Isnin, 3 Mac 2008

MATA pt2

Hari mata kv ada lg denyutan. Tp makin kurang. Bila kurang berdenyut, kurang la kv pikir yg karut marut.


Balik keje kemarin, dina demam lg. Sehari be4 tu mata dia bertaik. Bengkak2 kelopak mata dia dan mula merah2. Kalo danish, tu tandanya nak demam. Mmg 2 bradik ni lbh kurang jek.


Slalu kalo demam, dina ok2 jek. Biasa la ada peel skt2. Tp kemarin, merengek je. Dukung ke hulu hilir pun tak jadi. Biasa kalo dukung dia siap gelak2 lg. Tp kemarin takmo layan sapa pun yg agah. Hanya abg dia jek dia layan. Siap ketawa terkekeh lg tu. Cubit kang!


Tido 2 minit pastu sedar balik dan mula melalak. Mata kv dah la tak berenti denyut2. Lagi la kv pikir mcm2. Mmg risau tahap melampau kv rasa. Luah perasaan kt hubby. Hubby plk ckp yg dia takde rasa pape. Cam ok jek. Sejuk kjp hati k.


Mcm2 pikir, budak ni nak naik campak ke, nak tumbuh gigi ke. Ntah le. Pastu pikit yg lg extreme. Huhu


Sampai jam 9 mlm dina masih takmo tido. Susu pun takmo. Hubby ajak pi klnik beli ubat demam dina. Kut2 dia nak lentok dlm kete. Tp non ado. On d way blk tu mmg dia meraung tk hengat. Sampai kv tatau nak wat pe. Biarkan dia guling2 badan dia lps perasaan. Huhuhu...


Sampai kt rumah terus taruk dlm buai. Dan2 tu jgk dia tido. Alhamdulillah. Ubat montot awai2 lg dh cucuk. Dh pesan ngan hubby, mlm ni ready utk tak tido. Tp alhamdulillah dia tido cam biasa. Bangun menyusu sekali je. Pastu merengek bila soother dia tercabut. Baik sungguh anak mama. Kekeke


Nak mai keje pagi td, dia belum bangun pun. Biasa dia bangkit awal. Penat kut. Tp bila geng dia si danial tu meraung td, baru kv tau yg danial baru demam. Agaknya berjangkit dgn dina kut sbb dorang dok rumah pengasuh yg sama.


Harapnya dina demam biasa je kan. Risau lah. Dah sebulan lbh asyik demam on n off.
Hobi terbaru (sebenarnya dah lama) makan tangan.

10 ulasan:

nanonano berkata...

huhuhu..
asal mate denyut sket mule la nk pikir yg karut2,
cube la pikir yg positif sket..
maybe tu urutan tuk mate,
dan urutan tu baek tuk mate ke,
agagggagaaa...
;p

kasutVincci berkata...

nanonanO,
agagagagaaa...
;P

mama ranggie berkata...

bb memang tu kak...

on off demam die...

tp tgk bb gak...

ade tu suah nak demam..

YuszTieY berkata...

salamm...
siannya kat dina n danial..asyik dok on n off jer demam tu...moga pahni hilang la tuuuu..

Zareda berkata...

KV
jangan pikir bukan bukan sangat.

Orang kg kata sekarang ni musim pokok kawin so memang musim demam dan selsema

Oren... berkata...

kata org la kan, bebudak nih demam sbb nak berakal..naufal pun sama gak..on off demam..ubat demam tu mmg spare la kat umah dan nurseri...

Mak Su berkata...

sabarlah.. demam biasa je anak tu kot. antibiotik ada tak?

pasal mata tu tak tahu ler... jgn fikir buruk sangat

kasutVincci berkata...

mama,
mmg gitu lah kan. Demam ni mmg biasa ngan baby dan budak2.

yus,
alhamdulillah kelmarin dah ok. Kembali ceria.;)

kak zar,
tu la, takmo pikir yg tak elok, tp hantu syaitan ni asyik duk usik sokmo. Kena kuat iman ni!

oren,
aku pun mmg stok ubat bebudak tu ada sokmo. Tapi kali ni kehabisan ubat la pulak sbb asyik demam jek.

maksu,
mmg ubat demam, batuk, selsema dan antibiotik ada semua.
Pasal mata tu tak yah pikir sgt lah kan.Huhu

WanHidayat berkata...

Salam.....mmg betul, sakit mata bila kita pk...mcm byk penyakit jeak kan...get well soon of ur kids..

kasutVincci berkata...

wan,
'dia' punya denyutan tu, rasa macam kelopak mata akak kena drill. Huhu