Khamis, 15 Mei 2008

8 BULAN











Pejam celik pejam celik, tak sangka dina dah berumur 8 bulan 12hb mei lps. Huhu..dah nak jadi anak dara dah ek.

Dah umur 8 bulan ni mcm2 kv dpt tgk pekembangan dia.
~ dah boleh merangkak
~ suka main kejar2 ngan abg dia (naik walker lah)
~ suka mengemas (sepah2) kat dapur
~ masih hobinya makan (asal makan terus tak meragam)
~ tido mlm tak suka buai tp time tido tetap kena pakai soother (huhu)
~ cam mama dan abah dari jauh
~ Tau org panggil nama dia DINA
~ pagi2 kalo mood ok, siap senyum2 kat mama n abah time nak gi kerja. Tp kalo mood meragam, susah nak lps. Asyik nak dgn mama jer.
~ suka jalan2 (terus tak meragam) ikut perangai sapa lah tu
~ suka memilih org kalo nak dukung
~ suka membebel dan jerit2. Satu rumah tu kecoh ngan bebelan dia jek
~ Owh, gigi dua batang tu dah tumbuh 'tinggi'
~ dah try nak bangun (pegang kt kerusi) tp masih lembik
~ tak suka naik kereta lama. Harus meraung sakan.
~ Suka mandi. Siap main air tu (tepuk2 air). Kalo bawak kluar dari tab mandi dia, mesti dia berusaha nak masuk balik. Ekeke
~ tak suka rambut di shampoo
~ muka pelik kalo gosok gigi
~ rambut dah kena tocang
~ dah boleh duduk sendiri. Tp kdg2 silap landing, tergolek dok. Ahaha
apa lagi ek, lupa lah. Ekeke

Alhamdulillah. Moga dina membesar dgn sihat dan ceria sokmo.;)

24 ulasan:

Intan Rosnitta berkata...

8 bulan ek? Dah boleh jalan nanti, boleh la Dina tolong mama "kemas" rumah pulak. Mesti mama suka... :P

sya berkata...

Kejap dah 8 bulan ye... tak lam lagi dah leh tolong masak

achik berkata...

comelnya..

suka tgk gambar tido tu.. saya suka kacau anak buah tgh tido.. hehe.. ;p

KV berkata...

snit,
la ni pun sibuk tolong mengemas tau!

kak sya,
ehehe..harus berebut pisau dan bawang nanti.;P

achik,
ler, karang budak tu bangun meraung baru hang tau chik!

cendawanintim berkata...

wah, geram saya tengok dina, rasa nak cubit sajork pp gebu tuh...

kejap kan 8 bulan....

Semoga dina membesar sebagai anak yang solehah..

KLMari berkata...

Kejap aje dah 8 bulan...Sikit hari lagi berkejar kejar dengan mama nyer plak la tuh..hehehe

Zareda berkata...

nanti pejam celik pejam celik dah ulangtahun yang pertama.. kejap kan masa berlalu

KV berkata...

cendawan,
pipi dina tu, sejak hari lahir sapai ke hari ni dok gemuk gitu lah. Ehehe

klmari,
harus kejar2 sampai mama dia semput nanti.

kak zar,
tak sabar nak tgk dia boleh berjalan puloks.;)

Mak Su berkata...

lucu ek tengok keletah dorang

Ijah @ Fariza berkata...

Dulu saya bila anak-anak masih baby..selalunya dlm hati..cepatlah meniarap,pastu cepatlah cakap..pastu lagi cepatlah jalan....tapi bila semua tu diorang dah boleh buat...ah..rindunya saat diorang masih baby..sekarang nie saya suka tengok gambar anak2 masih baby...

Semoga akak dpt menikmati setiap perkembangan Dina,sebab kenangan itu yang akan kita kenang selagi hayat ...

kirana berkata...

bam bam nya pipi dia..nak2 masa tido tu..kv tak cubit2 ker..hish geram

KV berkata...

maksu,lucu jgk, tp kdg2 hangin jgk.;)

KV berkata...

ijah,
ye lah, masa kecik sbb kdg2 kita penat nak jaga dia. Tu la, untung gak ada blog. Dah besar nantti akak buleh rujuk kt blog.;)

ana,
ehehe..bukan je cubit, siap gigit2 lg tu.

Biarlah rahsia berkata...

come2 laa anak2 KV...mesti mak dia dgn abah dia pun come gak nie...

k.bie.

CikguZue berkata...

comel nye dia...rasa mak mamam pipi dia...

nanonano berkata...

eeiiiii..
paling geram tgk kat bulu mate die..
urrrghhhh !!
rase nk copy paste jek kat mate nano neh..
ekekkek :p

Kak Lady berkata...

KV...orang kata...dalam pada menangis nangis aje dulu...dah pun besar...semoga dia akan terus mencerikan hidup KV....

Tembam...geram tgk pipi dia...

mhkg berkata...

KV.. mentara tengah kecit2 neh memang besh kan amik gambo kang all the memories jerk lagih yg tinggal huhu..

HAPPYIRFA berkata...

salam kv..
emm dah besar tu bila nak bg adik kat dina(soklan maut)he he

angah berkata...

baby in deep sleep how calm...

moga dina membesar bagai johan ehehe... part rambut tu Adneen kalah la huhuhu

ADIEJIN berkata...

tak lama lagi dapat menantu...ahaksss

KV berkata...

kak bie,
kalo menurun kv harus tak comei. Akaka

cikgu zue,
bab pipi tu mmg le bam bam. Ehehe

nana,
akak pun tatau awat bulu mata dia lentik mcm pakai maskara. Semua org tegur. Tatau la menurun sapa.

kak lady,
huhu...nak lepas meragam tangis dulu mmg ler siksa jiwa n raga. La ni mmg ceria sokmo. Hehe

mambat,
tu ler, setiap detik kalo boleh nak amek gambar, Kejap je rasanya kan.

irfa,
apa? tak paham soklan weh. Akaka

angah,
rambut tu slalu masam sbb asyik berpeluh jek. Dah kena potong ngan MIL.;)

adiejin,
kekeke...dah tua rasanya dah nak dpt menantu ni.;)

KV berkata...

kak bie,
kalo menurun kv harus tak comei. Akaka

cikgu zue,
bab pipi tu mmg le bam bam. Ehehe

nana,
akak pun tatau awat bulu mata dia lentik mcm pakai maskara. Semua org tegur. Tatau la menurun sapa.

kak lady,
huhu...nak lepas meragam tangis dulu mmg ler siksa jiwa n raga. La ni mmg ceria sokmo. Hehe

mambat,
tu ler, setiap detik kalo boleh nak amek gambar, Kejap je rasanya kan.

irfa,
apa? tak paham soklan weh. Akaka

angah,
rambut tu slalu masam sbb asyik berpeluh jek. Dah kena potong ngan MIL.;)

adiejin,
kekeke...dah tua rasanya dah nak dpt menantu ni.;)

YuszTieY berkata...

salam...
cepat kan mase berlalu dah pun 8 bulan..dina dah boley merangkak yer,aysar ni baru nak belajar angkat punggung...mesti berkilat lantai umah kv dok sapu kat dina tiap hari..