Khamis, 28 Februari 2008

ANGGUR

Pagi ni kan pasar minggu depan ofis kv ni. Kecoh pasai ada peniaga lelong anggur. Memula tu tk percaya sbb mamat tu mmg jual brg lelong tp slalunya barang lain mcm kain baju, brg letrik, pinggan mangkuk dan alatan rumah lain. Brg banjir lah. Barang kedai terbakar lah. Tak pernah jual buah pun!

Tp bila tgk org lain bimbit berkotak kotak anggur, kami pun hehehe... berdesup pegi tgk sama.

Hoho...ada 3 jenis anggur. Merah, hijau dan hitam. Semuanya best. Tatau nak pilih yg mana. Last2 try punya try (hiks..tuan dia kedekut tahi idung masin, bagi sorang try sebijik jer), kami pilih anggur hitam.

Masa tu awal lg, so boleh pilih kotak yg masih elok. Kotak elok isi nya elok lah kan. Ceritanya, anggur2 ni nk di hantar kpd pasaraya giant tp lori terbalik. Terpaksa la tolak murah2. Satu kotak 4 1/2 kilo. Dorang jual ngan harga RM 25. Best kan. Murah sgt.

Kotak yg kv pilih tu langsung buah tak kemek. Best wooo. Terkejut badak hubby bila kv ckp anggur tu murah. Terus nk gi beli sekotak lagi. Tamak tu! Tp bila pikir blk, bukan nya abih makan pun kalo byk2 (tp kalo derma kt org baik juga kan =P). So tak jadi beli. Takut peti ais je dok makan.


Jemput lah makan anggur.;)

17 ulasan:

Mummy Rizq berkata...

ermm.. sedap.. rizq pun kalau dapat anggur kemain suka lagi!

Oren... berkata...

loorr..ingatkan jadik le nak beli lagi sekotak buat sedekah....

mama ranggie berkata...

kalo banyak sngt lebih,post lah kat mama ni k!

keluaq air liuq tgk buah tu ranum...

uuwwaaaa.....

Biarlah rahsia berkata...

mcm menarik aje pasar minggu kat opis KV ni...kat mana tu..k.bie nk pi laa sekali...

blackpurple @ jowopinter berkata...

Saya kalau anggur memang pantang. Pantang nampak! Hehehe!

Apple Pie berkata...

boleh la si baby dina tuh makan anggur malam ni. mesti dia suka. manis2 gitu. dan supaya senang berak ahahhahaahha

Mak Su berkata...

uwaaaa....nak tanam anggur kat pasu boleh tak?

Alex Lacey berkata...

salah satu favourite fruit k.we tuuuuu......bestnya....

pB berkata...

aiks ...


mano hilae komen kak pB nie???

keno bu'ae doh kor???


sadisnyerrrrr ...

Darling berkata...

napa tak sedekah kat darl skit hehe

kirana berkata...

hai kv ..salam kenalan
syiok tgk kv shoping ..murah2 gile brg

rina berkata...

sedap tu... nak2 kalu manih

Aku Bukan Bidadari berkata...

wah lazatnya!

Mommy Lily berkata...

bestnya.... buah2 lain tkder pulak yee

nanonano berkata...

hoh??
die rembat mane anggur2 tu sume smpaikan jual murah2 tu??
huhuhu..
tp bes ar..fresh2 lg nmpak..

Sastri berkata...

anggur! buah kegemaran sas... nak2 lagi yang berwarna hitam dan tak berbiji serta manis... sedapppp... yang hijau biasanya masam2... jadi kurang suka... :D

kasutVincci berkata...

mar,
danish pun suka. Mmg berbaloi lh kalo beli anggur!

oren,
hik hik..tak jadi nak bersedekah. Hubby gi jgk tgk tp byk tinggal yg dah kemek. Tak sampai hati lak nak beli.;}

mama,
agaknya bila dah sampai ke tangan mama dah embik buah tu. Huhu

kak bie,
pasar minggu ni setiap khamis. Depan ofis kv jer. Minggu ni dorang nak lelong perabut plaks. Tp rasanya tak bawak mai pasar minggu kut, kena gi kedai dorang lah.

BP,
sama lah ek. Kv pun pantang nampak.

apple,
tak berani aku nak bagi si dina tu makan. Tp kesian gak dia dok mintak2 tu (dlm bahasa dia lah).

maksu,
kv pun berangan angan nk tanam anggur dlm pasu jgk.

kak wear,
best dih!

kak pb,
komen gapo nyo? Sapo gi delete tu??

dar,
mai lah rumah akak.;)

kirana,
kawasan kv ni blh la kalo nk cari brg murah.;)

rina,
mmg manis

tiara,ko mengidam ke? Sian la puloks.

mommy lily,
lori anggur jer yg terbalik. Lori lain tak terbalik.KIkiki

nana,
kan akak dah cerita lori anggur tu terbalik. Mesti la giant takmo dah. Kena la tolak murah2.

sas,
suka..suka.. ;)