Ahad, 13 Januari 2008

JALAN JALAN KV & CO

Cuti 3 hari mcm2 yg berlaku. Hari khamis (cuti awal muharam) kv ke hospital. Ingatnya nak ambik giliran jaga mak. Tp dlm 11.15 hubby call cakap dia tak mampu nak jaga irdina maisarah sorang2. Anak dara tu asyik melalak jer. Pengasuh dia demam teruk. Bergegas la balik. Huhu

Ptg nya atas permintaan danish kami ke tesco sekali lg. Dina ok je masa pegi tu. Tp smpat melepas la pulak. Hehe. Kat tesco sekejap je. Terus balik. Masa balik hmm..apa lg meraung tak hengat.

Troli kecit yg menjadi kegilaan danish. Gi tesco semata mata nak main troli tu. Padahal kat PKT Pasir Tumboh pun ada.

Irdina maisarah yg tertido kepenatan selepas meraung sakan. Baju pun tak sempat nak pakai nih.


Bahulu yg menjadi kegemaran terbaru danish. Dah tinggal 3 ekor. Atromen, doraemon dan apa benda tah sekor lg dah selamat di makan.

Hari jumaat lepak kat rumah. Ptg bawak dina pi spital sbb mak dah bersungut lama tak tgk dina. Tp tak sempat dok lama. Meraung sakan dlm wad. Bawak keluar ok jer. Danish pun meragam sama sbb mengantuk. Sakit perut la, sakit gigi la. Menangis jugak dlm wad tu. Ishh...

Hari sabtu belah pagi hubby nak pi gunting rambut. Kv ikut sama bawak dina. Last2 kv pun gunting rambut sama. Tp dina tak boleh masuk dlm kedai. Menangis jer. Bila bawak keluar dia ok pulak. Agaknya dia rasa lemas terkurung kut. Kat kedai gunting ni spek kv patah la pulak.

Blk tu cari spek lain. Nasib baik jumpa. Lps zuhur tinggalkan dina dekat pengasuh sbb nak gi spital. Boleh la tolong jaga mak sekejap. Ingatkan hubby gi awal sbb nak tukar cermin spek kv tu. Tp tak dpt sbb dia tunggu case siap kan keja gali utk pad footing. Lewat kami balik.

Mlm nya dina tak tido. Kami pun bawak dia gi kb mall nak baiki spek. Ok jer tak meragam. Tp spek kv tu seminggu baru siap. Aduh, tak selesa nya pakai spek gantian.

Masa balik dina dah meraung. huhu. Terpaksa berhenti depan show room mofaz exotic car. Tak pasal2 naik heran jaga kat situ. Tak munasabah kv nak beli s-class dan smart cheislerdaimler (abaikan ejaan nya tu yah, bantai jek). Turun je kete, terus senyap. Bila masuk keta balik terus dia tido. Pelik sungguh anak dara sorang ni. Agaknya dia rasa lemas terkurung tak?

6 ulasan:

LILY SAFIYYA berkata...

eee...cutenya bahulu tu...kat mana beli tu KV ? teringin nak makan

sitilina berkata...

kayo tokei Tesco jaso anok beranok ni. kihkihkih.

Afy loni kalo tubet, keno letok dale carseat dio baru dio xbbunyi. hehe. berehi bekali duduk dale tu.

nanonano berkata...

waaahhh,
awat kat kuatam xpenah jupe pom troli kicit gtu,
huwaaa..jeles lagikkkkkkkk :p

kiut arr bauhulu cmtu,
hehe,xske bauhulu,
tp minat comey2 gtu..
:D

p/s: nk tgk rambut baru

NBK466 berkata...

Kuat meragam ek Dina tuh yek..insyallah besar sikit lagi okey ler tuh... Tak pun kena beli Merz S-class tuh dulu..he..he.he..

kasutVincci berkata...

mama lily,
kv beli kat antara kiosk yg ada kat tesco tu. Sebelum pun mmg belum pernah jumpa kat lain. Tatau la kat mana lg ada jual. Hihi

lina,
Ahahaha..takde kaya mana tokei tesco tu jaso kv n co eh. Gi jale sajo2 jah. Bukae soping pun.
Dina pulok, kena breti dan turun baru dia senyap. Pastu naik keto smula. Kak kv pun tok pehe bakpo dia gitu. Hmmm..

nana,
ahaha...mak suka! Mak suka! Ada budak jeles!!
Rambut baru?
Tgk dlm mimpi ye dik oii!! Hiks

kasutVincci berkata...

abg shahrul,
tang lain dia dah ok. Tp bila naik kete je, terus mcm phobia gitu. Susah nak pi mana2. Hik hik