Isnin, 25 Februari 2008

putus

haiyyooh....2 hari (sehari setengah benor nya) tak boleh online, dunia ku rasa tak bermaya. Huhu....

Adik mas, sori putus ym kemarin ek!

Sampai nak wat en3 ni pun tatau nak taip apa. Byk benda nak cerita tp tak tau nak mula dr mana. Satu2 okeh!



Rabu

Tak sempat selesai gotong royong kakak kv call bagitau mak sedara kv meninggal. Huhu..Tuhan menguji takkan berhenti. Inalillah buat arwah, semoga rohnya dicucuri rahmat.



Khamis

Sekali lagi blk rumah arwah mak sbb kakak kv (yg sakit tu) makin nazak. Kesian melihat penderitaan dia.

Kak pb siap sms tanya bakpo tok wat en3. Huhu. Nasib baik alsan diterima. Kes kes kes.



Jumaat

Pegi tesco belah pagi. Cari barang dapur katanya.

Dua beradik tu kat tesco.


Petang plk cuba try test gi kampung hadhari. Hah..tudiah, jem berkilo kilo katanya. Terus pusing balik.

Sabtu

Lepak kat rumah belah pagi sambil main masak2.

Petang gi beli susu, baby bites dan pampers dina n danish. Sudah tu singgah kb mall jap. Layan perasaan. 'Gaduh' nak balik sbb dh lewat nak solat asar.



Ahad

Lewat masuk ofis sbb gi injek irdina maisarah imunaisasi 5 bulan. Terlewat sbb dina asyik demam jek. Doc tak injek dua belah paha. So, 2 minggu atau lebih kena dtg blk utk suntikan yg satu lagi.

Dina dah mula nak meragam. Boring tunggu doktor. Padahal dpt nombor satu tu

Bagi susu baru diam kejap.

Lps hantar dina blk terus nak gi kerja. Sampai area ofis, haha tudiah...kami sesat dlm 'kampung' sendiri. Nak masuk ofis tk dpt sbb semua jln depan ofis kv ditutup. Dah la jem tak hengat gara2 penamaan calon. Pusing2 sampai pening baru jumpa jalan masuk. Adventures sungguh!


Keadaan yg sikit kalut (sikit je tau!) on d way nk gi ofis kv tu.


Ingat nak layan tgk perarakan penamaan calon, tp non ado! Auditor plk yg mai nak meng odit. Huhu..lepak kt ofis sambil intai jauh2 org dok usung bendera hijau dan biru. Mcm2 pesen ada eh. Set2 puteri bergaya sakan beb! Mcm nk gi dinner bagai tuh. Hehe


Nampak tak set2 puteri tu? Hik hik

17 ulasan:

mama ranggie berkata...

lain streamyx ni memang megonglah kak...

selalu je buat hal...

happyirfa berkata...

salam kv..
rugi raso x daftar.kalu tidok buleh kelik ngundi.hu hu

Mommy Lily berkata...

bestnya mcm2 ada kt kb tu skrg ye...ala2 kl dah...rambut anak kv lebat la tk mcm lily...jeles nie...apa rahsianya?

kasutVincci berkata...

mama,
tu lah kan. Ingat dah kena sabotaj ke hapa sbb semua pc hang time penamaan calon tu. HUhu

irfa,
ruginya. Kalo tak dpt duit tambang. Hehe

mommy lily,
rambut dina tu takde la lebat sgt. Ala2 samy vellu gitu kan. Kat atas je lebat n pjg. Kat bawah n sisi takde. Hehe

Apple Pie berkata...

set2 puteri tu masa tlg mangsa tsunami pun pakai lawa2 mcm pi kenduri kawen ok. tak heran dah ahhahahahahaha

kasutVincci berkata...

apple,
gitu kah? Haha

nanonano berkata...

sni pun kadang tenet selowwwww yg amat..
grrrr...
xsenang duduk klu xley on9 kan?
hiks :p
parah2

kasutVincci berkata...

nana,
betul!!!

pB berkata...

melawa tapi tak kena tempat ...

kasutVincci berkata...

kak pb,
menten mampan tuh! hik hik

Mak Su berkata...

wa.. berkilo-kilo jemnyer..dahsat. sabar ya kv tentang dugaan dari Yang Maha Esa tu

Kak Lady berkata...

Innalillahi waina ilaihirajiun...

Semoga roh mak sedara KV di cucuri rahmat hendaknya...


Semoga KV akan lebih tabah menghadapi dugaan yang tak henti2 dariNYA ....

kasutVincci berkata...

maksu,
dugaan bertimpa timpa kan. Insyaallah kami tabah dan redha.

kak lady,
terima kasih atas doa.:)

Alex Lacey berkata...

KV, k.we tidok ngundi kat Kelate...namo ado kat Kemaman...insyaAllah balik Kemaman utk ngundi...

Blog k.we hok ari tu tuh, tak dok ggapo satu pung...ingat tok sir delete, nok tutup jah...tapi gak, ore ssemo ingak tu blog baru k.we...hehehe...k.we pung delete la...ni url baru: beraliharah.blogspot.com

Alinlai berkata...

alahai...dugaan sungguh :(
tak pe... makin diduga makin kita kuat... ke ke ke... puteri yang vogue gitu!

NBK466 berkata...

Wahhh..musti meriah keadaan disaat nak pilihanraya kat sana ek... LEbih banyak bulan mengambang ker banyak dacing (bendera ler) kat sana? he..he.he..

fizz berkata...

salam kv..

wah banyak mende skali nk citer eks, siap ade ringkasan, sy xpenah lg g perkampungan hadhari, teringin jugak nk g, tapi bila memikirkan ke"jem"mannya, jd malas pulak ..huhu