Selasa, 8 Januari 2008

UJIAN

Sbb dina dah tak berapa meragam skrg ni, kv ngan hubby pun mula lah timbul mcm2 idea.

Mlm td, dina takmo tido awal mcm selalu. Ok ek ok ek je. Pas tu membebel tak hengat. Hubby pun ajak gi tesco. Ahaha..nak tergelak jugak. Mabuk tesco sungguh! Mula2 tu rasa tak yakin. Tp tak pe, kita kasi ujian pertama kat dina.

Malas nak bawak stroller yg besar gabak tu. Tak muat kancil ku. Oh..'terhina' nya rasa. Betui la lina kena ukur stroller kat kete sendiri. Ahahaha. Nasib baik tesco ada trolly yg boleh letak baby tu (menda alah tu org panggil apa ek? darat sungguh).

Sampai tesco punya la ramai umat. Org kota bharu ni pun, kemaruk tesco jugak rupanya. INgat nak parking kat lot parent yg bawak baby. Non ado! Penuh. Tp ok la, tesco gaji RELA utk smooth kan trafik. Kalo tak mesti jammed tak hengat. Tp kami dpt parking depan pintu kecik. Kira orait la tu.

Masuk2, alamak. Ramai nya manusia! Dari ceruk mana org2 ni dtg ntah! Tak rasa dok kota bharu. Mcm kat negeri lain kaedahnya! Bersesak sesak. Trolly jammed sana sini. Escalator tu rasa mcm berat jer.

Tak sempat nak pusing mana. Tension kv dgn org ramai mcm tu. Beli jug kettle dan susu dina. Terus bayar dan balik. Hmm...

Masa kat tesco dina ok jer. Tersengih sengih. Tp tak nak dok dlm seat. Nak tercabut lengan kv dokong dia. Gilir2 ngan hubby. Tp bila dlm keta nak balik tu, mula lah ok ek ok ek. Enjin dah start. Haha. Tp tak lama, last2 dia tertido.

Kira orait la ujian pertama utk dina tu kan?


27 ulasan:

Oren... berkata...

anak2 aku, dari si najmi sampai ke naufal (mcm byk sgt kan), mmg tak mo duduk dlm tmpt baby kat troli tesco tuh..aku plak naik heran tgk ada budak yg siap bleh tido duduk kat seat baby tuh..

LILY SAFIYYA berkata...

aiii KV...tesco KB dah buka ke? ari tu masa kita balik raya haji tgh last touch up...meriah la kb skrg...tk mcm dulu lagi kann?? rindu nak dok kb semula...tp kita keje kt kl ni balik pun jarang2 jee..

Mak Su berkata...

oh.. testing pasaraya baru ler ni? bayi2 ni kalu masuk kat keta selalunyer memang senang tido.. sejuk kot..

sitilina berkata...

wahaha bravo dina! biasa ni... saja dia nk tunggu tesco la tu, nakgi shoping tesco :P

xpo, thn dpn bleh keta besar sket kan, bleh masuk dlm boot dh. hihi. kami ni selagi duk sarawak xleh angkat keta besar..kene tahan la myvi tu hehe.

hafiy esok ada ditest.. gi buat paspot dia & maid di imigresen. arap2 comel la muka dia dlm paspot...

tempat baru tesco tu pakat berebut nakgi kan. hehe. bleh la merasa g derat tesco plok balik ujung thn ni. kalo x gat duk berulang KBmall jah la (g cari ceruk2 huk free paking :P)

nanonano berkata...

waaa..kb ade tesco lg tuu..
jelesnye kuantam.. huhu :p

p/s: ank dare xpakai baju hor?
ishk..malu loor..
:p

Zareda berkata...

ohh dina dah rasmikan tesco KB ek.. nasib baik dina tak mengamuk ek..

kasutVincci berkata...

oren,
ntah ler, anak aku dlm stroller pun takmo duduk. Rasa mcm rugi jek beli. Aku pun naik heran baby yg boleh dok diam2 tu kan?

lily,
awak org kb ker? Ala, kat kl sinun segala mcm mak nenek ada. Kota bharu ni apa la sgt. Tesco bukak pun kecoh satu dunia. Ahaha

maksu,
dina ni pelik juga. Naik kete pun dia layan amuk jugak. Tak mcm budak lain. Napa ek?

sitilina,
nanti publish gambar passpot afy. Mesti comei!
Masa kat tesco tu, walo pun dina tak meragam, tp akak sakit dada, tahan nafas. Dup dap dup dap. Wakakaka

nana,
kuantam ada apa ek?
p/s: err...sepsi la. Cuaca masa tu panas membahang. Tak leh pakai baju.

kak zar,
kat tesco tak mengamuk. Tp dlm kete sempat gak tunjuk 'taring' Hehe

kakLuna berkata...

nmpk gayanya ada tokoh nk jd kaki shopping si dina ni...pegi shopping dia diam je...hehe

LILY SAFIYYA berkata...

kita ni sekampung la KV...ore kelate jgk...hihi

NZNM berkata...

Agaknya oghe kelate suko shopping ko? sbb tu byk keda2 br buko sokmo..he..he..class doh kelate kito ado belako doh tpt2 soping supo KL ni ;)

Psst..sket lg rajin la g tesco dih, dulu kb mall jah.hak.hak..*hungga nnusuk*

kasutVincci berkata...

luna,
kalo bawak dina gi shopping, rasanya takleh nak shopping kut. Semput nafas! Haha

lily,
ooo..org kelate jugok. Hiks

kak nik,
lps ni setiap en3 mesti ada kb mall dan tesco. Lps tu giant pulak menyusul. Haha
"hungga nnusuk getek"

NBK466 berkata...

Baru bukak ke TESCO tuh? Kat S'ban masa 1st day TESCO bukak (take over gudang MAKRO) jem sampai ke tol Seremban, sbb lokasi TESCO dgn tol tuh tak berapa jauh...

nasazfrog... berkata...

hah kat tesco mmg memahami pelanggan, siap ader tuk baby lagi, kat tempat lain maner aderkan...

kasutVincci berkata...

abg shahrul,
agaknya org mesia mabuk tesco kut? Dengar crita hari grand opening tesco kb tu, dah la jem, barang dekat rak pun byk yg kosong.

naza,
mmg betul2 memahami kan? Haha

happyirfa berkata...

salam kv..
wahhhhhh kb ada tesco?(pdhal kb mall pun x penah masuk lagi..lalu jer) almaklumlah balik kg kejap2 je.dahlah kg jauh dr kb..lainlah kalau duk kat kb.

bagus..bg pendedahan pada dina dgn dunia luar.dia pun bosan duk kat umah je

Alinlai berkata...

tak pi KB Mall la lepas ni... pi Tesco la pulak :)

kasutVincci berkata...

irfa,
lps ni mungkin ada giant pulak. On progress.

alinlai,
pasni, bukan crita kb mall n tesco jek. Giant pun akan ada. Kwang kwang kwang.

Aku Bukan Bidadari berkata...

hihih KV ada share ngan TESCO....hiihihi

Belladonna berkata...

Mak Su: bayi2 ni kalu masuk kat keta selalunyer memang senang tido.. sejuk kot..

Haha, Kv & Mak Su, bukan bayi je. orang tua puun - contoh aku :)

blackpurple @ jowopinter berkata...

Tak habis-habis lagi cerita Tesco ek.. Lepas ni mIdin masuk, lepas tu Giants, lepas itu Jusco... bla..bla..bla.. Hehehe

Cumelnya!

Kak Lady berkata...

KV...kak lady ni kalau bab shopping baru2 bukak memang malas nak pegi...memang dah tentu orang ramai giler...akak lemas...

Senyap pulak dina ye...harap2 dia akan jadi anak yang baik nanti...

Sabrina berkata...

eh,kb dh ada tesco...wow,kat mana ni?ketinggalan tul...kalau nk biasakan baby duk ldm buggy ke,baby car seat ke,kena thn tinga dgr dia melalak,dlm 1 minggu.anak saya pun mcm tu jugk since msia tak pe tak de baby car seat so bila smpi sini,melalak 1 minggu utk biasakan diri

Sabrina berkata...

KV,tulung ambik gmbo tesco Kb,nk tgk,please

Yatie berkata...

Salam Maal Hijrah KV .. semoga tahun baru nieh ragam Dina ok laa sket ye harap2nya ...

Yatie berkata...

Salam Maal Hijrah KV .. semoga tahun baru nieh ragam Dina ok laa sket ye harap2nya ...

Sastri berkata...

hmmm... awl-awl lagi memang ramai kot orang? dah lama sket mesti reda kot?

kasutVincci berkata...

Tiara,
kalo la aku dpt komisyen ngan tesco, harus hari2 aku hupdate pasai dia noks! Ahaha

belladonna,
bukan u jek, i pun. Ahahah..mcm org ulik kan?

BP,
masalahnya, en3 lps ni pun ada tesco jugak. Haha

sabrina,
kv tak sanggup nak tgk anak melalak. Melalak skt jer terus angkat. Tak berjiwa kental sungguh! Haha
Err...dah teringat nak taruk gambar tesco kb tp terlupa nak snap gambar. Insyaallah. Sabar yek.

kak lady,
lot parkingnya byk, tp kat dlm tu mmg crowded giler!!!!

yatie,
dina makin ok lah agaknya. Tak mcm ari tu. Tp kdg2 tunjuk taring jugek. Salam maal hijrah utk awak suami isteri.;)

sas,
sampai ke hari ni jem teruk lagi sas oi. Mmg darat sungguh belaka nih. Teramsuk kv n co. Wakaka