Rabu, 7 Mei 2008

NAMA TIMANGAN

Korang ada nama timangan tak?

Hehe..kv takdak nama timangan ekceli. Tp anak2 ada. Hahaaha

Danish = Potet

Wakaka...pelik kan? Kv pun tatau apa maksud potet tu. Sepupu sepapat dia yg kasi. Kiranya nama manja lah tu. Maybe masa tu dia kecik sgt kut. Ye lah dia kan lahir tak ckp bulan.

La ni pun, kalo balik kampung mak, kalo jumpa sepupu2 dia (yg dah tua la) mesti dorang panggil potet, potet. Tp dia tau je dema tu panggil dia. Kikiki

Potet masa kecik.


La ni dah 5 tahun dan byk ragam sampai semua org tensyen.

Dina = ebot/ mek bok

Ahaha crazy teruk nama dia kan. Dina dpt gelaran ni sbb dia debab atau dlm bahasa kelantan di sebut debot ( huruf t tu ada sabdu tau).

Hehe... time geram grrr kt dia mesti panggil ebot.


Ebot tgh tunggu nak makan. Ekeke


Hubby pun kv ada nama 'comei' utk dia. Dalam henfon kv taruk nick name dia hubby butet. Aahaha. Dia tgk jer, tp tak pernah tanya. Napa ek? Oh, suami ku! Butet tu bagi kv comel, kiut dan sewaktu dgn nya. Tah cemana la dpt idea butet tu.

Anak buah kv pun ada nama timangan masing2. Biasa ah, pak/mak sedara jaat kan. Wahaha...sesdap jer memasing bagi nama gelaran.

Antara yg best Peat (fahmi anak bongsu arwah kak N). Tp kami eja pet jer. Dia dpt nama ni sbb masa baby dia suka meraung dan asyik bertempik saja kerja nya. So kami gelarkan dia pet. Ahaha. Sampai kan sepupu2 yg lbh muda hanya tau nama dia pet.

Korang lak cemana? Saja suka2 kan.

20 ulasan:

Mak Su berkata...

potet ebok butet? eeiiii! kelako-nyer

Oren... berkata...

hmm..

masa kat skolah menengah dulu, kitaorg ada geng..so, dlm byk2 tu, aku pilih nama 'achik'..tak tau apsal..nama gelaran tu dibawak sampai ke u..dan sampai la nih, depa panggil aku dgn gelaran ittew..

Mira, aku panggey 'makcik'..sebab ada kalanya, buat keja punyala lambat..nak berjalan amik barang pun lambat..so, aku panggil makcik..

si naufal, aku suka panggil dia si bulat..sebab dia sungguh bulat di mata aku...hihihihi..

bebenornya, tak berani nak panggil pelik2, yalah..nama tu, jadi doa la kalo duk panggil selalu..

ps: kat u dulu, ada sorang kawan, kami panggil butet..tapi tak comei mana pun...hihihi...

Helena berkata...

kelakar la putet..... hehe

i takde nama timangan utk anak2 la... cuma nama pendek ajer....

eh kita pun suka tgk ceta 5th grader tu.... bestkan.... suka suruh my kids tgk sbb byk general knowledge dalam tu.... kita yg adult ni pun blur ...haha

KV berkata...

maksu,
kelakar eyh?

oren,
panggil nama biasa je. Atau pun abang n adik. Tp time geram terr panggil jugak. Saja nak crita kat blog. Ekeke

helena,
hehe..biasa pun kami panggil nama pendek dorang jer. Kdg2 guna nama timangan utk certain case! Hehe

Intan Rosnitta berkata...

Mcm2 nama penggilan danish & dina..hihi ;)

Selalunya time2 sekolah dulu byk nama panggilan esp budak laki2. Yg pelik2 pun ada. Nama tempat pun ada. Lawak betul. Tapi yg jadi lebih lawak tu diaorg mcm respon pulak!

intan x ada nama penggilan pelik2. Ada la sorang panggil *snit* (nama kat tgh2)x ke pelik tu :P

AppleB berkata...

ko telah mengenangkan aku pada kawan2 lama aku la pasal nama 'butet' tuh. itu panggil kami sesama sendiri. dari butet sampai jadik tet je. oh..aku rindu masa2 dok gila tuh hohohohoho.

nama timangan aku ada gak..tapi mana leh letak sini. bahaya. tp skrg ni boss pun panggil aku nama tu je ekekekkeke. pemes dah satu opis nama i tu tau hahahaha

rina berkata...

adib kecik2 dulu panggil 'coro' sbb slalu duk pakai bj little coro fm pigeon tu. tp skang lekat ngan panggilan 'boy'.

kalu kat rumah... kitoang suka panggil adib ngan nama 'pok mat'. slalunya time kitoang berlawak ngan dia.

damia plak di kalangan macik2 angkat cyber dia dikenali ngan nama 'mek'.

~LoVeLyZz CoRnErZz~ berkata...

lawak tulla namanyee...nm cedap2 pilihh...pgil lainlak jdnyerr

mhkg berkata...

errr nama timangan erkk hehe so kiutlah...

KV berkata...

intan,
snit? wakakak..pelik nyer!

apple,
nanti ko ym aku apa nama spesel budak tu. Ehehe

rina,
mmg kalo baby girl, harus nama mek. Tu lah pasai dina pun di panggil mek bo', kdg2. Ahaha

LC,
takde lah, saja usik anak2.

KV berkata...

mamabat,
baby Q ada nama gelaran tak?

kirana berkata...

kalo kat kedah ..
botet = mcm tembam..perut buncit mcm tu ..hiihihi slalu bagi gelaran kat budak kecik la..

viruspadu berkata...

hahahaha kelakar sungguh la nama2 tu

KV berkata...

ana,
ooo..kat kedah gitu ek maksudnya? hihi

makmah,
hehe..kdg2 lucu gak kan.

Kaklong Syikin berkata...

salam

ehhehee..lucu nama2 timangan tu.

akak tak de pulak nama timangan. tp anak akak huda, entah mana idea dia dpt, dia gelar diri dia kobi..sejak aritu tu, kalau dia bergaduh adik beradik mmg kena gelar huda kobi.huda kobi..sabor ajelah

sya berkata...

wah mcm2 nama gelaran ek.. cute. kak sya punya anak si anis aje ada nama masa kekecik.. ntah kenapa org yg menjaga menamakan dia "komong".. tak tau pun maksudnya apa

Alex Lacey berkata...

namo manjo? hehehe...ko anok2 ado la jugok duo tigo hok k.we bui...macae anok nombor 3, Awadah tu kade2 pangge Sebadah...tok tau pun sbb apa...mungkin sbb namo dio anis awadah...s belakang anis tu ttarik ke nama belakang...

anok nombor 4, k.we berehi pangge "kintut" dulu...sbb dia gemuk montok maso kecit...lloni tak dok doh...

no.5 tu, pangge kak tipah lah...hok no.6 pangge Aqeel tapi ado echo kat belakae jadi Aqeel leqil...hehehe...

jahat jugok mok demo nih hehehe

KV berkata...

kaklong,
ehehe..kelakar gak nama glemer tu.

kak sya,
kdg2 takde maksud pun kan. Tp rasa mcm comel, dan jugak lucu.

kak wear,
ehehe..tu dio, sebadah nya bui. Hik hik.

Zareda berkata...

nama timangan akak.. hehhehe

datin bedah
... jangan tanya cam ne akak bleh dapat nama ni .. bila akak dah ada cucu ni, depa pakat nak suruh cucu akak tu panggil akak.. pah bedah (opah bedah).. kureng asemm tol.

NZNM berkata...

Si Hakimi tu kami panggil adik je..he..he..kdg2 k.nik panggil dia "mat ppughah" bila dia wat peel come & sepah2 brg. Takut gak makna tak elok jd doa lak..err..pughah tu comot kan?..he..he..takut lak daerah lain makna lain