Rabu, 26 Mac 2008

BORONG

Wah, tajuk mcm dasyat. Hehe

Sbb dh masuk gaji kan, kami pun rancang lah nak beli keperluan anak2. Apa lg susu dan lampin pakai buang la. Ada satu dua supermarket tu sales hingga khamis (besok). Kami pun bergegas la pi sana ptg kemarin. Kejar masa sbb nak solat maghrib kt rumah.

Harus lah bekal dina kena bawak. Plg lewat jam 7.30 dh kena suap. Kalo tak, sure melalak kelaparan dia. Hehe


Danish dok belakang. Slalu konker nk dok depan. Masa pegi je lah. Masa balik tetap nak dok dpn jgk.

Dina yg super aktif. Dlm kete tu satu saat pn tak dok diam. Aduh..pening weh.

Mula2 beli baby bites ni. Stok sebulan terus. Wakaka. Makanan sampingan utk dina selain nestum n bubur.


Susu. Alahai, baru je tukar susu susulan, ingat boleh jimat belanja skt. Nan ado sbb susu dah naik rege. Tp sempat beli yg ni.Harga lama. Stok sebulan terus. Rasanya tk habis kut sbb dina dah tak kuat menyusu sgt.

Ni pulak stok diapers sebulan utk dina n danish. Awat la semua brg budak2 asyik naik rege jer. Pet2 ni pun dah 32++. Tp ada sales jd 26 jek. Byk blh save tu. Hik hik. Kalo yg danish tu tk habis kut sebulan sbb dia pakai mlm jer. Bila la budak ni nk bebas diapers. Heeheh. Padahal kv malas nak kejut dia mlm2.

Yg penting, menan utk danish tetap kena beli jgk. Hadiah rajin gi skolah. Boleh gitu? Wakakak

Kren kecik utk danish. Tersengih sengih jer.

Dlm masa satu jam tu, sempat gak sambar jeans selai. Yg murah2 jer. Lagi pn less 70%. Beli kaler hitam sbb kv takdak jeans kaler itam.

Ingat nk tgk kaftan budak2 kecik utk org tu. Tp peniaga tk ramai la. Kemarin hujan lebat sampai kn tempat ofis kv keje tu byk kawasan banjir. Huhu..tk sangka sungguh. Tgh kemarau membahang ni boleh banjir la puloks. Noks, nanti lah aku tgk kt pasar minggu pulak.;P

Oh, sempat beli telur gred A hanya RM 5/30 biji. Awat la org tu jual murah sgt.

Hehe..syok nya shopping brg2 murah.;) Tp penat la ke hulu hilir naik supermarket gara2 nk grab brg murah. Seb baik dekat2 jer.

p/s: maaf lah yer kalo en3 ni boring. Takdak idea kaedahnya. HUhu


20 ulasan:

bat berkata...

jeles aa KV.. asyikla mung dpt rege2 borong neh.. huhu

*tengok tabung unta maks*

cendawanintim berkata...

apa boring lak...best pe, n3 bergambo lagik...anyway...slamat bershopping...dan lagi...dan lagi...hikhik

happyirfa berkata...

salam kv..
aku dah gaji jugak tp x sempat gi beli barang dapur lagi.ptg nilah kot.semua barang naik rege.barang budak lagi mahal dr barangan mak bapak budak.cuma sib baik anak2 aku dah pakai diapers.cuma susu je wajib beli.nak komen pasal telur tu..rm5/30 biji..murah gila..

rina berkata...

plan arini nk p borong susu & diapers. sib baiklah yg abg dh bebas dr diapers. jimat skit belanja.

Mak Su berkata...

kami plaks akan berborong sakan weekend ni, stok lampin pakai buang of course kena byk (sbb baby w dulu2 tak leh pakai lampin biasa, naik ruam2). aduh...poketku.

miss_tree berkata...

kat pantai timur ko?
ehhh.. ko billion?
bestnyaaaa shopping..

sekak bulehgaji nih separuh habih ko bills jah..
huhuhuhuhuhu...

Apple Pie berkata...

sakit hatiku nengok org dah pi sopping brg2 keperluan time sale lak tuh. mek neh gaji pun belum nampak bayang...ada 4 hengget sajork dalam beg duit ni ha huhuhuhuhuhu

*dok tenung sambil meratapi tag harga diapers & susu kat sini*

kaftan tu bebila la ko cek, tak urgent pun

Mummy Rizq berkata...

baby bites tu, rizq suka yg kaler hijau.. tp dulu la. now dia dah tak makan dah..

diapers pun dah lama berenti pakai. semua biz dalam toilet.. so jimat lah kawe...

Ungku Nor berkata...

erkk..danish pakai diapers lagi?
hehehe..terpanjat akak.

p/s jeruk pauh weiii..jeruk pauuuhhhh!!
;p

@in berkata...

murah betul telur tu ek..
biasa la ni..dapat gaji terus shopping kan. ada anak kecik memang senang beli stok sebulan. tak yah pi kedai selalu.

KV berkata...

mami rizq,
alahai..nampaknya aku kena train danish bangun malam la nak bizzz. Hehe

kak ungku,
danish pakai tu sbb mak dia malas nak bawakkan dia pi toilet mlm2. Hehe...
jeruk pauh wei..jeruk pauh. Ahaha

@in,
slalunya kami tk beli stok sebulan. Tp bila dh ada sales cenggini, sambar terus lah. Hehe
Telur murah tu first time kv jumpa.

nanonano berkata...

kije goment ek?
dah gaji smlm,
huwaaa..
mendengki, kite kene tggu mggu dpn baru gaji,
aishhh..lambat je mggu ni berlalu..
sbagai kakak,
tlg simpati kat adek,
hulur 50 jd dahh..
lallalallalaaa~

nasazfrog... berkata...

shopping jgn tak shopping kv,:)

mama ranggie berkata...

jom kite ramai2 g soping...

hehehe..mama soping pakai duit hubby dulu...gaji mama lambat lor...

;P

Yatie berkata...

haah la KV, mmg boring ... wakakaka .. apa cerita beli diapers ngan susu aje neih .. hahahaha... ampunnnnn ...

Alinlai berkata...

wah borong sakan namanya... best kan shopping, macam nak shopping je tetiap hari ke ke ke

YuszTieY berkata...

borong sakan tu kv...tu baru brg anak 22,,brg dapur takan tak pi borong sama..murah tul telur rm 5/30 biji..kena call mak kat mesia nih suh p borong telur jugak kat pasaraya tu...kb mall ke pantai timur ke ko bersatu..

KV berkata...

nana,
alahai sianna org lambat dpt gaji. Weh, lambat dpt lambat la abih, cepat dpt cepat abih tau! Sama jer.

nasazfrog,
hehe

mama,
lg best shopping kalo pakai duit org. ;)

yatie,
ye lah, crita beli susu pun kecoh kt blog kan? Ahahaha

alinlai,
ada masa2 jer memborong. Ada masa beli skt2 jer.

yusztiey,
telur tu org jual kt pasar mlm. Jalan dr pantai timur nak gi ke bersatu. Dgn kete kancil jer.;)

Oren... berkata...

huwaaa..gaji dah abesss......

kirana berkata...

duit gaji dok skajap jer dlm bank..
pahtu dh jadi hak milik org dh duit tu huhuhuhuhuu