak... hmmm... baru pertama kali dengar orang simpan barang kemas kat pejabat... bahaya tu KV...

apapun, sabar la... dugaan tu..

Kak Lady berkata...

Nasib baik tak banyak yang hilang...

Agaknya dpt duit & barang kemas lagi senang...daripada curi barang2...nak jual lagik satu hal...

KLMari berkata...

KV...kitaorang kat IT Division ni pun kecurian last month. Tu pun secara kebetulan kitaorang sedar sebab tablemate KLM ni perasan tabung duit syiling dia senget. Dia nak betulkan, terasa ringan. Bila bukak, tinggal duti seposen, lima sen dan satu sen. Terus tanya kat member member lain kat division ni, rupanya semua yang ada tabung kena curi...yang tinggal cuma duit kecik kecik aje...ada sorang tu, souvenirs atas meja dia pun kena sapu...Bila dah tau kecurian, teruslah we all ngadap CCTV...Rupanya Sabtu malam tu, ada sorang guard ni, sudah sapu bersihlah harta benda we all....Even though tak nampak dia amik terang terang, tapi bila dia berjalan keluar, lampu terbukak, memang terang benderang, nampak muka dia, dengan poket penuh gelembung, dah tu duration dia kat level kitaorang ni aje dah around setengah jam. So sudah kena tangkaplah kan...Last thing we heard, dia dah kena buang kerja....And on top of that, kat level lain pulak, pantry diaorang selalu hilang barang...Hilang, ice creamlah, kek lah...teruk kan !!!

HAPPYIRFA berkata...

SALAM KV..
SIAN AKAK YG ILANG BRG KEMAS TU.TP BERANI DIA SIMPAN BRG KEMAS KAT OPIS EK..

pB berkata...

nok buar bendo senae , lagu ni lar ...


keno kerat tangae lepah ni , baghu tahuuuuuuuu