Rabu, 27 Februari 2008

SUATU PAGI DI BANK

Bukan pagi kut, dah pkl 11 lebih.

Kv dah lama berhasrat nk bukak akaun c*mb. BUkan ada kelebihan apa pun. Sekadar utk kemudahan tambahan buat kv n hubby. Kv hanya ada satu akaun selain asb. Akaun gaji. Itu pun bank org kampung. Hik hik

Masa skolah dulu kan terima biasiswa. Teruskan je lah akaun tu bila keje pun. Tp masa belajar kt skudai dulu ada bukak BBMB (zaman dulu dih) utk terima loan belajar. Abih belajar, akaun tu pun senyap mcm tu. Bila nk aktifkan balik, org bank ckp perlu aktifkan tempat akaun dibukak. Mamp*s kv nak pegi skudai balik semata mata nk aktifkan akaun tu. Huhu

Sekarang dah tukar sampai jadi C*MB pu kan. Hik hik. Punya la jakun tak hengat. Kv benarnya malas nak gi bayar bil2 kt kaunter. Kalo ada perbankan internet bolah bayar dgn klik jer kan. Hari ni, dgn semangat berkobar kobar, ajak hubby temankan (nak kena teman jgk tu). Padahal betul2 depan ofis jek.

Mula2 tu salinan ic kv bawak satu je. Kena kluar gi fotostat 1 lg sbb dia org nak pakai 2 salinan. Pastu dok isi form tu, baru perasan ic ori tertinggal kt mesin fotostat ofs. Hoho...rasa cam mengong jek. Hubby lak jd mangsa gi ambik ic tu. Pastu bila tgk alamat kv dlm jajahan kb, tak boleh la plk. Tukar alamat ofis. Kalo tak kena pi bukak kt kb nun. Satu kerja plk nak gi sana kan.

Ingatnya nak taruk RM 250 je utk bukak akaun. Tp hubby plaks tergatal tanya pasal deposit dream n drives tu (betul ke ni, hiks). Org tu ckp taruk 500 dh boleh buat satu cabutan. Taruk 4000 boleh 8 cabutan. Hah, yer lah tu! Tarikh tutup peraduan 29 ni. Lusa beb! Terus hubby berminat. Gi injek duit skt. Tak pasai2 kena potong singgit sbb ambik kt bank org kan. Eh, mana la tau kv menang merc a170 (ada ker?). Fuhh...angan2 sakan ni!! Hhaaha..doa kan kv yek!

Dah sudah tu, pegawai bank panggil plaks tanya pasai cc. Hoho..takmo lh, dah ada satu. Takmo tambah lg. Bukannya guna sgt pon. Tp kesian gak kt pegawai bank tu kan (mcm dia yg bayar gaji kv) hubby pun angguk kan aje. Lg pun dah kenal2 sbb dorang ni park kete dlm kawasan ofis kami. Free sepanjang hayat katanya (yuran tahunan la tu).

Alahamdulillah, dpt jgk setel kt bank tu before tgh hari. Huhu..dpt jgk kv akaun perbankan internet. Lps ni tak yah beratur di kaunter lagi. Best kan?

8 ulasan:

Oren... berkata...

kalo menang itu merc, jgn lupa bawak aku pi ronda2 ek..

kasutVincci berkata...

ahaha...oren, mesti! Janji ko tolong doa kan aku! Kekeke

pB berkata...

Salam

kenapa C*MB?
Kenapa tidak Bank Islam??

ngeh ngeh ..
sajo jah ngo'sek kV.

- tety - berkata...

setia ngn bank rimau... huhuhu

kasutVincci berkata...

kak pb,
tau eh, padahal bank islam selang satu bangunan jah dr ofis kv tu. CC pn guna bak islam. Huhu

tety,
sini dah takdok bank rimau, kena tutup abih. Tok maju kata nyph. Hehe

Apple Pie berkata...

oh berjaya jugak ko bukak akaun kat situ. ingatkan hangat2 taik ayam je hahahahaha.

weh nnti inform aku yach.

nanonano berkata...

ha ! buat pe tu..
brangan la tu..


kekkeke~
:p

kasutVincci berkata...

apple,
ala, nanti lah, ada masa aku sms ler

nana,
kalo akak menang a 170 tu mmg masyukk laa. Kekeke