Rabu, 19 Mac 2008

klip rambut

Kv kdg2 geram tau ngan perangai danish tau. Kao beli apa2 kt adik mesti dia kecoh suh beli kan dia sama.

Macam2 hal budak tu kan. Tp yg bagusnya, dia tak ambik yg adik punya. Dia tunggu kami beli kan yg lain utk dia.

Salah satu kes, klip rambut. Rambut dina kan tumbuh bahagian atas je. Kt bwh2 tu ada kureng. So, yg lebat kt atas tu terpaksa lh kaver yg nipis kt bawah tu. MIL dh brapa kali sound suh potong rambut dia. Kami wat derk je. Hehe

Rambut kt depan tu dah pjg, kena la klip. Nampak kemas skt kan.


Masalahnya, danish kecoh suh kv beli kan klip rambut kt dia jugak. Oh, sungguh tak mengerti masalah gender budak ni tau.

BIla ckp yg dia boy, klip rambut utk girl, dia terlopong je. Ntah paham ntah tdk. Janji dia diam kan.

Hehe..masalahnya , tang mana la nak klip kan rambut dia. Rambut dia alwiz ala2 mawi tu kan. Eish...tak suka lah mawi. Kui kui kui. Jgn mare..

20 ulasan:

cikdinz berkata...

lain mcm lak pembawakan nya...

happyirfa berkata...

SALAM KV..
alah samalah dgn hero kenit.tp ni terbalik.adik nak ikut kakak.kalau kakak pakai tudung,dia pun nak pakai tudung jugak.kakak pakai cekak pun dia nak jugak.pening paler.byk kali cakap dia tu boy bukan girl.harap2 dah besar dia paham.sekarang ni baru 3 tahun layan jelah

rina berkata...

pasni startlah kv meroyan ngan sepit2 rambut...

Kak Lady berkata...

Ada anak perempuan kecik ni best kan...dpt belikan macam2 untuk diorang...

Hehehe...danish pun nak pakai kepit rambut eh?

Sastri berkata...

keskeskes... danish pun nak pakai klip ek... :D

Zareda berkata...

kak zar dulu pun mase Ika baby, meroyan jugak beli sepit rambut dan baby headband.. sanggup ko naik bus pi petaling street semata mata nak beli headband yang rambu ramba dan warna warni tu...

Bab danish tu belikan dia sepit pas tu sepit kat tinger die.. hehhe sure dia serik kots..

Multifuncional berkata...

Hello. This post is likeable, and your blog is very interesting, congratulations :-). I will add in my blogroll =). If possible gives a last there on my blog, it is about the Impressora e Multifuncional, I hope you enjoy. The address is http://impressora-multifuncional.blogspot.com. A hug.

Manjlara berkata...

kiutnyer ^_^ sib baik kat pc, boleh la pandang lama2 hehehe!

lindosh berkata...

kecik2 dah pandai kepit rambot.. mak dia la neh ngajo eheh

@in berkata...

bulu matanya sangat lentik ek...

mama ranggie berkata...

sabor ajelah...

Ungku Nor berkata...

masa Anjib kekecik dulu, bila orang tanya,
"ni laki ke pompuaann??"
(sebab rope dia mmg macam pompuan)
dan dia spontan je jawab,
"pompuaannn"

maka meroyan la kitaorg nak betulkan stetment dia tiap kali ada orang tanya macam tu..hehehe

ADIEJIN berkata...

nak sepit rambut gak..nak yg kaler pink..buleh ko dok ?

nanonano berkata...

alahai jgn diajar die pakai klip rmbut,
kan berkenan nk pakai tudung plak pasni..
silap2 hb nk pordah skali
:p

Kaklong Syikin berkata...

salam,

kalau kv nak tau, mmg sian kat anak lelaki sbb depa mana ada aksesori cam anak2 pompuan. mcm kes anak akaklah, kalau akak belikan girls getah ke, sepit rambut ke, akak bgtau yg boy dia tak dpt sbb dia lelaki, x pakai benda2 ni. mmg kesian tgk dia, tp nak wt camnerkan..

Shakadal berkata...

See here or here

green apple berkata...

berani mati punya statement ok.

dalam donia ni ko jgn sebut ko tak suka MAWI or SITI, konfem kena maki okkkk.

aku tak suka MAWI ngan SITI.
Sila maki.

KV berkata...

cik dinz,
wakaka... asal beli apa barang utk adik mesti dia pun nak jugak. Lagi pun dia tatau lg perbezaan gender. Kita lh yg kena betul kan.

irfa,
tu lh kan, beli mankuk nestum pun dia nak jugak, baby bites adik pun dia pulun jgk. Pastu siap ckp, apa yg mama n abah buat kt adik tu, masa dia kecik dulu pun kami buat benda yg sama dekat dia. Kami ia kan aje. Hehe

rina,
rasa nya tak lah kut. Takat biasa2 je. Rimas kv tgk yg pelik2 tu.;P

kak lady,
bukan kepit rambut je, benda lain pun dia nak jugak. Asal beli kan kt adik je. Hehe

sas,
danish tu mmg kaki lawak tau!

kak zar,
wah, sanggup naik bas meredah PS butik tu. Hehe. Seb baik kv tak suka headband yg rambu ramba tu.;P

manjlara,
pandang ler.;)

dosh,
akak terpaksa. Hehe..alasan takmo potong rambut anak dara.;)

@in,
hehe...lentik yer?

mama,
sabor je lah mama kan. Hik hik

kak ungku,
kv pun meroyan tau bagi tau yg dia tu boy, bukan girl. Wakaka...mek takut!

adiejin,
nok wat gapo la sepit rambut kala pink tu?

nana,
ko jgn dik. Hik hik hik

kak long,
a'a kesian, tp nak wat camne kan?;)

green apple,
hiks, brani mati kah?

Mommy Lily berkata...

ape la danish nih...pakaikan skirt baru tau ..hiiiihii...

KV berkata...

mommy lily,
hehe..jgn la. Selisih tau!