Isnin, 12 Mei 2008

TAG LAGI

Apple, sebelum aku terlupa baik aku jawab tag hang dulu noks. Karang urat ingatan weng, jgn ler ko meroyan occay!

Sapa lah yg tag ko menda alah ni. Huhu

25 steps i repeat every day on normal working day.

1. Goncang2 hubby sbb alarm henfon berbunyi. Huhu. Malas nak matikan sendiri.

2. Paksa hubby gi mandi dulu.

3. Hubby dah nak solat subuh baru sibuk nak bangun. Dgn rambut mengerbang carik towel.

4. Berjalan terjungkit jungkit gi bilik air. Kaki sakit la. Seharian menampung tubuh yg berat tak berapa nak ideal. Huhu..plan nak diet asyik kantaoi jek.

5. Sangkut tuala. Bukak paip.

6. Capai berus gigi dan gosok.

7. Mandi 3-4 gayung. Huhu. Sejuk ok!

8. Ambik wujuk.

9. solat subuh

10. On iron

11. Cari iron board bawah cot dina

12. Cari hubby punya baju keje

13. Cari kv punya baju nak iron hat mana

14. Cari tudung

15. Iron baju2.

16. Pakai deodorant n parfume

17. Sikat rambut.

18. Basuh popo dina (setiap pagi occay, berjadual sungguh ebok tu)

19. Pakai diapers n baju dina

20. taruk dina dlm walker

21. Pakai baju

22. Mekap skt. Kalo rajin tenyeh la apa yg patut. Kalo malas pakai lipstik je. Sempoi kan?

23. Cari henbeg mana yg sesuai ngan baju. Ewaah

24. Bagi duit skolah danish

25. Cari kasut mana yg sesuai ngan henbeg

26. Cium dan babai anak2.

27. Naik kete. Of course la hubby yg drive kan. Nama lg keje satu ofis.

28. Singgah beli sarapan nasik lauk itik campur kaki ayam gulai kat kedai che muda gulai kawah.

29. Panak cerek. Masak air.

30. Sarapan ler. Pastu wat la keje

Tudiah, sampai 30 aku kasi apple woi. Ahaha. Aci dak?

So, kv nak tag :
1. Kak PB (lama dah tak menyusahkan dia)

2. Luna (sbb dia bizi sokmo)

3. oren (sbb dia mesti kalut ngan anak2 kecik)

4. cendawan (saja nak nyusahkan dia)

5. kirana (kes balas dendam sbb dia tag kv, ahahaha)

ok, sila buat yer kenkawan!

27 ulasan:

Mak Su berkata...

ada sambung tido tak sebelum sampai ke opis?

bat berkata...

mek konpius sebab dier masak ayor kat opis kaedahnya..huhu.. siap ada cerek bagai cam kat umah

tapikan sarapan dier tuh maks teruja okes.. meks sekadar susu + sandwiches sajour huhu

CikguZue berkata...

salam ziarah

sibuk pagi2 gi kerja,kan

Kak Lady berkata...

KV...SELAMAT HARI IBU...

Tak tahan bab baca...rambut mengerbang tu...hahahahah...*mcm sama je*

Patutle KV rajin beli handbag ngan kasut..suka matching2 gitu...caya lah...heheheh

Mummy Rizq berkata...

pepagi tu baru sibuk nak gosok baju?? kalo aku dah terlewat ke ofis dah tu!!!

lindosh berkata...

panjangnyee oiiiii

YuszTieY berkata...

bab balas dendam kat kirana tu kesian nya...baca ore kena tag best kan ..padahal ore tag saya tak buuat2 lagi..heheheheeebestnya nasi gulai itik lamo tok make...linduuu weeehh

KV berkata...

maksu,
eh, kalo hari cuti harus tido balik. Tu pun kalo dina tak bangun lg. Ekeke

mamabat,
hiks, kt ofis kite ni ada 3 pantry tau! Keless kan?
Sarapan org kelantan ni makanan berat2 tau. Takde yg ringan2. Hihi

cikgu zue,
biasa lah tu. sibuk la sbb malas nak buat persiapan awal. Ehehe

kak lady,
huhu...rambut mengerbang tak hengat tu. Buruk sih!
Alah, beli kasut n henbeg pun yg murah2 jer!

mar,
ada jgk aku gosok mlm sblm, tp kalo malas atau penat aku gogok belh pagi. Kdg2 merah punch kad. Eheehe

linda,
cer cuba aak buat tag ni. Ahaha. Akak tag awak tau! Extra tag.

tiey,
alah, saja akak sakat kirana tu. Bukannya balas dendam. Hehe

AppleB berkata...

30 steps?? wah! terlebih suda..

mek sepatutnya melerets sampai 40 steps tp mek reti control diri ok bukan mcm ko ahhahhahahahhahah.

tp bab sarapan tu yg mmg sakit ati je baca..mencik la! huhuhuhuhuhu

KV berkata...

appleb,
kan? MIntak 25, aku bagi 30. Hambek ko! Ekeke
weh, sarapan kat sini mmg gitu, aku nak wat lagu mana.

YuszTieY berkata...

kv...ore tag kv tu..ambik la kat umah kito tu

achik berkata...

salam kak KV..

wah, siap bagi extra 5 lagi.. hehe.. cam peksa dulu kalau soalan yang suh senaraikan tu, slalunya mesti bagi extra jawapan.. kunun2 back up.. ekeke.. ;)

kirana berkata...

adoiiii kena tag!jenuh nk ngingat apa menda la saye buat huhuhuhuuuhu

miss_tree berkata...

heheheheh..sungguh detail.
kak KV, kad wangi lambat lagi lah..
colan2nya pun tak ada..
huhuhuhu..

KV berkata...

tiey,
kena tag lagi kah? Adoi..takpe, lps ni akak pi tgk.

salam chikstar,
harus la sindrom tak nak kalah. Siap bagi extra kan. Hihi

ana,
alah, pejam mata, taip je la.

cik pokok,
dah kurang bizi kah?
Ehehe..saje je ngusik pasal kad wangi tu. Kut2 mengena. Ahaha

Sastri berkata...

salam kak KV...

terima kasih kerana prihatin... kepada blogger Apple juga... baru tahu dia baca blog sas... terima kasih... :)

KV berkata...

sas,
akak sentiasa prihatin tau! Ekeke
Tabah dan kuat kan semangat occay!
Chaiyokkk!!!!

Intan Rosnitta berkata...

hahaha kv...
Sampai 25+5 step kaedahnya. Part yg no.1 tu kita sama. Mata pejam tapi leh goncang2 cik abe suruh off kan alarm...heheh :)

cendawanintim berkata...

wah, saya kena tag, nanti malam saya buat erk...

KV berkata...

snit,
tu bab matikan alarm, nak kunci jam pun kv tatau. Semua hubby yg buat. Ekeke

cendawan,
haa!! kena buat tau!

Zareda berkata...

baca blog orang, semua isteri bangun dulu dari hubby, tapi kak zar plak hubby akak bangun dulu siap baca Al-Quran bagai kol 6.30 baru akak bangun... hik..hik..hik.. aci dak?

tapi part paling bes siap carik hand bag match ngan baju t.. ahhaha kalau akak zar dah sure terbarai barang barang dalam beg...

KV berkata...

kak zar,
kv mmg hubby yg bangun dulu. walo pun di hari minggu. Ehehe
Pasai beg tu, mmg kv kdg2 lupa brg2 yg kv ada except henfon dgn purse la. Bila nak guna beg lain baru perasan ada brg dlm beg tu.

Helena berkata...

Selamat Hari Ibu..... just saw pics of arwah your mom kat hospital tu..... sebak pulak tengok...

take care.

Kaklong Syikin berkata...

salam,

bagusnya dpt suami ikut aje cakap kv hihi

Alinlai berkata...

:) breakfast sedapnya... isk isk isk

KV berkata...

helena,
TQ. Slamat hari ibu jugak.
Gambar arwah mak tu adalah antara kenangan terakhir kami bersama arwah.

KV berkata...

alinlai,
wehehe... kat sini mmg jenis gitu sarapannya.;)