Ahad, 18 Mei 2008

makan jom!

Ehehehe.. hari cuti kan takdak keje nak buat. Kalo jumaat harus sangap. Kalo sabtu hubby sibuk dok sembang dan lepak dgn tukang rumah. Lagi la sangap rasanya.

Kalo tak pi pasar (belah pagi) puas dok pikir nak makan apa for lunch kan. MIL sibuk suh sembelih itik sbb dia boring itik dia gatal dok main kat jalan. Karang kena langar kete harus mati itik ler itik tu.


Huhu...kjp lg, abih la nko!



hubby tgh ready tunggu che nak sembelih.


proses sembelih. Golok kena tajam. dan baca ayat yg sepatutnya.


hubby tgh menenangkan itik (darah tu membuak2 uols).

err..gambar itik menggelupur kv tak snap. Tak sampai hati. Huhu

ok, bagi terus kat MIL suh proses dan digulai. Jugak best kalo bakar atau goreng kunyit bawang besar. Mebeles uols.

Lagi satu, kan haruan besar yg hubby beli kat kawan dia. Sungguh besar okeh yg sekor tu. Pas tu siap bertelur bagai. Hubby 'sembelih' dia dan cuci siap2 then MIL masak sup. Waaahhh.. best nya makan nasik.

Maaf bagi yg kurang gemar itik atau ikan haruan yer. Kv kan org kampung harus makan semuanya. Tolak batu dan kayu jer. ;P

16 ulasan:

Yatie berkata...

tak penah makan daging itik.. tapi telur itik mmg menjadi favorite kalau masak lemak cili padi .. hahahaha .. ikan haruan, ikan keli mmg sedap kalau goreng bercili esp yg saiz dia agak kecil ke sederhana .. besor2 beno cam tak bleh nak masuk tekak la plak ..

CikguZue berkata...

oopss...ada foto sensored kat sini....hehehe...

itik macam tak pernah makan. kalau balik M'sia boleh singgah kat rumah kv la...hikhikhik...orang tak jemput, terhegeh2 pulak, yek...tak malu sungguh.

cendawanintim berkata...

daging itik, ikan haruan, ikan puyu, lama dah tak makan...

kv tak ajak kita pon...

**awak kena tag tuh..

YuszTieY berkata...

salamm..
alo laa sedaknya itik nge ike we..kito minat sgt tuh..ore kg n ado baruh padi gok ni.heheheee

tgk chek paka kain n baju tu sama sebiji nge arwoh ayoh kito..linduuu nyooooo

pB berkata...

Salam KV


raso nyor kak pB tok rajing lagi lagi makae itik sratie nie.

Teringin jugok nok tra ....

sO , nanti bilo kak pB kelik nanti , KV buleh lar belanjo kak pB ....

Intan Rosnitta berkata...

Asal cuti je, mesti ada projek makan2.

Menggamit suasana kg la kv ni...huhu. X sabar nak balik cuti sekolah nanti :)

KV berkata...

yatie,
telur itik serati mmg best!!!

cikguzue,
insyaallah, mai rumah kv, kita suh MIL masak gulai itik. Kekeke. Nak masak sendiri tak pandai. Huhu (malu)

cendawan,
tu ler, mai la rumah kite.
Aghh...kena tag kah?

tiey,
arwah ayah kv dulu pon pesen tu jgk. Tu yg kalo tgk che (atuk hubby) mmg rasa tgk arwah ayah.

kak pb,
kak pb kelik ni, mai jalae kt pasir puteh, belah pagi, nanti kv belanja kat kedai che muda. Sedap tau!

intan (sesedap je kv panggil snit, hehe)
menggamit kenangan kah?

KLMari berkata...

yerlah KV..tak penah lagi makan daging itik..tapi orang kata lagi sedap dari ayam....telur itik masak lemak penahlah rasa...Err..rendang itik order leh? hehhehhe....Alamak tengok ikan haruan, teringat ikan keli plak...harus pi carik masa lunch nanti...

Alex Lacey berkata...

tok ingak la pulok rajing makae ko dok itik ni...rajing raso sikit kot? kade2 ore Kelate bekwoh buak percik itik jugok dih?

ikae ruwe k.we tok rajing makae...tapi kalu hok sedaro maro dio rajing la...ike semile, ike keli...raso lebih kurae jah dok?

mama ranggie berkata...

mama makan ikan darat ni...

hehhee...tp itik tu lom cuba lg lah!

achik berkata...

x penah makan itik.. sedap ke kak? :)

rina berkata...

x penah makan itik... ikan haruan pun 'terpaksa' mkn masa pantang banak jer.

Zareda berkata...

KV
walaupun kak zar ni budak bandar tapi kak zar makan semua neka.. itik makan, ikan haruan makan yang peliknya hubby akak tu budak kampung plak tak makan itik, tak makan ikan haruan.. pelikkan.

Itik ni buat rendang, memanglah superb.. tak ada tandingannya...

kakLuna berkata...

aku p0n x penah makan itik..ntah la dulu2 0rg ckp 0rg Islam x leh mkn itik,sbb tu fmly aku x penah diajar,belajar mkn itik.

bila dh besar2 ni baru lah tau itik sebenarnya boleh dimakan....

日月神教-任我行 berkata...

AV,無碼,a片免費看,自拍貼圖,伊莉,微風論壇,成人聊天室,成人電影,成人文學,成人貼圖區,成人網站,一葉情貼圖片區,色情漫畫,言情小說,情色論壇,臺灣情色網,色情影片,色情,成人影城,080視訊聊天室,a片,A漫,h漫,麗的色遊戲,同志色教館,AV女優,SEX,咆哮小老鼠,85cc免費影片,正妹牆,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,情色小說,aio,成人,微風成人,做愛,成人貼圖,18成人,嘟嘟成人網,aio交友愛情館,情色文學,色情小說,色情網站,情色,A片下載,嘟嘟情人色網,成人影片,成人圖片,成人文章,成人小說,成人漫畫,視訊聊天室,a片,線上遊戲,色情遊戲,日本a片,性愛

蔥油餅Jon berkata...

徵信社,徵信,徵信,徵信社,外遇,尋人,徵信公司,徵信,抓姦,徵信,徵信社,徵信,抓姦,抓姦,外遇,尋人,徵信公司,徵信,徵信,徵信社,徵信社,徵信,徵信社,徵信,外遇,尋人,徵信公司,徵信社,抓姦,徵信,外遇,徵信社,,徵信,徵信社,徵信,徵信社,徵信,徵信,徵信社,徵信社,徵信,徵信社,徵信,徵信社,徵信,徵信社,徵信,外遇,尋人,徵信公司,徵信,徵信社,徵信社,徵信,錄音,背叛,商標,商標,GPS,離婚