Isnin, 5 Mei 2008

MINAT

Gambar kat bawah tak kena mengena langsung dgn tajuk kt atas tu ek. Gambar ni tesco kota bharu. Dah berapa kali ctnik mintak kv publish gambar tesco kota bharu kt blog ni. Ekeke..sori yek ct. Gambar nya akak dah lama snap tp asyik terlupa nak publish. Harapnya, hilang lah kempunan tu. Balik malaysia nanti (kota bharu esp), harus pi serbu kan.




(maaf kualiti gambar kureng)



Ok, masuk fasal minat. Dari baby lg danish ni mmg minat sgt ngan machinery yg pelik2. Mmg addict la! Masalahnya dia penakut kalo tgk benda2 tu dekat. Mesti meraung sakan dan degupan jantung mesti 95/minit. Ekeke


Pastu hobi dia suka melaksanakan apa yg dia tgk. Sama ada tgk live atau tgk kt tv.

Gambar kren ni dh kv taruk dlm blog ni dulu. Mesti meroyan kalo tgk menan jenis2 kenderaan berat ni.


Mesti tools yg kecik2 kena beli kan kt dia. Contoh, lampu suluh, cangkul, tukul dsb(gambar lupa nak snap). Tape ni dia jumpa kt billion. Mmg excited sgt la. Bila tako beli, muka dia dah cebik2 bibir. Buruk betol!


Tape kaler hijau tu abah dia punya. Dia punya yg kecik tu.



Kalo dpt brg yg dia nak, mesti hepi sakan kan.

Ni pulak, teka apa yg dia lukis. Sapa dapat jawab?






NI, dia paksa kv lukiskan lori utk dia. Buruk kan? Ekkeke





La ni tgh dok wat rumah kan, dia pun nyibuk sama. Tgk la apa yg dia dok buat tu.;)


Hik hik..




Tgk la apa aktiviti dia ptg2. Ni mesti dok berangan nak konkrit bagai ni. Huhu..

Yg best nya, kalo tgk lori;

danish: mama, abe nok jadi loghi (lori)

mama: Hmm..yer ler (harus di ia kan tau!)(ajaran sesat budak tu)

tgk kren

danish: mama, abe nok jadi keren (kren)

mama : ho lah

aduiiii...budak2 kan.

19 ulasan:

Mak Su berkata...

ganaih anak mu, ada bakat jadik transformer

KV berkata...

maksu,
wakaka..

HAPPYIRFA berkata...

salam kv..
balik kg 2 ari..masya Allah,panasnya cuaca.rasa nok berendam dlm koloh

Ijah @ Fariza berkata...

hahahaha..lawaklah danish.
tapi budak2 memang cam tu kot,anak 2 saya klu tanyer nak jadi ape, mesti jawab nak jadi ultraman ...nak tangkap raksasa..muhahahaha..

~eira~ berkata...

budak2 lah yang..gitulah dio!

Intan Rosnitta berkata...

Semua kenderaan adalah cita2 danish..hihi ;)

Budak2...gitulah kaedahnya.

KV berkata...

irfa,
siang malam panas membahang tau!!

ijah,
seb baik dia bukan fanatik anime. Huhu

eira,
yer lah, kita zaman budak2 dulu pun gitu lah agak nya kan.;)

KV berkata...

intan,
kv dah berkali kali ckp ngan dia 'tak boleh' nak jadi menda alah tu semua, tp dia dok ulang jgk. Last2, iye kan semua baru senyap. Dah matang nanti dia tau lah berfikir kan. INsyaallah. Hehe

Ct & Nik berkata...

kv,tq sb buh gmbo tesco..terubatla jgk nk tgk tesco kt kb.ct nk link blog kv kt umh ct tau..

viruspadu berkata...

hahahaha... tu la tu

leh jadi transformes ni

KV berkata...

ctnik,
taruk la, akak dah taruk lama blog ct kat sini tp silap eja la pulok. Ehehe

zaimah,
transformer katanya. Wakaka

Oren... berkata...

takpalah..dia nak jadi hero tu..asal tak bahayakan diri, udah le..

AppleB berkata...

dah namanya budak lelaki kan. haruslah nk jadik transformer ahhahahahah.

Alinlai berkata...

wah ni apa kes ni...cita-cita nak jadi kenderaan berat ... kenderaan berat sila ikut laluan kiri ye :)

cendawanintim berkata...

lor, pandai la KV lukis lori tuh berbanding saya ni haaaaaaaa...

budak lelaki kan, mesti ganas2 sket...

wan berkata...

tesco bertulisan jawi.. :)


comel la gambar diorang tengah menyodok pasir tu.. ada gaya :D

KV berkata...

oren,
kdg2 minat tu pun memakan diri tau. Ada saja tercedera situ sini. Kurang hati atau terbolah kata ore klate. Hehe

appleb,
tudiah, tranformer katanya. Wakaka

alin,
musim raya tak boleh jalan seminggu sebelum dan seminggu selepas. Ekeke

cendawan,
kv main bantai lukis jek. Asal nampak lbh kurang. Ahaha

wan,
haa...meyodok pasir tu mmg ler aktiviti kegemaran dia tau!

pB berkata...

Fu Yooohhhh !!!!!!


ghumoh dio paka bato meroh larr ....


mahal tu ....


kalu sini , orghe paka bato hok pasir tu jah ....


hu hu hu ...


Pelangi Mall bilo nok bukok?

KV berkata...

kak pb,
pelo2 buat kak, tgk bajet jugak la. Lg pun beza harga sini nga sana kut.;)